Lupte interne la Ceahlăul! Creditorii clubului nemțean nu-l mai vor pe Angelo Massone, principalul acționar. Italianul e gata să renunțe, însă pune o condiție | VIDEO

Marius ANGHEL 17 Sep. 2015, 17:13 Liga 2

FC Ceahlăul riscă să intre în faliment dacă Angelo Massone, principalul acționar al clubului, nu va ajunge la un acord cu ceilalți creditori ai echipei în privința finanțării divizionarei secunde.

Cu datorii din ce în ce mai mari și fără un plan de reorganizare, o parte dintre creditorii clubului din Piatra Neamț, Getica ’95 și Rifil România, prin reprezentanții acestora, Viorel Tudose, respectiv Luigi Bodo, au organizat săptămâna trecută o conferință de presă în care au anunțat că există firme și persoane interesate să preia Ceahlăul, singura condiție fiind ca acționalul majoritar să plece. Între timp, aceștia au votat ridicarea dreptului de administrator special al FC Ceahlăului al lui Angelo Massone, judecătorul sindic urmând a da un verdict în acest caz în aceste zile.

Massone: „Sunt gata să fac 100 de pași, nu unul în spate”

Sătul de vorbe, italianul Massone a venit în România și a organizat, miercuri, alături de Ioan Mironaș, o conferință în care și-a expus punctul de vedere asupra situației delicate a clubului. Omul de afaceri spune că este dispus să-și cedeze gratis acțiunile dacă acele persoane binevoitoare vin și achită datoriile de la echipă.

„În acest moment este nevoie să lăsăm deoparte orice fel de interes personal, ideea fiind aceea de a lucra cu toții pentru a salva clubul. Mi-am oferit deja disponibilitatea asupra acestui aspect. Cineva, după cum bine știți, a organizat o conferință de presă în care s-a precizat că, dacă Massone face un pas în spate, sunt persoane și societăți respectabile cu potențial care sunt gata să ajute Ceahlăul Piatra Neamț. De când am sosit, la începutul lui 2015, 95 la sută din sumele care au intrat în club au fost bani care au fost puși de mine și de grupul de care aparțin. Este momentul ca toate aceste persoane care au făcut atâtea declarații în sfârșit pot să ajute pe toți cei care lucrează în interiorul clubului și toți jucătorii care merită să-și ia salariile. Reafirm, sunt gata să fac 100 de pași, nu unul în spate, pentru că, dacă rămân aici, sunt conștient că este un boicotaj total cu voi. Am decis să las spațiu tuturor celor care imediat au posibilitatea să ajute clubul. Sunt gata să abandonez clubul imediat. Totuși, cine spune că trebuie să mă retrag, iată că acum au învins, trebuie să ajute imediat jucătorii și pe cei care sunt implicați în club. Acesta este mesajul pe care vreau să-l dau”, și-a început discursul Angelo Massone.

„Acțiunile le voi face cadou, dar trebuie să vină cu bani pentru club și nu cu vorbe”

În caz contrar, în acela în care firmele și persoanele interesate să investească la club nu o vor face, nici el nu va plăti nimic până când acele acțiuni ale creditorilor nu-i vor fi cedate. Altfel, în situația în care nu se va ajunge la niciun acord, formația nemțeană va ajunge la faliment.

