Veste uriașă pentru Oțelul! Investitori gălățeni vor să preia clubul chiar de săptămâna următoare

Veste uriașă pentru Oțelul!** Investitori gălățeni vor să preia clubul chiar de săptămâna următoare

Criza financiară în care se află de foarte mult timp echipa de fotbal Oțelul Galați este foarte aproape de a se termina fericit pentru club și suporterii roș-alb-albaștri. Conform spuselor administratorului judiciar Mihail Bojincă, săptămâna următoare este foarte posibil ca acțiunile FC Oțelul SA să fie preluate de investori gălățeni de la grupul de firme deținut de Dan Adamescu.

„În luna ianuarie 2016 se va finaliza procedura de mutare a sediului social la Galați, conform aprobării primite de la Adunarea Generală a Acționarilor din 16 noiembrie 2015. De asemenea, au avut loc negocieri pentru preluarea clubului de către persoane din Galați, acționarii fiind de acord să cesioneze integral acțiunile deținute la FC Oțelul Galați. În cursul săptămânii viitoare potențialii investitori gălățeni vor lua decizia de preluare a acțiunilor clubului de la grupul de firme deținute de omul de afaceri Dan Adamescu. Negocierile sunt avansate, lipsind doar decizia finală a investitorilor gălățeni”, a declarat Mihail Bojincă.

Rămasă miercurea trecută în pronunțare, instanța de judecată de la Tribunalul București a anunțat astăzi verdictul în procesul de insolvență al Fotbal Club Oțelul. A fost fixat un nou termen, pentru data de 6 aprilie 2016, pentru a se supune până atunci votului Adunării Creditorilor planul de reorganizare inițial, cel care fusese aprobat la prima judecată a cazului, dar adaptat pentru luarea în considerare a intervenirii amnistiei fiscale, adică anularea datoriei de aproximativ 5 milioane de euro către ANAF.

Adunarea Creditorilor a fost convocată pentru 25 ianuarie, zi în care se va decide practic soarta clubului de fotbal gălățean.

FC Oțelul se află după 18 etape desfășurate în Liga 2 pe locul 12 în Seria I și se luptă cu Ceahlăul și Bucovina Pojorâta pentru evitarea ultimei poziții, cea care duce automat la finalul returului în Liga 3.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sorin PANĂ‚

Pe aceeași temă