Remiză în derby-ul Banatului! ASU Poli nu înscrie cu CSM Reșița și ajunge la șapte jocuri fără gol. Timișorenii rămân pe loc retrogradabil

Marius ANGHEL 21 Sep. 2019, 18:30 Campionat
Remiză în derby-ul Banatului!** ASU Poli nu înscrie cu CSM Reșița și ajunge la șapte jocuri fără gol. Timișorenii rămân pe loc retrogradabil

Dacă în urmă cu zece zile, în Valea Domanului, cele două echipe jucat în Turul 4 al Cupei României, iar CSM Reșița se impunea cu 1-0 în meciul cu ASU Politehnica și se califica în 16-imi, de această dată, în campionat și pe arena Știința, cele două echipe au terminat la egalitate, scor 0-0. Timișorenii ajuns astfel la șapte meciuri consecutive fără să înscrie și cu 6 puncte acumulate în opt etape se mențin pe loc retrogradabil. Reșița stă puțin mai bine, cu 9 puncte, dar nu e nici ea prea sus în clasament, aflându-se doar pe locul 11.

Ocaziile mari de a marca au fost puține în acest meci desfășurat în fața a circa 1000 de spectatori, printre care și vreo 60 de reșițeni. Manea (41) a fost singurul care a ratat o bună situație de gol în prima repriză.

În partea secundă, Cherecheș (54) a trimis din careu puțin peste poartă, iar Coman (65) nu l-a putut învinge cu o lovitură de cap pe Murariu, din apropiere. Axente (68) a tras doar în plasa laterală după ce a intrat în careu, în timp ce Zimmermann (80) a salvat la execuția pe jos a lui Dros, din 22 de metri. În prelungiri, Ignea a trimis puțin pe lângă țintă tot din afara careului, iar cum numărul ocaziile nu se pun pe tabelă, rezultatul a rămas același ca la început, adică 0-0.

ASU Poli a avut altă atitudine în joc față de precedentele partide desfășurate, însă tot nu a reușit să înscrie și să câștige, iar Mugur Gușatu rămâne fără succes de când a preluat banca timișorenilor.

Cu 6 puncte acumulate după opt etape, ASU Poli se află pe locul 17m retrogradabil, la egalitate cu „U” Cluj și Daco-Getica. CSM Reșița face 9 puncte și urcă pe locul 11, fiind la egalitate cu Farul și Dunărea Călărași.


 

ASU Politehnica și CSM Reșița se întâlnesc, astăzi, de la ora 16:30, pentru a doua oară în zece zile, după ce săptămâna trecută formația din Valea Domanului se impunea pe teren propriu cu 1-0 în Turul 4 al Cupei României și obținea calificarea în 16-imile competiției. De această dată, cele două echipe din Banat vor juca în campionatul Ligii 2, în etapa a 8-a, iar partida are loc la Timișoara, pe arena Știința.

Mugur Gușatu: „Nu mai vreau să văd niciun suporter polist supărat după acest meci”

ASU Poli se află într-o situație critică, a ajuns pe locul 18, poziție retrogradabilă, n-a marcat în ultimele șase meciuri oficiale, însă speră la un primul succes acasă. Antrenorul Mugur Gușatu spunea în conferința de presă dinaintea acestei partide că e încrezător că va obține prima victorie de când a preluat formația timișoreană.

„Așteptăm cu încredere meciul cu Reșița. Am un singur mesaj de transmis: nu mai vreau să văd niciun suporter polist supărat după acest meci. De altfel și băieții au fost foarte pozitivi în această săptămână la antrenamente, tot ce le-am cerut e să aibă încredere în ei. Pe orice teren, meciul e dificil atât timp cât echipa adversă are în componență jucători buni. Niciun meci nu este dinainte câștigat, orice meci e greu în Liga 2. Noi trebuie să răspundem pozitiv vizavi de rezultate și modul de abordare al jocului. Eu încerc să transmit dorința de a câștiga fiecare meci. Am lucrat mai mult la antrenamente pe faza ofensivă, se vede dorința lor mare, implicare de a învăța anumite lucruri. Rămâne să punem în practic pe teren ce am lucrat la antrenamente”, a precizat Gușatu, care are două înfrângeri și o remiză pe banca Politehnicii.

Va absenta Bogdan Vasile, suspendat, iar atacantul Artiom Zabun e plecat în Moldova, deoarece sunt probleme cu actele și legitimare sa, deși a venit la club din iunie.

