INTERVIU | Planurile lui Laurențiu Roșu la Mioveni, a doua echipă pe care o va antrena ca principal. Concluziile după primele antrenamente, obiectivul și impresia lăsată de jucători

Marius ANGHEL 16 Nov. 2017, 17:48 Campionat

Din această săptămână, CS Mioveni a intrat într-o nouă etapă, pentru a cincea oară în acest sezon al Ligii 2. Gruparea argeșeană și-a schimbat de cele mai multe ori antrenorul în acest campionat, iar numirea lui Laurențiu Roșu (42 de ani) se speră a fi ultima în această ediție. Fostul stelist a acceptat provocarea de a fi din nou antrenor principal, a doua în scurta sa carieră, după ce pe precedenta a avut-o la UTA Arad, acolo unde a reușit să după echipa la barajul pentru promovare, dar să rateze obiectivul în fața prim-divizionarei ACS Poli.

Acum, Roșu nu are la Mioveni obiectivul de a promova, ci de a reforma echipa pentru sezonul următor, atunci când se va ataca accederea în Liga 1. Din stafful său tehnic face parte preparatorul fizic spaniol Felipe Franco, dar și oamenii de casă Mihai Olteanu (secund) și Iulian Ilie (antrenor cu portarii).

Laurențiu Roșu a explicat, într-un interviu acordat pentru Argeș-Sport.ro, ce l-a convins să accepte oferta de la CS Mioveni. „Am avut o experiență interesantă la UTA. Am venit la Mioveni cu gândul de a îmbunătăți toate aspectele care sunt în fotbal la o echipă, pentru că îmi doresc să fac performanță, să ating obiective importante și, din ce am observat, cei de aici, din conducere, sunt dispuși să începem un nou proiect și să atacăm o promovare. E clar că acum e destul de dificil, în momentul de față, deoarece este o distanță considerabilă față de locurile fruntașe, dar vom încerca să facem lucrurile cât mai bine și vom vedea în viitor ce se va întâmpla. Am semnat pe un an și jumătate și sper ca în scurt timp să schimb lucrurile așa cum îmi doresc și să avem șansa de a urca în clasament și apoi vom vedea. În funcție de unde ne vom clasa la sfârșitul campionatului vom vedea ce se poate face. Eu sper să ajungem cât mai sus anul ăsta, poate între primele trei clasate, dar vom vedea”, a spus fostul atacant al naționalei, care îi succede în acest sezon la CS Mioveni pe Florin Marin (etapele 1-6), Adrian Mihalcea (etapele 7-9), Gheorghe Mihali (etapele 10-15) și interimarul Mihai Olteanu (etapele 16-17).

„În iarnă să putem fi acolo în partea de sus a clasamentului”

Noul antrenor al argeșenilor spune cum a găsit echipa și ce așteptări are în următoarea perioadă. „Eu încerc să fac lucrurile așa cum știu, în cel mai profesionist mod. Voi încerca să transmit și jucătorilor acest lucru. Sper să schimbăm în bine cât mai repede toate aceste aspecte. E clar că echipa vine după o serie de șase meciuri fără victorie și, acum, pe lângă faptul ăsta, s-au și accidentat jucători, avem și un calendar destul de dificil până în iarnă, până în decembrie. Vom încerca să scoate maximul din aceste patru meciuri de campionat pe care le avem, plus meciul din Cupa României, și sper ca în iarnă să putem fi acolo în partea de sus a clasamentului și să putem pregăti a doua perioadă a campionatului cât mai bine și să ne apropiem de locurile fruntașe”, a declarat Roșu.

Acesta a tras și o scurtă concluzie în privința jucătorilor după primele antrenamente pe care le-a condus: „Jucătorii sunt demoralizați. E clar că și ei, sunt convins, și-au dorit să câștige și nu au reușit din diverse motive. Așa mi s-a întâmplat și anul trecut, când am fost la UTA. Echipa era pe locul 9 și am reușit să facem o schimbare și să ajungem pe locul 3. Sper ca și aici să schimb toate lucrurile pozitiv și să putem urca ușor – ușor în clasament, iar jucătorii să-și recapete încrederea în ei, pentru că trebuie să aibă evoluții cât mai bune ca să aibă rezultate”.

„E clar că e nevoie de câțiva jucători”

În cele cinci meciuri rămase de disputat în acest an, Laurențiu Roșu vrea să le dea șanse jucătorilor din lot să demonstreze că merită păstrați la echipă. Noul antrenor al Mioveniului e însă convins că are nevoie de noi achiziții.

„La acest lot e nevoie de alți jucători care trebuie să vină să întărească ceea ce avem aici, dar, până atunci, vom vedea ce se întâmplă până în iarnă. Pentru că mai sunt cinci meciuri de disputat și trebuie să vedem și jucătorii care sunt acum, ce evoluții au și în funcție de asta vom lua decizii la iarnă. E clar că e nevoie de câțiva jucători, pentru că acum suntem în situația de a avea câțiva jucători accidentați și ne e cam greu”, a mai spus Roșu pentru Argeș-Sport.ro.

În campionat, CS Mioveni mai are de jucat meciuri cu AFC Hermannstadt (a), CS Balotești (d), CS Afumați (d) și Dunărea Călărași (a). În Cupă o va întâlni în optimi pe Gaz Metan Mediaș, pe teren propriu.

Meciul de debut al lui Laurențiu Roșu la CS Mioveni se va produce luni, 20 noiembrie, pe teren propriu, de la ora 18:00, împotriva liderului AFC Hermannstadt. Despre jocul împotriva primei clasate, Roșu speră să obțină toate punctele. „Hermannstadt este o echipă bine consilidată, care a avut rezultate bune până acum, de aia e și pe primul loc. Vom avea un meci foarte greu cu ei, pentru că sunt într-un moment foarte bun și din cauza asta ne va fi greu. Vom încerca să scoatem maximum, adică să câștigăm, cu toate că avem unii jucători accidentați”, spune Laurențiu Roșu.

După 17 etape desfășurate în Liga 2, CS Mioveni se află pe locul 8, cu 23 de puncte. În acest interval a înregistrat șase victorii și tot atâtea înfrângeri și cinci egaluri, având un golaveraj strâns: 25 de goluri marcate și 24 primite.

Articol scris de Marius ANGHEL
Video: Argeș-Sport.ro

Marius ANGHEL 16 Nov. 2017, 17:48 Campionat
Pe aceeași temă