75 la sută din acțiunile FC Brașov, propuse a fi preluate de Consiliul Local. Alături de active, și mare parte din datorii ar urma să ajungă la primărie

Marius ANGHEL 08 Sep. 2016, 16:17 Liga 2
75 la sută din acțiunile FC Brașov, propuse a fi preluate de Consiliul Local.** Alături de active, și mare parte din datorii ar urma să ajungă la primărie

În vara acestui an, FC Brașov a fost la un pas să nu-și mai continue activitatea și astfel să intre în faliment. Cu doar două săptămâni înainte de startul noului sezon al Ligii 2, gruparea brașoveană condusă de administratorul judiciar Marian Brescan a dat cu greu startul pregătirii și într-un final și-a strâns un lot de jucători cu care să înceapă campionatul. Surprinzător, echipa antrenată de Cornel Țălnar a rezistat cu bine în meciurile pe care le-a avut programate în primele cinci etape, la finalul acestora menținându-și încă invincibilitatea după ce a câștigat de trei ori și a remizat de alte două. Cu cele 11 puncte acumulate până acum, FC Brașov se află pe locul 4 în clasament, la egalitate cu poziția a treia ocupată de UTA Bătrâna Doamnă, și pare să fie una dintre echipele favorite la promovare.

Dacă de problemele strict sportive se ocupă managerul Paul Enache, administratorul special Vasile Dochița și președintele Vasile Solomon, de probleme ce țin de viitorul clubului se ocupă administratorul judiciar Marian Brescan. Acesta din urmă s-a îndreptat către primăria Brașov, către care a trimis o ofertă de preluare gratuită a celor 3.978 de acțiuni ale clubului fanion de fotbal al orașului, deținute în prezent de Alexandru Neculaie, fiul lui Ioan Neculaie, anunță Monitorul Expres. Potrivit viceprimarului Costel Mihai, o decizia finală va aparține Consiliului Local, care va dezbate acest punct în ședința sa de vineri.

„Există un proiect de hotărâre care va fi supus aprobării în Consiliul Local, elaborat ca urmare a unei solicitări primite de la administratorul judiciar al FC Brașov. Cererea va fi analizată de comisiile de specialitate ale Consiliului Local, apoi va fi supusă dezbaterii în ședința de plen, consilierii locali urmând să decidă dacă municipiul Brașov va prelua sau nu pachetul de acțiuni”, a explicat Costel Mihai.

Cele 3.978 de acțiuni reprezintă 75,613% din totalul clubului și valorează 13,080 milioane lei, în condițiile în care întreg pachetul a fost estimat la 17,298 milioane lei. Conform bilanțului procedurilor de insolvență, însușit de judecătorul sindic, valoarea totală a datoriilor FC Brașov se ridică la suma de 64,606 milioane lei. În situația în care consilierii locali vor aproba preluarea celor 75 la sută din acțiuni, atunci Municipalitatea va prelua și partea de activ și de pasiv a FC Brașov, deci inclusiv 75 la sută din datorii.

Mihai Leca se pregătește sub comanda lui Țălnar

În altă ordine de idei, la antrenamentul de astăzi al „stegarilor” a participat și fundașul central Mihai Leca (24 ani). Fostul jucător al Concordiei sau Oțelul a jucat în ultimul sezon la gruparea irakiană Zakho. „Am început antrenamentele cu FC Brașov, iar de săptămâna viitoare voi intra în programul normal de pregătire al echipei”, a spus Leca pentru Monitorul Expres.

Marius ANGHEL 08 Sep. 2016, 16:17 Liga 2
Pe aceeași temă