Leontin Doană: „Niciun joc nu seamănă cu celălalt, dar suntem încrezători că vom câștiga”

De partea cealaltă, după succesul din Cupă cu ASU Poli, Reșița a obținut o remiză pe teren propriu, în campionat, cu liderul Turris-Oltul (scor 1-1), formație căreia i-a produs primul semi-eșec din acest sezon, și pare să fi ieșit din seria neagră de trei înfrângeri consecutive.

Antrenorul Leontin Doană și-a mai recuperat din indisponibii de până acum, se așteaptă la un meci greu, însă vrea să revină de la Timișoara cu o victorie. „Ne așteaptă un meci greu, la fel ca toate celelalte de până acum. După cum se știe, am eliminat Poli Timișoara din Cupă, dar niciun joc nu seamănă cu celălalt. Mă bucur că revine în echipă Ehmann, deoarece i-a trecut suspendarea. De asemenea, Vasiu Bruno este și el apt de joc și mergem încrezători să obținem victoria la Poli. Încă are probleme medicale Laurențiu Breșneni, dar sperăm să ne putem baza din nou pe el cât mai repede. La meciul cu Poli sigur nu va juca, căci nu a făcut antrenamente. Doar Ehmann și Bruno, dintre jucătorii care au fost indisponibili, s-au pregătit cot la cot cu ceilalți fotbaliști din lot. S-ar putea să-i vedem pe teren încă de la începutul jocului de la Timișoara. Sper eu să fiu inspirat și să câștigăm”, a declarat Doană.

În ultimele două meciuri, cu ASU Poli în Cupă și Turris-Oltul în campionat, marcatorul reșițenilor a fost mijlocașul Dragoș Săulescu. Jucătorul de 27 de ani a evoluat în toate cele șapte etape în acest sezon și a mai marcat o dată și cu Pandurii (3-1). Săulescu speră să păstreze tradiția personală pe care o are atunci când joacă împotriva echipelor din Timișoara și să înscrie și astăzi. „Nu puteam fără ajutorul colegilor să marchez cele două goluri, cel din Cupa României, în care am adus calificarea mai departe, și cel din egalul cu Turnu Măgurele, echipa de pe primul loc și căreia i-am întrerupt seria de șase victorii consecutive, și pe această cale le mulțumesc. Sper să marchez și sâmbătă, pentru că văd că-mi priesc echipele timișorene. Am marcat întotdeauna atunci când am jucat contra lor. Bănuiesc că o să fie un meci foarte greu, pentru că și noi i-am primit cum i-am primit, și ei o să ne primească la fel. Acum, rămâne de văzut. Mai este și meciul din Cupă și sper să legăm victoriile sâmbătă și să facem și un meci bun miercuri”, a spus și Dragoș Săulescu.

Înaintea meciului direct, dar și după desfășurarea a șapte jocuri din această etapă, CSM Reșița are 8 puncte și ocupă locul 13 în clasamentul Ligii 2. ASU Poli a coborât de pe 16 pe 18, tot retrogradabil, cu 5 puncte.

Meciul de pe Știința, de la Timișoara, programat de la ora 16:30, va fi arbitrat de centralul Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca) și asistenții Cosmin Vătămanu și Mihăiță Necula (ambii din București); Rezervă este Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca), în timp ce observatori au fost delegați Ștefan Szilaghi (Satu Mare) și Adrian Lucaci (Arad).

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

VEZI celelalte REZULTATE înregistrate în ETAPA 8

COMENTARIUL LIVE:

â–ºASU Poli: Murariu – C. Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheș – Dros, Ignea – Alin Manea, Ad. Ungureanu (Schieb 61′), C. Popescu – Mir. Axente
Rezerve neutilizate: M. Contra – Vidrăsan, Ad. Lazăr, Pițigoi, F. Trip, Coadă
Antrenor: Mugur Gușatu

â–ºCSM Reșița: Zimmermann (cpt.) – L. Acka, Ehmann, Vlădia, Vădrariu – Cr. Danci (Velici 56′), Poiană (Banac 81′) – Săulescu, C. Cristea, Dat – D. Ene (M. Coman 64′)
Rezerve neutilizate: Horvat – Gab. Lazăr, Vasiu, Cioablă
Antrenor: Leontin Doană

â–ºMin 90+4 Final de partidă. ASU Poli și CSM Reșița termină meciul așa cum l-au început, adică la scorul de 0-0. Timișorenii au ajuns la șapte meciuri consecutive în care nu au marcat

