Ionuț Badea, după ce Argeșul a remizat cu „Ajax”: „Dacă ar fi avut un pic mai mulți jucători de calitate în atac, nu ar fi fost pe locul care e acum. Rămâne un punct câștigat”

Marius ANGHEL 23 Nov. 2019, 18:46 Campionat

Campionii FC Argeș a obținut doar o remiză la Miercurea Ciuc, scor 0-0 cu FK Csikszereda, în ultima etapă a turului Ligii 2, a ajuns la opt meciuri consecutive fără înfrângere, dintre care cinci sunt egaluri, și ar putea să piardă locul 7, unde se situează acum, doar dacă Farul câștigă mâine la UTA.

Argeșul n-a putut câștiga pe terenul echipei pe care antrenorul Ionuț Badea o asemăna înaintea jocului cu Ajax, acolo unde, de altfel, nimeni n-a reușit să ia toate punctele dintr-un meci în acest tur, printre adversarii care au plecat cu mâna goală numărându-se Rapid sau Turris.

Ionuț Badea: „Se pare că reușim în momentul de față să gestionăm și reușitele, ca să spun așa, nu doar eșecurile”

La finalul partidei de la Miercurea Ciuc, Ionuț Badea a lăudat mai mult adversarul decât a vorbit despre echipa sa. Despre rezultat a spus că este unul echitabil, cu toate că ambele formații ar fi putut câștiga. Antrenorul a luat partea pozitivă a rezultatului și a spus că punctul adunat în clasament este unul câștigat.

„Evident că, la ce am văzut înainte de acest meci la echipa gazdă, la Csikszereda, pot să spun că mi-a plăcut foarte mult modul de organizare pe care Vali Suciu l-a implementat aici. Poate dacă ar fi avut un pic mai mulți jucători de calitate în atac, Csikszereda nu ar fi fost pe locul care e acum. Dar, pentru noi, rămâne un punct câștigat, în condițiile în care venim după o serie foarte bună și nivelul mental este destul de greu de ridicat în momentul ăsta. Se pare însă că reușim în momentul de față să gestionăm și reușitele, ca să spun așa, nu doar eșecurile. Cu un pic de atenție, puteam pleca cu trei puncte. Dar, la fel de bine, se poate spune și că cei din Miercurea Ciuc au avut câteva oportunități bune de a marca. Până la urmă, cred că este un rezultat echitabil.

Încă odată, sunt convins că dacă lucrurile ar sta cu o calitate individuală un pic mai mare aici, Miercurea Ciuc ar fi avut echipa în prima jumătate a clasamentului și nu pot decât să le urez succes. Noi suntem realiști, rămânem conectați la ultimele două partide din această jumătate de sezon.

Felicit organizatorii pentru baza excepțională de aici, pentru nivelul Ligii a 2-a. Dacă se va investi în continuare, sunt convins că e o cumunitate care va avea parte de fotbal de calitate și nu pot decât să mă bucur de acest lucru, pentru că, odată cu toate acestea, crește și nivelul fotbalului”, a spus Ionuț Badea la conferința de presă, după discurs ridicându-se și plecând, neașteptând întrebări din partea jurnaliștilor prezenți.

Jucătorii utilizați de Ionuț Badea în meciul cu FK Csikszereda: Ducan – Tofan, Turda, Șerbănică, Mușat – Prepeliță (cpt.), Moihedja – N. Popescu (I. Năstăsie 90+1′), Rz. Matiș, Blejdea (Rob. Grecu 78′) – Buhăescu. Rezerve neutilizate: Agachi – Brînzan, I. Șerban, Dănescu, Andr. Panait.

În urma desfășurării ultimului meci din acest tur, Campionii FC Argeș a acumulat 27 de puncte și se situează pe locul 7 în Liga 2, la egalitate cu Metaloglobus, care e însă pe poziția a 6-a, cu un golaveraj superior. În ultimele două jocuri pe care le mai are de disputat în 2019, din retur, echipa piteșteană joacă cu Ripensia (deplasare) și Sportul Snagov (acasă).

În deplasare de la Miercurea Ciuc, Argeșul a fost susținută de o galerie formată din 25 de suporteri.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Pál Zoltán / FK Csíkszereda

Marius ANGHEL 23 Nov. 2019, 18:46 Campionat
Pe aceeași temă