Poli Timișoara, tot însetată de victorii și înainte de derby-ul cu Ripensia. Octavian Benga: ”Ne dorim să ne ridicăm din subsolul clasamentului.” Antrenorul garantează pentru noile achiziții

Anda DELIU 03 Nov. 2022, 23:49 Liga 2
Poli Timișoara, tot însetată de victorii și înainte de derby-ul cu Ripensia. Octavian Benga: ”Ne dorim să ne ridicăm din subsolul clasamentului.” Antrenorul garantează pentru noile achiziții

Poli Timișoara va fi echipa oaspete în derby-ul local cu Ripensia, sâmbătă, pe arena Electrica, în etapa a 13-a a Ligii 2.

Alb-violeții au o singură victorie în acest sezon, iar antrenorul Octavian Benga a vorbit, în acest context de necesitate a punctelor, și a spus că va miza și pe noile transferuri perfectate în această săptămână.

În familia Mada, cu un ripensist și un polist în componență, e o săptămână fără discuții despre fotbal.

Octavian Benga spune că Politehnicii îi mai lipsește doar o victorie

Antrenorul echipei alb-violete a punctat că are tot lotul valid și a lăsat să se înțeleagă că vede jocul tot sub aspectul unui progres continuu de când a preluat el echipa. Octavian Benga a spus că echipei îi lipește însă o victorie.

”Sâmbătă întâlnim pe concitadina noastră Ripensia. Putem spune că este un derby local. Ne dorim foarte mult să câștigăm acest meci. Ne-am dorit și etapele trecute, din păcate, am reușit doar trei egaluri. Cred că am fost aproape de victorie în toate meciurile. Așteptăm întâlnirea cu Ripensia, mergem să ieșim învigători pe terenul de la Gara mică. Se poate spune că un lucru pozitiv că nu am pierdut aceste trei partide (n.r. – 1-1 cu Gloria Buzău, 0-0 la Unirea Slobozia și 1-1 cu Minaur Baia Mare), cu echipe cu aspirații de play-off. Dar pentru mine și echipă aceste egaluri nu ne ajută prea mult în clasament. Avem nevoie de victorii, victoriile ne aduc cele trei puncte și ne dorim să ne ridicăm din subsolul clasamentului. Am fost aproape în ultimul meci, am fost și privați de deciziile arbitrului. Trebuie să găsim noi mijloacele de a câștiga, nu sunt arbitri de vină”, a spus Benga despre joc.

Se bazează pe noile transferuri, pentru care garantează

Poli Timișoara a avut experiențe nefericite cu străini aduși liberi, după perioade de ”șomerie”. La fel a fost cu Rogosic, Vukoje, Bryneus sau Mudrazija.

Cu toate acestea, Benga a avut încrederea să-i ia pe Angelos Karatasios și Fatjon Celani, ambii prezentați oficial miercuri seară. Deoarece se antrenau cu clubul de aproape două săptămâni, ”principalul” spune că îi vede apți, iar dacă vor fi legitimați, sâmbătă vor fi în lot. El spune că situația nu e identică cu episoadele de jucători liberi în noiembrie, care s-au dovedit un fiasco pentru Poli.

