Bucurie la Constanța! SSC Farul va evolua de acum sub denumirea mărcii FC Farul Constanța 1920. Decizia luată de Comitetul de Urgență al FRF

Marius ANGHEL 01 Aug. 2019, 09:40 Campionat

Mult așteptata schimbare de către suporterii echipei constănțene Farul s-a produs, în cele din urmă, cu două zile înainte de noul sezon al Ligii 2, ediția 2019/2020. Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal din 31 iulie a aprobat ca SSC Farul Constanța să joace în competițiile organizate de forul condus de Răzvan Burleanu sub denumirea mărcii F.C. Farul Constanța 1920. Brandul era deținut din vara anului trecut de Ciprian Marica, principalul acționar al SSC Farul, însă schimbarea a putut fi făcută abia acum.

Astfel, SSC Farul se evolua cu denumirea de FC Farul începând cu prima etapă a noului sezon, care va debuta chiar mâine, cu meciul CSM Reșița – „U” Cluj. Farul are programat primul meci la București, pe stadionul Regie, de la ora 18:00, cu Rapid.

„În conformitate cu dispozițiile art. 36 din Statutul Federației Române de Fotbal, Comitetul de Urgență compus din Răzvan Burleanu – Președinte FRF, Gino Iorgulescu — Prim-vicepreședinte FRF, Octavian Goga — Vicepreședinte FRF, hotărăște:

– Aprobă ca Asociația Suporter Spirit Club Sportiv Farul Constanța să participe în competițiile fotbalistice aflate sub auspiciile FRF, în sezonul 2019-2020, sub denumirea mărcii F.C. Farul Constanța 1920″, e anunțul făcut de FRF.

Tot în Comitetul de Urgență al FRF din 31 iulie s-a aprobat și retragerea din campionatul Ligii 2 a clubului Luceafărul Oradea și acceptarea în locul său a retrogradatei ACS Energeticianul. În aceeași ședință, FRF a aprobat și schimbarea denumirii clubului Energeticianul în Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Viitorul, Reșița, Petrolul, Rapid și FC Argeș și-au schimbat și ele numele în această vară

În această vară, FRF a aprobat schimbarea denumirii și altor cluburi. FC Viitorul Constanța SA a devenit Fotbal Club Viitorul Constanța SA, Clubul Sportiv Municipal Școlar Reșița va purta denumirea de Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița, ACS Petrolul 52 Ploiești a devenit FC Petrolul Ploiești, iar Fotbal Club R București SA și-a schimbat numele în Fotbal Club Rapid 1923 SA și imediat în Fotbal Club Rapid.

Fotbalul românesc a recâștigat un brand de tradiție prin trecerea la FC Farul, însă în această vară a pierdut altul. Fotbal Club Argeș Pitești a fost dezafiliat în urma cesionării drepturilor pentru a putea obține dreptul de a promova în Liga 1, iar în locul său a fost afiliat provizoriu clubul privat Asociației Clubul Sportiv Campionii Fotbal Club Argeș. Astfel, FC Argeș a devenit Campionii FC Argeș, denumire mai pe scurt. Autoritățile locale piteștene au cumpărat brandul FC Argeș, însă nu îl pot utiliza din cauza proceselor apărute după contestații.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: fb FC Farul Constanța

Marius ANGHEL 01 Aug. 2019, 09:40 Campionat
Pe aceeași temă