Fortuna și-a întrerupt seria victoriilor la Satu Mare: „Până la urmă rezultatul pare echitabil”

Marius ANGHEL 23 Nov. 2014, 13:58 Campionat

La Satu Mare, prahovenilor de la AFC Fortuna nu le-a mai mers la fel de bine ca în precedentele patru meciuri în care au obținut tot atâtea victorii. Sâmbătă, jucătorii lui Aurelian Stamate au obținut un singur punct în confruntarea cu Olimpia, scor 1-1, însă și acesta cu emoții după ce Heil a deviat în propria poartă în al doilea minut de prelungiri. E drept, echipa din Poiana Câmpina ar fi putut obține victoria în minutul 90+3, atunci când a mai înscris o dată, însă golul le-a fost anulat pentru o poziție de offside.

La finalul meciului, antrenorul principal al Fortunei spunea că rezultatul este echitabil și a acuzat golul primit în urma unei faze pe care o tot exersează la antrenamente. „Cred că până la urmă rezultatul pare echitabil. La cum s-a desfășurat jocul și condițiile de disputare, e bine că am reușit să egalăm pe final, ne pare extrordinar de rău că nu am reușit să marcăm în ultimul minut de prelungire, dar acesta e fotbalul.

Una peste alta, colegul meu de la echipa Olimpiei și-a pregătit bine jocul, nu ne-au dat prea multe șanse de a puncta. Au jucat ce au știut și pe ce au fost pregătiți. Îmi pare rău că am luat gol pe o acțiune pe care am pregătit-o și noi destul de bine și am prevăzut cum vor juca gazdele. Din nou reușim să luăm gol dintr-o minge reașezată în teren. Ne pare extrem de rău că nu am reușit să câștigăm aici”, a declarat, citat de satumareonline.ro, antrenorul Fortunei, Aurelian Stamate.

Garabet: „Am marcat perfect regulamentar, dar un arbitru de Liga 1 a anulat eronat golul”

Președintele Fortunei, Jean Garabet, spune că cel de-al doilea gol al jucătorilor săi a fost anulat eronat. „Luați prin surprindere, că suntem o echipă care nu renunță la joc, o greșeală între portar și unul dintre apărători a dus la primul gol marcat de noi. Apoi am marcat perfect regulamentar, dar un arbitru de Liga 1 a anulat eronat golul. Satu Mare are un joc mult mai elaborat, o schimbare mare în bine. A fost un joc extrem de disputat și sportiv, pentru ca spre finalul meciului nu a fost niciun avertisment, abia apoi au venit niște cartonașe.

Cu o victorie ne puteam apropia de lider. Vrem să câștigăm numai pe teren, vrem să câștigăm în fața celor de la Timișoara. Echipa noastră este în creștere, mai sunt două etape. Se vede că aducerea noului antrenor a fost bună. Fotbalul aici a renăscut, pentru că fusese în umbră în ultima perioadă. Mă bucur că tradiția fotbalului prahovean este reprezentată cu cinste.

Va trebui să împrospătăm lotul, va trebui să aducem jucători de 19 ani. Noi ne gândim chiar să ne pregătim de Liga 1″, a spus oficialul fortunei în emisiunea „Fotbal la matineu” de la Sport Total FM.

De la instalarea sa pe banca Fortunei, Stamate obținuse numai victorii, iar contra Olimpiei a fost primul semieșec. Echipa prahoveană nu a profitat astfel de egalul liderului ACS Poli, rămâne pe locul doi și își menține distanța de patru puncte. Etapa viitoare, pe teren propriu, Fortuna joacă acasă cu FC Olt.

Marius ANGHEL 23 Nov. 2014, 13:58 Campionat
Pe aceeași temă