EXCLUSIV | Încă un investitor la Rapid. „Va prelua 50 la sută din acțiuni”. Cine este milionarul care va „pompa” bani la clubul din Giulești

Marius ANGHEL 18 Sep. 2019, 13:47 Campionat
EXCLUSIV | Încă un investitor la Rapid.

Rapid are obiectiv clar promovarea în Liga 1, iar Daniel Pancu și fotbaliștii pe care îi antrenează luptă din greu ca formația alb-vișinie să joace în sezonul viitor cu Dinamo, FCSB sau U Craiova. În acest timp, la nivel de conducere, lucrurile iau amploare. ProSport a aflat că Liviu Goncea, cel cunoscut în mediul de afaceri ca „milionarul Kia” va prelua, în foarte scurt timp, 50 la sută din acțiunele clubului giuleștean.

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1 și părintele noului Rapid, așa cum a fost numit de Daniel Pancu, a confirmat informația. Astfel, Liviu Goncea și Victor Angelescu vor deține fiecare câte 50 la sută din acțiunile clubului. Cei doi vor fi, astfel, patronii grupării aflată după șapte etape pe locul 5 în Liga 2.

„Ca să închei orice discuție, Primăria Sectorului 1 nu a dat niciun ban la Rapid. Bani la Rapid aduc prietenii mei. Victor Angelescu este unul dintre ei, iar Liviu Goncea, acționarul de la KIA, va fi unul dintre acționarii majoritari. Va semna actele în septembrie sau octombrie, e o chestiune de timp, un acord de preluare a 50 la sută din acțiuni. Deci 50 la sută sunt la Victor Angelescu, iar 50 la sută vor fi la Liviu Goncea. Ei vor fi cei doi acționari ai clubului Rapid, amândoi sunt prietenii mei. Cu Liviu Goncea mă cunosc de peste 40 de ani”, a spus Dan Tudorache pentru ProSport.

Cine este Liviu Goncea, viitorul acționar al Rapidului

Cunoscut mai mult ca om de afaceri și supranumit „Milionarul Kia”, Liviu Goncea este, din 2016, consilier local la Primăria Sectorului 1. El deține pachetele majoritare al firmelor MIT MOTORS International SRL (51%), KIA ROMAUTO SRL (51%), Hera Cleaning SRL (54%) și Baltic Marine Grup SRL (51%), dar și 1% din acțiunile ISUZU ROMAUTO SRL. Este și administrator al firmelor firmelor MIT MOTORS International SRL și Baltic Marine Grup SRL.

Articol scris de Răzvan SCARLAT

Marius ANGHEL 18 Sep. 2019, 13:47 Campionat
Pe aceeași temă