Falub : „Nu sunt genul de antrenor care vinde iluzii”

Mihai Andries 07 Jul. 2013, 22:48 Campionat
Falub**: „Nu sunt genul de antrenor care vinde iluzii

Principalul finanțator al „Bătrânei Doamne” l-a făcut – oarecum – responsabil pe Adrian Falub pentru ratarea achizițiilor de 24 de carate pentru nivelul ligii secunde. „L-am întrebat pe Falub dacă promovăm 100% cu jucători pe care ar trebui să dau sute de mii de euro, iar el mi-a spus că nu-mi poate garanta asta. Atunci mai are rost să dau atâția bani pe câțiva jucători? „, suna întrebarea retorică a lui Adrian Marțian, care are în gând un plan B cu fotbaliști mai rezonabili ca preț.

Antrenorul care a avut un aport decisiv în implicarea financiară omului de afaceri clujean la clubul din arădean a încercat să clarifice această chestiune. „Din punctul meu de vedere, în fotbal, nimeni pe lumea asta nu-ți poate garanta nimic. Sunt cluburi mari, cu investiții de sute de milioane de euro care nu obțin întotdeauna rezultate pe măsura așteptărilor, nu o să mă pun eu la UTA să garantez că vom promova la pas la anul. Spun asta bazându-mă și pe experiența de un an și patru luni trăită deja la Arad, perioadă în care nu am avut niciun moment condiții pentru a face performanță cu adevărat. Apoi, eu nu sunt genul de antrenor care vinde iluzii. Eu sunt cu munca, iar niște fotbaliști valoroși și condiții bune de antrenament, cantonament, alimentație, vitaminizare și așa mai departe nu fac decât să-mi sporească șansele de reușită. Dar, garanții că vom juca de la anul în Liga 1 eu, Falub, nu pot da. Dacă cineva vrea să aibă încredere în mine pe baza rezultatelor obținute cu alte echipe, între care și promovările cu U. Cluj, Alba Iulia sau Târgu Mureș, sunt dispus să colaborez cu el. Dacă nu, să opteze pentru antrenori ce-i prezintă garanții”, a afirmat tehnicianul „alb-roșiilor”.

Acesta regretă că a pierdut deja câțiva fotbaliști cu care și-ar fi dorit să lucreze și în continuare. „Este clar nu mai putem lua toți jucătorii de pe acea listă de achiziții pe care am înaintat-o conducerii clubului acum o lună de zile. Nu e sfârșitul lumii, dar mi-ar fi plăcut să am echipă cât mai mulți fotbaliști de pe acea listă, pentru simplul fapt că au valoare și caracter. De acum înainte, sper doar să ne mișcăm repede pentru alți fotbaliști, căci orice zi care trece nu este în avantajul nostru. Săptămâna viitoare este chiar decisivă în acest sens, ca să nu uităm că avem nevoie și de un cantonament, meciuri de verificare și restul, de care m-am și săturat să tot vorbesc”, a adăugat Falub.

 

Sursa: SportArad

Mihai Andries 07 Jul. 2013, 22:48 Campionat
Pe aceeași temă