Îl pierde Chindia pe Viorel Moldovan? Antrenorul care i-a promovat pe târgovișteni e dorit de o echipă din Liga 1

Marius ANGHEL 02 Jun. 2019, 23:57 Campionat
Îl pierde Chindia pe Viorel Moldovan?** Antrenorul care i-a promovat pe târgovișteni e dorit  de o echipă din Liga 1

Fotbaliștii Politehnicii Iași au intrat în vacanță, dar oficialii din Copou nu au liniște. Pe lângă problemele legate de lot sau de partea financiară, conducerea executivă a Iașiului este preocupată în aceste zile de găsirea unui nou antrenor, după ce Flavius Stoican a refuzat propunerea de a-și prelungi angajamentul.

Cum bugetul pentru sezonul viitor va fi redus, ieșenii nu-și permit luxul de a aduce un antrenor scump, în condițiile în care salariul viitorului tehnician nu va depăși, probabil, suma de 4.000 de euro lunar. Astfel, două dintre variantele luate în calcul inițial, Cristiano Bergodi și Toni Conceicao, par tot mai puțin viabile.

După mai multe trieri, pe lista întocmită de conducerea Politehnicii au mai rămas Viorel Moldovan, Mihai Teja, Nicolae Dică, Leo Grozavu, Florin Motroc și Laurențiu Roșu.

Președintele Adrian Ambrosie și șeful Comitetului Director, Leonid Antohi, au discutat cu mai mulți tehnicieni de pe această listă, le-au prezentat care sunt condițiile, urmând ca în zilele următoare să fie luată o decizie finală.

Surse din club susțin că favorit să preia echipa din Copou ar fi Viorel Moldovan, tehnicianul care a dus Chindia Târgoviște în Liga 1 fiind pe placul mai multor conducători ieșeni. Oficialii Politehnicii au luat legătura și cu Mihai Teja, acesta din urmă fiind propus chiar de către Flavius Stoican. Nu sunt excluse definitiv nici alte piste cum ar fi Nicolae Dică, Leo Grozavu, Florin Motroc sau Laurențiu Roșu. Interesant este că pe lista inițială a propunerilor venite de la diverși impresari s-a aflat chiar și italianul Nicolo Napoli, cel care a dus Iașiul în premieră în Europa League, în urmă cu trei ani.

Trecut și el inițial în capul listei, Liviu Ciobotariu ar putea reintra în cărți doar dacă nu va da curs ofertei primite de la naționala Libanului. La conferința de presă susținută la Iași, după ultimul meci al sezonului, cu Poli Iași, Ciobi a lăsat să se înțeleagă că va lua în calcul o eventuală ofertă primită de la Iași: „Să nu spui niciodată niciodată. Dacă voi avea posibilitatea să antrenez din nou la Iași, cu mare plăcere. Am petrecut momente frumoase aici”.

Indiferent de numele noului tehnician, oficialii lui Poli vor să-i mențină în staff pe antrenorul secund Adrian Kerezsy și pe antrenorul cu portarii Benone Dohot.

Moldovan, după ultimul meci la Târgoviște: „Îmi doresc enorm de mult să continui la Chindia”

Viorel Moldovan a promovat Chindia în Liga 1, însă contractul său cu echipa târgovișteană expiră în următoarele zile. Fostul internațional încă n-a purtat discuții despre prelungirea contractului, însă la ultimele meciuri spunea că își dorește să continue pe banca tehnică a dâmbovițenilor.

„Savurăm această promovare. E munca noastră, a tuturor, de un an. Am moșit, așa cum se spune, acest bebeluș. Îmi doresc enorm de mult să continui la Chindia, să pregătesc echipa în Liga 1”, declarat Viorel Moldovan la finalul meciului cu Luceafărul Oradea, ultimul jucat de Chindia pe teren propriu în acest sezon.

Moldovan a preluat echipa din Târgoviște vara trecută, într-un moment extrem de delicat, după barajul cu FC Voluntari pierdut la penalty-uri.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚
Foto: Eduard GĂ‚ISEANU / FC Chindia Târgoviște

Marius ANGHEL 02 Jun. 2019, 23:57 Campionat
Pe aceeași temă