Greu de învins! Liderul Juventus a ajuns la 13 partide consecutive fără eșec, după 0-0 la Târgoviște. Chindiei i s-a refuzat un penalty în ultimele minute

Greu de învins! Liderul Juventus a ajuns la 13 partide consecutive fără eșec, după 0-0 la Târgoviște.** Chindiei i s-a refuzat un penalty în ultimele minute
  • Liderul Juventus București a obținut doar o remiză, 0-0, sâmbătă, la Târgoviște, cu Chindia, în etapa a 15-a a Ligii 2 și poate rămâne la un singur punct avantaj în fruntea clasamentului dacă FC Brașov câștigă luni la Mioveni.


Juventus venea la Târgoviște ca un „tăvălug”, cu o serie impresionantă în spate: 11 victorii și un egal, în ultimele 12 partide în liga secundă, incluzând aici și victoria anulată cu Șoimii Pâncota. Antrenorul gazdelor nu tremura însă doar din acest motiv. Cele trei înfrângeri în ultimele patru jocuri, căderea liberă din clasament și amenințările cu demiterea, în cazul unui nou eșec, apăsau pe umerii lui Nicolae Croitoru.

Liderul a început jocul de pe stadionul „Eugen Popescu” cu tupeul echipei căreia i-a ieșit totul în ultimele jocuri și avântul oaspeților putea fi concretizat de Călințaru (9), care n-a reușit însă să treacă mingea pe sub Meilă, după ce l-a ridiculizat pe Pătru. Băjenaru (11) a fost și el aproape de gol, în debut, pentru ca apoi Honciu (14) să-i încerce atenția portarului Stoian, la prima ocazie a gazdelor. Juventus s-a „stins” însă după începutul în forță și a intrat în jocul complicat al gazdelor, cu realizări puține, întortocheat și construcții greoaie. Chindia a profitat și s-a apropiat de poarta liderului, dar Neguț (41) a fost blocat excelent de Beța, în momentul șutului din colțul careului mic.

Ritmul jocului a părut să scadă în partea secundă, Chindia echilibrând partida, dar ocaziile au fost rare și mai mult întâmplătoare. Călințaru (57, 61) a avut două șanse, în decurs de 4 minute, dar n-a nimerit poarta. Meilă a menținut egalul, după șutul lui Carabela (69), iar în ultimele minute au fost mai multe faulturi și parlamentări decât ocazii de gol. Băjenaru a primi cadou o lovitură liberă de la 18 metri, în prelungiri, dar Meilă a respins peste transversală și s-a încheiat 0-0. Un scor care consolidează primul loc pentru Juventus și nu ajută cu nimic Chindia, care e pe locul 7.

Jocul ar fi putut lua o altă turnură în ultimele minute, dacă arbitrul Adrian Comănescu nu se făcea că nu vede o intrare criminală a lui Morariu în 6 metri asupra lui Cherchez, o fază la care Chindia trebuia să primească penalty. Cherchez a și ieșit apoi accidentat de pe teren.

CHINDIA TÂRGOVIȘTE – JUVENTUS BUCUREȘTI    0-0

Meilă – Pătru (cpt.), C. Dinu, Vătavu, Martac – Parghel (Nisipeanu 77′), Honciu, L. Mihai, Crinel Stoica – Neguț, Cherchez (Andr. Neagoe 89′)
Rezerve neutilizate: Aioani – Pencea, Ispas, Rosciugă, Bg. Dinu
Antrenor: Nicolae Croitoru

R. Stoian – Val. Dima, Morariu, Beța, Carabela – Bărbulescu (cpt.), Mihăescu (Bustea 73′) – Al. Roșca (Fl. Cazan 43′), Băjenaru, Călințaru (Al. Vasile 90+3′) – Buhăescu
Rezerve neutilizate: Fila – Arsu, Mareș, E. Nica
Antrenor: Daniel Oprița

Stadion: „Eugen Popescu”; Arbitru: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Ionuț Marius Bobe (Videle) și Ionuț Babadac (Alexandria).

VEZI REZULTATELE înregistrate în etapa 15 și CLASAMENTUL LIGII 2

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Captură DigiSport

Pe aceeași temă