â–ºMin 90+2 Ignea trage de la 25 de metri, din poziție centrală, dar mingea se duce puțin pe lângă buturi

â–ºMin 85 Popescu reia slab din dreapta, re’ine u;or Zimmermann

â–ºMin 81 Ultima schimbare la Reșița. Iese Cristian Poiană și intră Milorad Banac

â–ºMin 80 Ocazie mare pentru timișoreni. Dros trage pe jos, de la 22 de metri, Zimmermann respinge în corner

â–ºMin 79 Și Reșița e slabă în atac. Cristea trage din stânga, de la 25 de metri, mult peste

â–ºMin 76 Manea încearcă să ia o fază pe cont propriu și trage total aiurea, din fața careului

â–ºMin 68 Axente își depășește adversarul, intră în careul mare, dar trage în plasa lateral din stânga

â–ºMin 65 Ocazie mare pentru Reșița. Dat centrează de la peste 30 de metri, Murariu respinge în față, unde se aflau doi adversari. Coman reia foarte slab cu capul, în loc să șuteze, și Murariu intervine din nou la execuția anemică

â–ºMin 64 La Reșița, Marius Coman intră în locul lui Daniel Ene

â–ºMin 61 La ASU Poli, Adrian Ungureanu e înlocuit de Marvin Schieb

â–ºMin 57 Călin Cristea bate un corner din dreapta, Murariu iese și boxează

â–ºMin 56 Mutare ofensivă făcută de Doană. Gelu Velici intră în locul lui Cristian Danci

â–ºMin 54 Ocazie mare pentru Poli. Manea trimite în stânga la Cherecheș, care pătrunde în careu și reia puțin peste poartă

â–ºMin 46 Mera reia cu capul peste poartă, din 12 metri, după o centrare din corner

â–ºMin 46  S-a reluat meciul de la Timișoara

â–ºMin 45+1 Pauză cu scor de 0-0 pe Știința. Poli a început tare meciul, a dominat teritorial, dar fără să pună pericol în ultimii 16 metri. Ulterior, oaspeții au echilibrat balanța, dar tot cu un atac extrem de steril. Timișorenii au avut ocazii mai concludente. Suporterii Politehnicii sunt, ca de fiecare dată, mai presus decât jocul etalat pe gazon

â–ºMin 43 Poiană trage slab de la distanță, mingea se duce pe lângă

â–ºMin 41 Manea, aflat în careu, șterge mingea cu capul, deși se află în poziție bună de a marca

â–ºMin 39 Acka pătrunde periculos, dar colegii nu vin în intampinare, faza se stinge

â–ºMin 35 Reșița încearcă să schimbe raportul de forțe, dar nu poate ajunge în poziție de finalizare

â–ºMin 27 Zimmermann boxează o centrate din dreapta a lui Jurj, mingea ajunge tot la poliști, dar faza se stinge

â–ºMin 22 Poli domină meciu, dar e slabă la finalizare. Ignea trage de la 25 de metri peste

â–ºMin 18 Axente încearcă o fază, trage de la 18 metri, dar mult peste

â–ºFanii Reșiței afisează un banner cu un mesaj direct pentru DigiSport, deținătorul drepturilor TV din Cupa României, care a dictat ca meciul CSM-ului din 16-imile Cupei cu „U” Cluj să se joace în nocturnă, astfel că a fost mutat pe „Ion Oblemenco”, deoarece „Mircea Chivu” nu are nocturnă. „Digi, fotbalul ce rost mai are când gazda joacă în deplasare”, e mesajul pentru DigiSport, urmat de scandări care nu pot fi reproduse. Și FRF este înjurată.

â–ºReșița este încurajată la acest meci de circa 60 de fani. În total sunt prezenți la arena Știința în jur de 1000 de spectatori

â–ºMin 4 Ungureanu centrează din stânga la Manea, aflat în careu, care nu trage, ci scoate la Dros, iar acesta vine din spate și din 17 metri, poziție centrală, trage moale, pe jos, fără probleme pentru portar

â–ºMin 2 Ignea trage peste poartă din 22 de metri poziție centrală

â–ºMin 1 A început partida de pe arena Știința

 

Meciul poate fi urmărit și pe canalul de YouTube al clubului timișorean:

Marius ANGHEL 21 Sep. 2019, 18:30 Campionat
Pe aceeași temă