Lovitura pe care a încercat-o Ciprian Marica! A vrut să-l aducă antrenor la SSC Farul: „Am avut ofertă”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 01 Mar. 2019, 13:43 Actualizat: 01 Mar. 2019, 13:56 Campionat
Lovitura pe care a încercat-o Ciprian Marica!  A vrut să-l aducă antrenor la SSC Farul: „Am avut ofertă”

Ciprian Marica a dorit să dea o lovitură importantă în pauza de iarnă și să-l pună antrenor la SSC Farul Costanța pe Adrian Boingiu, actualul secund de la naționala U21, unde principal este Mirel Rădoi. Deși susține că îl admiră pe fostul atacant al României, Boingiu s-a văzut nevoit să refuze oferta de a prelua echipa din Liga 2. 

În prezent, după 22 de etape, SSC Farul ocupă locul 17 în Liga 2, cu 20 de puncte, fiind în zona retrogradării. Deși a întâmpinat probleme foarte mari încă de la începutul sezonului, echipa de la malul mării înființată de suporteri a ajuns apoi pe mâna lui Ciprian Marica, care a anunțat că are planuri mari. 

Tocmai pentru a redresa situația, Marica a încercat să-l numească antrenor la SSC Farul pe „secundul” lui Mirel Rădoi de la naționala U21, dar s-a lovit de refuzul acestuia: „Am avut o ofertă de la Marica. M-a sunat de mai multe ori, mi-a vorbit. M-a întrebat dacă pot să-l ajut, dacă am niște nume bune de jucători. Sincer, mi-e greu să mă rup și de București. Trebuie să fiu permanent aici. Am mai vorbit cu el despre jucători. Probabil că am și o experiență de lucru foarte mare la copii și juniori.

Am vrut să merg, dar eram deja în staff cu Mirel Rădoi. Ciprian este un personaj la care țin foarte mult. Am avut povești deosebite cu el, cu Mitea. Nu voiau să vină la convocare, iar eu le-am zis să se urce în tren și să vină să îi vadă doctorul. Șchiopătau, voiau să mă mintă, dar i-am convins să joace. Au recunoscut că m-au mințit”, a declarat Boingiu la ProSport LIVE.

De-a lungul carierei, Boingiu a antrenat aproape toate naționalele României, mai puțin cea de seniori. Pe mâna lui Boingiu au trecut mulți fotbaliști care au avut un cuvânt de spus în fotbalul românesc, dar și alții care s-au pierdut pe drum: Marius Niculae, Răzvan Raț, Paul Codrea, Adrian Olah, Florin Maxim, Tiberiu Bălan, iar din generația 75 i-a avut sub comandă pe Cosmin Contra și Florentin Petre. De asemenea, a avut ocazia să-i antreneze și pe Claudiu Keșeru, Bănel Nicoliță, Ștefan Radu, Hristu Chiacu sau Adrian Scarlatache.

Din momentul în care a preluat SSC Farul, Ciprian Marica l-a numit antrenor principal pe Petre Grigoraș, cel care promovase echipa în Liga 2, însă, în vară, n-a mai fost dorit de suporteri, cei care conduceau, în acel moment, clubul, și l-au îndepărtat.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 01 Mar. 2019, 13:43 Actualizat: 01 Mar. 2019, 13:56 Campionat
Pe aceeași temă