Ripensia, gata de confruntarea cu Poli Timișoara: ”Un derby al orașului de pe, probabil, cele mai joase poziții vreodată în clasament la nivelul Ligii a 2-a”

Anda DELIU 03 Nov. 2022, 20:57 Liga 2
Ripensia, gata de confruntarea cu Poli Timișoara: ”Un derby al orașului de pe, probabil, cele mai joase poziții vreodată în clasament la nivelul Ligii a 2-a”

Ripensia Timișoara va fi gazdă pe arena Electrica în derby-ul cu Poli Timișoara din acest sezon regular al Ligii 2, în etapa a 13-a, sâmbătă, de la ora 11:00.

Ambele echipe au un început de campionat mai slab ca niciodată de când activează la acest nivel și stau rău în clasament.

Iulian Muntean a punctat că momentul acestui meci nu este deloc unul fericit pentru tot fotbalul timișorean și, firește, că își dorește să câștige, deși nu se consideră favorit.

Fostul polist Nicolae Sofran, acum la Ripensia, vrea și el să-și ia revanșa în fața celor care nu au mai avut încredere în el.

Derby-ul trist al suferinței la Timișoara

Iulian Muntean spune că în contextul actual, dorința și ambiția vor face diferența.

”Foarte greu! Orice meci cu Poli este greu. Nu cred că are importanța cine e mai bine clasată în momentul de față. În meciurile acestea totul se egalizează, e vorba de dorință, de forță, de putere, de ambiție. Cine va fi mai determinat sâmbătă, va câștiga. Nu are importanță că noi avem câteva puncte în plus peste ei și, dacă ne bat acasă, se apropie la un punct. Poate pentru ei situația e un pic mai dificilă în cazul în care pierd. Egalul mai mult ca sigur că nu ajută pe nimeni. Din păcate, e un derby al suferinței. Un derby al orașului de pe probabil cele mai joase poziții vreodată în clasament la nivelul Ligii a 2-a. Nu știu dacă este rușinos. Și noi și Poli și ne-am dorit să fim mult mai sus. Din păcate, acestea sunt condițiile. Dacă ar fi să comparăm cu restul echipelor ținute de primării sau care au alte bugete, atunci este cât se poate de clară poziția din clasament Dacă e să ne legăm și de infrastructură, putem vorbi două săptămâni și nu încheiem”, a precizat Muntean.

Iulian Muntean nu își vede echipa favorită

Antrenorul principal de facto al Ripensiei, în acte doar preparator sportiv, spune că nu își consideră echipa favorită, deși este, în acest moment, mai bine clasată.

El nu văzuse, până în dimineața zilei de joi, că Poli făcuse două noi transferuri, anunțase miercuri noapte.

”Exclus. Niciodată n-am fost favoriți în meciurile cu Poli. Și anul trecut nu ne dădea aproape nimeni vreo șansă să o să câștigăm. Nu cred că există favoriți în meciurile de acest gen. Este foarte important cum reușești să îi montezi pe băieți, să-i ții în priză. Dar, până la urmă, pentru un meci de asemenea anvergură cred că noi, cei din staff, contăm mai puțin. Cel mai mult contează jucătorii. Trei puncte sunt bune, un punct nu știu dacă este bun. Toată lumea cred că își dorește trei puncte și noi și Poli, e clar.
Nu știu pe cine au a transferat ieri, pentru că aveam alte probleme, pregăteam meciul”
, a punctat Muntean.

Ripensia speră la un stadion plin

Muntean a mai precizat că ar dori să vadă Electrică și mai plină ca la meciul cu ”FC U” Craiova din Cupa României.

”Cred că ar trebui să se umple stadionul. Dacă nici la meciurile acestea nu se mai umple stadionul nu știu când se mai umple un stadion la Timișoara. Probabil, când o să se facă un stadion nou. Din păcate, și la noi, indiferent dacă am avut rezultate, am avut 4-0, 3-1, avem totuși trei victorii acasă și nu reușim să umplem stadionul. Vin 300-400 de spectatori maxim. Nici la meciul cu Craiova nu a fost plin stadionul. Mai erau locuri la tribuna a doua, puteau să mai vină foarte mulți spectatori. Din păcate, asta e momentul în fotbalul timișorean”, a mai adăugat cel care în acte e trecut preparator sportiv.

Roș-galbenii au rezolvat mare parte din problemele cu accidentările, singurul indisponibil fiind Raul Vidrăsan.

Nicolae Sofran vrea să-și învingă fosta echipă

În vară, Poli nu l-a mai dorit pe Nicolae Sofran, pe care l-a avut la dispoziție în ultimele trei sezoane. El a spus că Bogdan Andone a luat decizia și să nu vrea neapărat să se răzbune, dar își propune să dea randament maxim contra Politehnicii.

”Nu m-a mai dorit domnul profesor Bogdan Andone, nu tot clubul. Va fi un meci greu. Noi îl tratăm ca atare, nu ne uităm la situația din clasament neapărat. E un derby local, ceea ce înseamnă că orice fel de diferență se exclude. Nu e vorba de răzbunare, eu vreau doar să-mi fac jocul, să-mi fac treaba și să luăm cele trei puncte. Va fi o ambiție ca la fiecare meci, nu neapărat suplimentară. Suplimentară e pentru că e un derby local și sunt ambiții de fiecare parte. Când joci cu suporterii e diferit față de când nu ai. E un pic de motivație în plus”, a spus Sofran.

Cu 12 puncte, Ripensia ocupă locul 16 în Liga 2. Poli Timișoara are 8 puncte și e pe locul 19. Meciul de pe Electrică are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Înaintea acestui joc, suporterii Politehnicii vor mărșălui prin Timișoara pentru a atrage din nou atenția față de infrastructura precară din oraș și de rezultatele sportive dezastruoase.

Declarațiile lui Iulian Muntean și Nicolae Sofran înainte de Ripensia – Poli Timișoara:

https://www.youtube.com/watch?v=iUwWqxKlfjg

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto
Video: Ripensia UVT

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-pariaza-din-nou-pe-straini-un-fundas-grec-si-un-atacant-neamt-liberi-de-contract-din-primavara-au-semnat-cu-alb-violetii-19252009

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-timisoreni-organizeaza-un-nou-mars-pentru-a-deplange-situatia-infrastructurii-sportive-vrem-tot-ce-e-normal-pentru-un-oras-cu-traditia-timisoarei-in-sport-19251982

https://liga2.prosport.ro/seria-1/controversa-jucatorilor-stefan-vukoje-si-balsa-rogosic-lamurita-de-cel-care-i-a-adus-la-poli-timisoara-cat-castigau-cei-doi-la-echipa-19251917

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stadionul-lego-din-timisoara-are-pentru-prima-data-oferte-intre-firmele-interesate-este-si-cea-care-a-taraganat-constructia-noii-arene-din-arad-19251885

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-13-si-14-din-liga-2-derby-ul-dintre-primele-doua-clasate-se-joaca-luni-sase-echipe-vor-juca-si-in-cupa-19251865

Anda DELIU 03 Nov. 2022, 20:57 Liga 2
Pe aceeași temă