Galeria Reșiței, mesaj pentru DigiSport. Decizia luată de Guardia Ultra înaintea meciului cu U Craiova din Cupa României, programat pe „Ion Oblemenco”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 22 Sep. 2019, 15:13 Actualizat: 23 Sep. 2019, 14:43 Campionat
Galeria Reșiței, mesaj pentru DigiSport.  Decizia luată de Guardia Ultra înaintea meciului cu U Craiova din Cupa României, programat pe „Ion Oblemenco”

Galeria Reșiței a avut un mesaj special pentru una dintre televiziunile deținătoare ale drepturilor TV din Cupa României, dar și ale Ligii 2, și l-a afișat în timpul meciului cu ASU Politehnica, desfășurat sâmbătă după-amiază, la Timișoara, în cadrul etapei a 8-a a eșalonului secund. Fanii CSM-ului sunt nemulțumiți de programarea făcută de DigiSport și FRF pentru partida echipei din Valea Domanului din 16-imile Cupei României.

CSM Reșița o va întâlni pe Universitatea Craiova în faza 16-imilor de finală ale Cupei României și e gazdă, însă fiindcă partida se va desfășura la o oră la care e nevoie de un stadion cu nocturnă, miercuri, la 18:45, iar „Mircea Chivu” nu are o astfel de instalație de iluminat, jocul a fost mutat pe o altă arenă.

„Dan Păltinișanu” din Timișoara și Municipal din Drobeta Turnu Severin au fost celelalte opțiuni ale Reșiței pentru a organiza meciul cu Universitatea Craiova, însă a ales să joace chiar pe terenul oltenilor, cu toate că „Ion Oblemenco” are probleme cu suprafața de joc, iar cu mai puțin de o zi înainte tot acolo se va mai desfășura un meci din Cupa României, U Craiova 1948 SA – Universitatea Cluj.

Digi, fotbalul ce rost mai are? Când gazda joacă în deplasare…”, a fost mesajul afișat de galeria echipei CSM Reșița la partida cu ASU Politehnica (scor 0-0). Au urmat apoi scandări injurioase la adresa televiziunii, dar și față de FRF, iar galeria Politehnicii a aprobat și a aplaudat rivala.

Galeria Guardia Ultra nu face deplasarea la meciul de acasă de la Craiova cu U Craiova

A doua zi după meciul de la Timișoara, clubul din Reșița a anunțat că organizează deplasarea suporterilor meciul meciul de la Craiova, dar și că galeria nu va merge în grup organizat: în semn de protest față de DigiSport.

„Clubul organizează deplasarea la Craiova, pentru meciul din Cupa României. Spectatorii care doresc să efectueze deplasarea se pot înscrie la numărul de telefon: 0728568230
Guardia Ultra nu va face această deplasare în semn de protest față de televiziune”
, a anunțat CSM Reșița pe pagina sa de Facebook.

CSM Reșița încasează jumătate din banii obținuți pe bilete, dar nu mai puțin de 25.000 euro

CSM Reșița spera, ca echipă gazdă în faza 16-imilor de finală ale Cupei României, să joace cu Universitatea Craiova în fața propriilor spectatori, însă n-a avut pilele celor de la UTA la FRF, astfel că meciul cu echipa din Liga 1 a fost programat să se dispute în nocturnă. Cum stadionul „Mircea Chivu” nu poate susține astfel de partide programate la ore târzii, iar pentru închirierea unei instalații mobile de nocturnă nu a avut bani, Reșița va juca pe „Ion Oblemenco” jocul eliminatoriu cu U Craiova.

Conducătorii celor două cluburi au ajuns la un acord, iar CSM Reșița va încasa jumătate din suma biletelor vândute, dar nu mai puțin de 25.000 de euro. Va fi o lovitură financiară pentru clubul prezidat de Cristian Bobar, având în vedere că va încasa dintr-un singur meci atâția bani câți primește după un sezon întreg în Liga 2 în schimbul drepturilor TV.

„Din păcate venim cu o veste nu tocmai plăcută în ceea ce privește meciul din Cupa României împotriva celor de la Universitatea Craiova. În urma încercărilor nenumărate către Digi Sport de a muta ora disputării meciului mai devreme fără a nu fi nevoiți să jucăm pe nocturnă, acest lucru nu a fost realizabil. Astfel meciul se va disputa la Craiova în data 25 septembrie de la ora 18:45 fiind televizat.
În urma acestui meci echipa noastră va încasa jumătate din suma biletelor vândute dar nu mai puțin de 25000 de euro”
, a anunțat CSM Reșița pe pagina sa de Facebook.

La finalul săptămânii trecute, după meciul de pe teren propriu cu Turris-Oltul Turnu Măgurele (scor 1-1), președintele CSM Reșița, Cristian Bobar, anunța că echipa are în cont 40-50.000 de euro, însă preferă să-i folosească pentru a schimba gazonul de pe arena „Mircea Chivu”, în loc să închirieze pentru două ore o nocturnă mobilă. Conducătorul spera însă să convingă federația și televiziunile deținătoare de drepturi TV ale meciurilor din Cupa României să mute jocul la o oră la care poate fi organizat pe stadionul din Valea Domanului. Nu a reușit.

Foto: Emanuel Titus ILIEȘI / Mediafax Foto

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 22 Sep. 2019, 15:13 Actualizat: 23 Sep. 2019, 14:43 Campionat
Pe aceeași temă