EXCLUSIV | Daniel Pancu a vorbit sincer despre situația străinilor veniți în această vară la Rapid. „Au calitate, dar au nevoie de timp”

Octavian Vasilescu 01 Aug. 2019, 16:30 Campionat
EXCLUSIV | Daniel Pancu a vorbit sincer despre situația străinilor veniți în această vară la Rapid.**

Antrenorul Rapidului, Daniel Pancu, e mulțumit de transferurile realizate în această vară de echipa sa, însă a recunoscut că unii jucători mai au mici probleme. Spre exemplu, Matias Roskopf nu are meciuri în picioare, iar Sandro Djuric e în urmă cu pregătirea fizică.

Daniel Pancu a vorbit despre cei mai importanți străini ai Rapidului, în direct la ProSport Live: „Jucătorii străini veniți la Rapid au calitate, dar au nevoie de timp de acomodare. Timp de acomodare și cu fotbalul românesc, dar și cu Rapidul. Practic, Mallo și Roskopf au venit la o săptămână după ce am început pregătirea, iar Djuric și cu Labeau au venit mai târziu. Mallo deja s-a impus ca titular, joacă titular, dar e un jucător cu experiență. Până să vină la Dinamo, a mai avut două promovări în Uruguay, din liga a doua în prima ligă. Asta spune foarte mult. Sunt ligi foarte grele, sunt atacanți greu de marcat în America de Sud. Am mare încredere în el, cred că ne-a rezolvat o mare problemă în ceea ce privește linia de fund.

Labeau e un jucător plin de calități. Are o viteză extraordinară, nu prea am mai văzut așa ceva până acum. Doar că nu e ușor să pleci pentru prima dată din Franța și să ajungi în România. Djuric nu e pregătit din punct de vedere fizic, dar e un jucător plin de calități. Iar Roskopf nu are meciuri în picioare, pentru că ultimul lui joc oficial a fost în noiembrie. Sunt jucători cu calitate, care cu siguranță își vor aduce contribuția la rezultatele noastre”, a spus Daniel Pancu, la ProSport Live.

 

 

Rapid debutează sâmbătă în noul sezon, pe teren propriu, contra Farului Constanța. Meciul din Regie va avea loc de la ora 18:00 Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal din 31 iulie a aprobat ca SSC Farul Constanța să joace în competițiile organizate de forul condus de Răzvan Burleanu sub denumirea mărcii F.C. Farul Constanța 1920. Brandul era deținut din vara anului trecut de Ciprian Marica, principalul acționar al SSC Farul, însă schimbarea a putut fi făcută abia acum. Astfel, SSC Farul se evolua cu denumirea de FC Farul începând cu prima etapă a noului sezon, care va debuta chiar mâine, cu meciul CSM Reșița – „U” Cluj, programat tot pentru ora 18:00.

Programul din prima etapă

Vineri
CSM Reșița – „U” Cluj, de la 18:00 (televizat)

Sâmbătă
Concordia Chiajna – Daco-Getica București, de la 11:00
Turris Oltul Turnul Măgurele – Pandurii Târgu Jiu, de la 11:00
ASU Politehnica Timișoara – CS Mioveni, de la 11:00
Viitorul Tg. Jiu – Sportul Snagov, de la 11:00
UTA – Dunărea Călărași, de la 13:00 (televizat)
Rapid – Farul Constanța, de la 18:00 (televizat)

Duminică
Gloria Buzău – Csikszereda Miercurea Ciuc, de la 11:00
Metaloglobus – Petrolul, de la 13:30 (televizat)

Marți
FC Argeș – Ripensia, de la 19:30 (televizat)

Antrenorul Daniel Pancu se bazează pe 30 de jucători

Daniel Pancu are la dispoziție un lot format din 30 de jucători. Media de vârstă a echipei este de 22.3 ani.

Zece jucători a transferat Rapid în această vară: Alexandru Achiriloaie (portar, nr. 1, Academica Clinceni), Matias Roskopf (atacant, nr. 9, ex FC Hermannstadt), Brighton Labeau (atacant, nr. 14, Amiens), Enrichi Finica (fundaș, nr. 15, Torino U17), Sandro Djuric (mijlocaș, nr. 20, Austria Lustenau), Facundo Mallo (fundaș, nr. 26, Dinamo), Gabriel Dodoi (atacant, nr. 27, Pandurii), George Tudoran (mijlocaș, nr. 70, Pandurii), Rareș Lazăr (mijlocaș, nr. 8, CS Mioveni) și Alexandru Dulca (mijlocaș, nr. 97, Luceafărul Oradea).

Foto: FC Rapid

Octavian Vasilescu 01 Aug. 2019, 16:30 Campionat
Pe aceeași temă