Actualii acționari ai FC Oțelul „nu mai sunt interesați” de club. Când va începe demersul de cedare a fostei campioane

Marius ANGHEL 21 Dec. 2015, 13:21 Liga 2
Actualii acționari ai FC Oțelul

FC Oțelul a încheiat anul 2015 pe locul 12, penultimul, în Seria I a Ligii 2. Gruparea gălățeană a acumulat doar 12 puncte în 17 meciuri, încă are emoții pentru evitarea locului retrogradabil direct, ocupat momentan de Ceahlăul. De curând, fosta campioană a României din 2011 a scăpat de mare parte din datoriile pe care le acumulase, 5 milioane de euro către ANAF, însă situația financiară este în continuare delicată.

Unul dintre vicepreședinții Ligii Suporterilor Gălățeni, Marian Brăilescu, a relatat din discuțiile pe care LSG ”93 le-a purtat cu administratorul judiciar al Oțelului, Mihai Bojincă. „Domnul Bojincă a fost foarte încrezător în șansele Oțelului în procesele pe care le are pe rol, în special în procesul cu ANAF. A estimat că sunt șanse 90 la sută să fie trecut cu bine. Și că noul termen în procesul de insolvență o să treacă favorabil a fost foarte încrezător, chiar și nouă ne-a insuflat optimism că lucrurile se vor rezolva”, a spus Brăilescu, citat de Sport Galați.

Cât privește posibilitatea ca FC Oțelul să fie cedat de actualul acționar, compania The Nova Group, Bojincă a spus că se așteaptă momentul în care situația financiară să fie mai bună pentru a începe negocierile. „Administratorul judiciar este cel care ține legătura cu acționarii. Din ce ne-a comunicat, actualii acționari nu mai sunt interesați. Domnul Bojincă speră ca în momentul în care situația va deveni mai bună să fie demarate demersurile ca Oțelul să fie preluat de altcineva, a mai declarat Brăilescu.

Conducerea clubului FC Oțelul anunța la finalul lunii noiembrie, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial al echipei, că în urma ședinței din 16 noiembrie a Adunării Generale Ordinare a Asociaților Fotbal Club Oțelul SA a fost aprobată revenirea la Galați a sediului social al clubului. Acesta va fi instalat în imobilul de la baza sportivă „Zoltan David”, și, totodată, a fost demarat și procesul de înregistrare a acestor modificări la Federația Română de Fotbal.

Jucătorii au primit trei salarii dintr-un fond de garantare al statului

În altă ordine de idei, managerul sportiv al Oțelului, Aurelian Stamate, a anunțat la în emisiunea Lider Sportiv 85, de la Radio ProFM LiderFM, că jucătorii și angajații de la club au primit trei salarii din cele restante dintr-un fond de garantare al statului.

„S-au plătit trei salarii. Aceste salarii au fost plătite din fondul de garantare de la stat, nu s-au plătit de către club, un salariu însemnând salariul minim net pe economie. Situația nu este deloc roz, în condițiile în care de șapte luni nu s-au plătit salarii, iar acum au primit trei salarii din fondul de garantare al statului. Fiecare și-ar dori să se ajungă la stabilitate financiară”, a spus Stamate.

Foto: Sorin PANĂ‚

Marius ANGHEL 21 Dec. 2015, 13:21 Liga 2
Pe aceeași temă