„Până în acest moment îi propusesem domnului Măstăcăneanu să pun eu bani în club, dar aș fi dorit în schimb acțiunile domnului Măstăcăneanu imediat. Administratorul judiciar mi-a comunicat că acest lucru, în acest moment, nu este posibil, pentru că în perioada de observare a procedurii de insolvență nu se pot nici vinde, nici cumpăra acțiuni. În orice caz, se pot face acorduri pentru viitor și eu, în ceea ce mă privește, dacă este cineva serios, care nu numai vorbește la ziare și la televizor, este gata să ajute clubul sunt disponibil chiar să-i cedez acțiunile în forma juridică dreaptă. Să vedem dacă cei care vor să se implice în club plătesc datoriile imediat. Sunt gata să fac acțiunile cadou dacă se plătesc imediat jucătorii. Cineva a declarat că poate să ajute clubul, este gata să ajute clubul, iar dacă acest lucru se va întâmpla eu sunt gata chiar să fac cadou aceste acțiuni pe care le am, aceasta, pentru că până în acest moment, aceleași persoane au boicotat acest club. Au găsit ca pretext pe subscrisul pentru că în acest moment suntem singura echipă din România, chiar de la începutul lui ianuarie, care nu a primit nimic din reclamă, publicitate și sponsorizare. Acest lucru este cu atât mai important cu cât Getica, și vreau să subliniez acest lucru, s-a angajat să plătească 3.300 de euro pentru a-și pune sigla pe tricouri și au plătit zero. Cel care a făcut în urmă cu câteva zile conferința de presă la Hotel Central, Cătălin Luca, deasemenea nu a băgat niciun ban în club. Și acum închid, pentru că mi-aș ca și voi să faceți o analiză asupra celor despre care am vorbit. Noi am plătit la Hotel Central 98 la sută din datorii și am plătit pentru antrenori, conducători și alți invitați ai clubului mai mult decât au plătit clienți normali pe care i-a avut hotelul. Deci, pentru toți cei care vor să ajute clubul porțile le sunt deschise, acțiunile le voi face cadou, dar trebuie să vină cu bani pentru club și nu cu vorbe. Dacă acest lucru nu se va întâmpla atunci clubul va falimenta pentru că sunt aceleași persoane care spun că nu mă vor sau, în cazul în care spun că nu îi mai interesează pe veci clubul, atunci poate mă voi reîntoarce. Am spus din prima zi administratorului judiciar, domnului Mironaș, domnului Măstăcăneanu că e imposibil să joci fotbal într-un oraș în care nimeni nu te ajută, este valabil pentru România și pentru toată lumea. Acest sezon m-a costat în jur de un milion de euro, să vedem dacă cineva colaborează sau nu. Acțiunile sunt la dispoziția tuturor, gratis”, a mai spus italianul.

„Voiam 100 la sută din acțiuni pentru că nu vreau să plătesc pentru alții”

Întrebat despre promisiunile pe care le făcea atunci când anunța că echipa va intra în insolvență, Angelo Massone a spus: „Promisiunile făcute la intrarea în procesul de insolvență nu le-am făcut. Am trimis în ziua în care jucătorii ar fi trebuit să primească salariile un comunicat oficial administratorului judiciar că eram gata să plătesc, dar voiam 100 la sută din acțiuni pentru că nu vreau să plătesc pentru alții. Am făcut un comunicat unde era scris că jucătorii vor fi plătiți imediat și în ziua următoare cineva a făcut un comunicat în care s-a precizat că, dacă Massone pleacă, ei plătesc totul.

Voi toți ați publicat că ei sunt salvatorii, ați spus că în sfârșit vor ajunge persoane competente pentru club și eu sunt gata să plec, mingea este la ei. Eu nu fac fapte de binefacere, eu fac o afacere. Suntem aici ca să ajutăm, am ajutat clubul din ianuarie, iar orașul nu a ajutat deloc. Acesta este adevărul”.

Angelo Massone a mai spus că a venit la Piatra Neamț pentru a discuta cu cei interesați despre preluarea totală a clubului sau cedarea sa.

Ce spun reprezentanții Getica ’95 și Rifil

Cel mai vehement creditor la adresa italianului este administratorul societății Getica ’95, Viorel Tudose, care a spus că vrea să se implice dacă în cadrul societătii nu va exista actualul acționar majoritar. „Sunt oameni care ar vrea să ajute la club, dar toți au condiționat implicarea prin despărțirea de Massone. Deplasările din ultima perioadă a campionatului trecut au fost sponsorizate de Getica 95. Nu a dat domnul Massone niciun ban. El a făcut un audit, care a costat clubul o sumă foarte mare de bani. Cu acei bani, cred că Ceahlăul putea juca și azi în prima ligă”, declara Tudose. Un alt participant la conferința de presa din data de 9 septembrie a fost Luigi Bodo, director general Rifil România: „Nu am nici un gând să iau echipa de fotbal. Nu mă pricep. În schimb, vreau să fiu lângă cineva serios. Nu are niciun plan de redresare, nu a făcut nicio majorare de capital și nu a plătit salariile jucătorilor și angajaților de la club. El a devenit acționar, cumpărând pachetul majoritar de acțiuni cu 100 de lei”.

Astăzi, la Tribunalul Neamț este așteptată, oficial, confirmarea deciziei Comitetului Creditorilor al clubului FC Ceahlăul pentru retragerea dreptului de administrator special a italianului Angelo Massone. Pe 18 septembrie se împlinesc cele 90 de zile de la declararea insolvenței.

Foto și video: Dan Eșanu

Marius ANGHEL 17 Sep. 2015, 17:13 Liga 2
Pe aceeași temă