Ionuț Badea și-a băgat jucătorii în ședință după victoria palpitantă cu CSM Reșița: „Nu asta e echipa pe care vreau s-o antrenez și pe care mi-o doresc”

Marius ANGHEL 07 Nov. 2019, 12:44 Campionat

Campionii FC Argeș a câștigat cu 3-2 meciul restant din etapa a 11-a a Ligii 2 cu CSM Reșița, miercuri, de teren propriu. Echipa lui Ionuț Badea a avut ceva de tras pentru a obține a doua victorie sub comanda noului antrenor, în cinci jocuri. A revenit în partea secundă de la 0-2 și a întors scorul cu două goluri marcate în două minute.

CSM Reșița a condus cu două goluri după reușitele lui Marius Coman (16) și Emanuel Dat (38), iar Argeșul a reintrat în meci înainte de pauză, cu golul lui Nini Popescu (43). În partea secundă, Andrei Blejdea (69) și Grigore Turda (70) au punctat pentru piteșteni și au asigurat victoria, mai ales că finalul a fost unul liniștit, în urma eliminării lui Marius Coman (73), lovituri care au nimicit echipa oaspete.

Ionuț Badea: „Rămân extrem de surprins și supărat de golurile pe care le primim”

După meci, antrenorul echipei din Pitești, Ionuț Badea, s-a arătat surprins de modul în care a început Reșița partida, cu toate că tocmai el spunea înaintea jocului că știe că adversarul este imprevizibil. Golurile încasate de jucătorii săi l-au făcut să se declare „extrem de surprins”.

„Am câștigat un meci care la începutul lui ar fi trebuit să fie un joc la îndemâna noastră. Reșița a venit însă cu o formulă puțin schimbată față de ce ne așteptam noi. A venit mult mai compactă, mult mai atentă în a nu da spații. Noi am gândit această strategie de a-i desface și în multe momente am reușit, însă rămân extrem de surprins și supărat de golurile pe care le primim. Sunt situații de lucru care mă nemulțumesc profund. Singura chestiune care poate să vină în ajutorul celor care greșesc este că timpul de pregătire pentru acest joc a fost destul de scurt, în condițiile în care venim după o deplasare la Metaloglobus, pe un teren care a ridicat alte tipuri de probleme fizice, în condițiile în care nu am beneficiat după acel meci de un ciclu săptămânal normal. Sunt un antrenor cu care se lucrează foarte ușor, dar sunt foarte greu de mulțumit”, a spus Ionuț Badea.

„Am avut o discuție foarte dură cu ei după acest meci”

Cu toate că au câștigat, jucătorii Argeșului au primit la vestiar o porție de mustrare din partea lui Ionuț Badea, după finalul meciului. Antrenorul le-a transmis că nu mai tolerează greșeli precum cele din partida cu Reșița și că va avea prilejul în jocul din weekend cu UTA să vadă dacă s-a făcut înțeles.

„Am avut o discuție foarte dură cu ei după acest meci, pentru că mă interesează foarte mult cele trei puncte din meciul de sâmbătă, cu UTA. Era important pentru mine să-i fac să înțeleagă că nu asta e echipa pe care vreau s-o antrenez și pe care mi-o doresc. Ei mă fac pe mine antrenor și eu, individual, pe ei, îi dezvolt ca jucători. Nu aș vrea să mai văd asemenea chestiuni legate de toate aspectele negative. Sunt convins că ei au înțeles acest mesaj. Întotdeauna voi gândi, indiferent de scor, că putem câștiga și asta încerc să le transmit și jucătorilor pe care îi antrenez”, a mai declarat Badea.

Ajunsă la 21 de puncte după desfășurarea meciului restant cu CSM Reșița, Campionii FC Argeș a urcat pe locul 7 în Liga 2, la trei puncte în spatele Petrolului, noua ocupantă a locului 3. În etapa următoare, a 16-a a sezonului, echipa piteșteană joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 15:00, cu UTA, a doua clasată.

Rezumatul meciului Campionii FC Argeș – CSM Reșița 3-2:

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Fotbal Club Argeș Pitești

Marius ANGHEL 07 Nov. 2019, 12:44 Campionat
Pe aceeași temă