Preparatorul sportiv Iulian Muntean l-a învins pe deținătorul de licență PRO Octavian Benga: ”Meritam victoria. Am fost echipa care am controlat jocul mai mult ca ei”

Anda DELIU 05 Nov. 2022, 22:36 Liga 2

Iulian Muntean a mai bifat o victorie în derby-ul cu Poli Timișoara, după cea înregistrată toamna trecută, pe ”Dan Păltinișanu” (scor 3-1).

Roș-galbenii au izbutit și pe Electrica în fața Politehnicii (scor 1-0), după reușita frumoasă a lui Mihai Ene, în contextul în care între antrenorii principali ai celor două echipe timișorene este o adevărată ”prăpastie” de calificare în ceea ce privește diplomele.

Iulian Muntean, bucuros pentru reușita lui Mihai Ene

Antrenorul principal de facto al Ripensiei a apreciat că victoria din etapa a 13-a a Ligii 2 a fost meritată. El a vorbit și despre faptul că e foarte bucuros pentru realizarea lui Ene, care a ratat, până acum, mare parte din campionat, din cauza unei accidentări.

”Ce să zic, ne bucurăm din tot sufletul. Cred că după aspectul jocului, meritam victoria. Am fost echipa care am controlat mai mult jocul ca și ei. Am avut și mai multe ocazii și, până la urmă, cred că victoria e meritată. Mă bucur mult pentru Ene că a revenit după o accidentare care l-a ținut din prima etapă pe tușă. Mă bucur că a dat gol, chiar dacă nu era 100 la sută refăcut”, a declarat Iulian Muntean despre jucătorul care s-a aflat, totuși, la al cincilea meci în acest sezon.

Ripensia și-a păstrat un nucleu și, implict, relațiile de joc

Întrebat ce a făcut diferența, Muntean, trecut pe foaie doar ca preparator sportiv, deoarece nu are nici licența B de antrenor (spre deosebire de Octavian Benga, care are licența Pro), a punctat că avantajul e omogenitate ripensiștilor, în contextul ambiției mari la ambele formații.

”Cred că s-a făcut diferența prin faptul că noi suntem, poate, un pic mai omogeni ca și ei. Acolo mi s-a părut că s-a făcut diferența. Am avut un pic mai multă răbdare la finalizare și de acolo. În rest, nu poți să spui… Ambele echipe au avut dorință, ambele au luptat. Dacă nu era execuția lui Ene, se îndrepta spre un egal”, a precizat Muntean.

Despre faptul că meciul părea că se îndreapta spre 0-0, Muntean a punctat că jucătorii veniți de pe bancă nu au fost neapărat prea proaspeți și aceasta este motivul. ”Am făcut schimbările, a intrat Ene, care nu cred că a fost 100 la sută refăcut. A intrat Piftor, care, de asemenea s-a sufocat și nu a dat același randament. Pierdusem un pic din turație și pe centrul terenului și au echilbirat prin minutul 60, jocul. După aceea, într-un fel, cred că ambele echipe s-ar fi mulțumit cu egalul. Noroc cu execuția din finalul jocului”, a detaliat Muntean.

Ripensia în meciul cu Poli Timișoara: Toroc – Zamfirescu, Lalic (Țieranu 63’), Fridrich, Gladun – Rz. Morariu (Tud. Călin 63’), Stoi (cpt.) – Sofran (Mih. Ene 63’), Zimța (Mihart 90+3’), Mogoș (Piftor 46’) – Gavra. Rezerve neutilizate: Șt. Dobre – Zetu, Dav. Ciurel, Rob. Stoica.

Perioadă bună în campionat pentru ripensiști

După multe etape în ultimul sfert de clasament, Ripensia a mai săltat câteva locuri cu acest succes. Iulian Muntean e mulțumit și că simte echipa dedicată și speră să se continue tot așa.

”Contează foarte mult pentru noi. Am adunat 15 puncte. Avem trei meciuri fără înfrângere. Așteptăm următoare etapă și sperăm să obținem și de la Spartac puncte. Vreau să-i felicit pe băieți, pentru cum s-au pregătit toată săptămâna. Pur și simplu nu am avut ce să lucrăm cu ei. Au fost foarte montați, foarte pregătiți. Au intrat foarte bine în toate antrenamentele… Iar dovada s-a văzut astăzi pe teren”, a conchis antrenorul ”principal” al Ripensiei.

Cu acest rezultat, Ripensia a urcat, cel puțin pentru moment, pe locul 13, cu 15 puncte. Runda viitoare va juca sâmbătă, în deplasare, cu Progresul Spartac, de la ora 11:00.

Foto: Sebastian Tătaru / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-polisti-au-cerut-respect-pentru-timisoara-mars-inainte-de-derby-ul-cu-ripensia-vrem-stadion-nou-vrem-sala-noua-de-sport-vrem-bazin-de-inot-vrem-tot-ce-e-normal-19252312

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-s-a-impus-dupa-o-executie-de-maestru-a-lui-mihai-ene-in-derby-ul-cu-poli-timisoara-galeria-i-a-injurat-pe-alb-violeti-minute-in-sir-la-final-19252359

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-13-sase-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-printre-care-si-derby-ul-timisoarei-19252215

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-nu-a-mai-putut-incurca-din-nou-echipa-din-capitala-moldovei-cosmin-stan-astazi-cred-ca-poli-iasi-a-castigat-pe-experienta-la-mijlocul-terenului-am-pierdut-meciul-19252399

Anda DELIU 05 Nov. 2022, 22:36 Liga 2
Pe aceeași temă