Fotbalul timișorean, la răscruce de vânturi! Derby terminat la egalitate între Ripensia și ASU Poli

Anda DELIU, Marius ANGHEL 13 Nov. 2019, 19:16 Campionat

Ripensia și ASU Poli au terminat la egalitate, scor 1-1, derby-ul Timișoarei, jucat, poate, pe nedrept pentru oraș și microbiști, pe arena Electrica. Pe stadionul relativ mică din cartierul Fabric au venit 1.000 de oameni, deși meciul s-a disputat miercuri, de la ora 14:00, în etapa a 17-a a Ligii 2. Din păcate, dacă programarea și infrastructura nu au ținut cu fotbalul timișorean, nici vremea nu a făcut-o. A fost cod portocaliu de vânt în Banat, și asta a afectat calitatea fotbalului.

Așadar, un meci cam chinuit între Ripensia și ASU Poli, așa cum a ajuns și fotbalul din urbea de pe Bega, fără pretenții la promovare sau o revenire prea curând în elită.

În prima repriză, vântul a suflat favorabil Ripensiei, care a și avut o ocazie bună la un șut al lui Neagu trimis din lovitură liberă, dar mingea s-a dus puțin peste transversală. Gazdele au mai încercat să pună pericol la poarta lui Contra, dar fără succes. Cumva contrat cursului jocului și mai ales vântului, după o pasă bună de la Popescu, în minutul 28 Axente a scăpat spre poartă și l-a învins pe Dobre, la o fază la care defensiva roș-galbenă a fost mai mult decât visătoare.

Penalty problematic pentru brigadă

Alb-violeții au mai fost periculoși și după ce au marcat. Ignea a fost aproape de a înscrie, dar a trimis peste poartă. Ripensia a egalat din penalty, după ce Voinea a fost lovit în careu de Mera. Atacantul ripensist a căzut pe jos, iar arbitrul central, Florin Marcu a fost cu spatele. S-a consultat cu rezerva Dragoș Lunca și i-a dat cartonaș galben căpitanului polist, și penalty. Apro a înscris cu un șut sigur de la 11 metri. Până la pauză, timișorenii au mai avut o ocazie prin Stoi.

Poli a avut vântul de partea ei în repriza secundă

În a doua parte a jocului, alb-violeții au atacat cu vântul în spate. Elevii lui Tavi Benga au încercat să înscrie golul victoriei. Nici Axente, nici fazele executate de Ignea sau Cherecheș nu au avut sorți de izbândă. În minutul 79, Ignea a avut o mare ocazie. Ajuns în careu, unde a primit mingea, a tras prost și a dat ocazia apărării gazdelor să se replieze, și, deși Zabun venea din spate, Dobre a putut trimite balonul în afara surpafeței de pedeapsă. Ripensiștii au avut și ei o „ultimă zvâcnire” pe final, cu presing, dar degeaba. Mai mult, Călin Toma a fost eliminat, după ce a primit al doilea cartonaș galben.

RIPENSIA TIMIȘOARA – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA 1-1
Claudiu Apro 43′ – penalty / Mircea Axente 28′

Șt. Dobre – Caius Lungu, Tînc, Apro (cpt.), C. Toma – Burdeț, Stoi (Vl. Tudorache 62′) – Al. Popovici (M. Fotescu 75′), Al. Neagu (Zaluschi 81′), Chera – Alb. Voinea
Rezerve neutilizate: Mociu – Ad. Popa, M. Staicu, T. Călin
Antrenor: Alexandru Pelici
Eliminat: Călin Toma 90+1′ (cumul de cartonașe galbene)

M. Contra – C. Jurj, Coadă, Mera (cpt.), Cherecheș – Vidrăsan (Bg. Vasile 46′), Dros – C. Popescu, Ignea, Ad. Ungureanu (Zabun 61′) – Mir. Axente
Rezerve neutilizate: Murariu – F. Trip, Motreanu, D. Radu, Pițigoi
Antrenor: Octavian Benga

Stadion: Electrica (Timișoara – Timiș); Spectatori: 1.000; Arbitru: Florin Mihai Marcu (Oradea); Asistenți: Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca) și Marius Bălan (Dej); Rezervă: Dragoș Nicolae Lunca (Cluj-Napoca); Observatori: Iulian Spătaru (Timișoara) și Viorel Lolea (Reșița).

ASU Poli a urcat, momentan, pe locul 9, cu 21 de puncte. Sâmbătă primește vizita Snagovului. Ripensia, cu 19 puncte, este, momentan, pe 15. Sâmbătă se deplasează la CSM Reșița.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki Jozsi, Sebastian Tătaru și Erik Geiger / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 13 Nov. 2019, 19:16 Campionat
Pe aceeași temă