”Nu sunt mulți jucători liberi. Am făcut aceste transferuri pentru că am avut jucători în probe mulți și ei pot să completeze lotul. Avem doar doi fundași centrali seniori în lot, pe Bocșan și Germinio, plus Mada, care este junior. Ar trebui trei-patru. (n.r. – Tsvetkov, deși utilizat în cariera sa și ca fundaș central, e mijlocaș central de bază). Pe postul de atacant am suferit, pentru că la început au fost doar Marin (n.r. – Mudrazija), cu Țangulea. Bryneus era aripă. (n.r. – Țangulea și Bryneus au fost dați afară). Marin, din punctul meu de vedere, nu a avut evoluții satisfăcătoare. Am reușit să-l legitimăm pe Popescu (n.r. – Patrick Popescu).
Cei doi jucători sunt luați în calcul (n.r. – Angelos Karatasios și Fatjon Celani), sper să fie legitimați până sâmbătă. În momentul de față nu putem lua decât jucători liberi de contract. Dacă promovăm doar juniori, nu ne putem atinge obiectivul, salvarea de la retrogradarea. E nevoie și de presiune, pentru că unii au devenit prea siguri de postul de titular.
Valoarea unei echipe e dată de calitatea antrenamentului din timpul săptămânii. E nevoie de aversitate, nimeni nu trebuie să fie relaxat. Vă garantez că cei doi sunt peste ce s-a mai adus și nu s-a plătit niciun comision sau nicio grilă”, a spus Benga, când i s-a cerut să explice de ce se aduc astfel de străini.

Referitor la alcătuirea lotului de către Bogdan Andone, Benga a pomenit și faptul că Nicolae Sofran va fi adversarul alb-violeților. Firește, critica la adresa fostului antrenor e evidentă. ”Ne întâlnim cu Nicolae Sofran, jucător adus de mine la Poli acum doi ani. Și a fost dat afară nemeritat. Jucase 80 la sută dintre meciuri ca titular și acum îl am adversar. Este polist 100 la sută și este și un student foarte bun la Politehnică. A luat 9,90 la BAC”, a spus Benga, deși, evident, notele de la școală nu au nicio legătură cu fotbalul, din dorința de a-l lăuda pe Sofran.

În familia Mada nu se vorbește de fotbal săptămâna asta!

Dacă la Ripensia e antrenor secund Călin Mada, fiul său, Armin, e jucător la Poli. El este fundaș central, dar a jucat meciul trecut fundaș dreapta în locul lui Denis Radu.

Benga a spus că Armin Mada va fi titular și cu Ripensia. ”Îi mulțumesc antrenorului că mi-a acordat o șansă să joc. Suntem motivați, mai ales că acest meci este un derby local. Simt o schimbare în bine la antrenamente și sunt 100 la sută convins că sâmbătă, la ora 13, o să fim fericiți cu trei puncte. Pentru mine e la fel ca orice joc, nu vreau să pun mai multă presiune pentru că e tata în staff. Vreau să câștigăm și să las o impresie bună. Încercăm să evităm discuțiile. Avantajul cred că e publicul și setea de victorie, la ultimele trei meciuri am fost aproape și, din păcate, nu am reușit”, a spus Armin Mada.

Poli Timișoara e pe locul 19, penultimul, cu 8 puncte acumulate în 12 meciuri. Ripensia stă mai bine, cu 12, pe locul 16. Meciul din etapa a 13-a are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe arena Electrica.

Înaintea acestui joc, suporterii Politehnicii vor mărșălui prin Timișoara pentru a atrage din nou atenția față de infrastructura precară din oraș și de rezultatele sportive dezastruoase.

Foto: Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-gata-de-confruntarea-cu-poli-timisoara-un-derby-al-orasului-de-pe-probabil-cele-mai-joase-pozitii-vreodata-in-clasament-la-nivelul-ligii-a-2-a-19252080

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-pariaza-din-nou-pe-straini-un-fundas-grec-si-un-atacant-neamt-liberi-de-contract-din-primavara-au-semnat-cu-alb-violetii-19252009

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-timisoreni-organizeaza-un-nou-mars-pentru-a-deplange-situatia-infrastructurii-sportive-vrem-tot-ce-e-normal-pentru-un-oras-cu-traditia-timisoarei-in-sport-19251982

https://liga2.prosport.ro/seria-1/controversa-jucatorilor-stefan-vukoje-si-balsa-rogosic-lamurita-de-cel-care-i-a-adus-la-poli-timisoara-cat-castigau-cei-doi-la-echipa-19251917

Anda DELIU 03 Nov. 2022, 23:49 Liga 2
Pe aceeași temă