EXCLUSIV | Daniel Oprița îi aduce acuzații grave echipei CS Mioveni și le recomandă adversarelor din Liga 2 să facă plângere: „Rezultatele lor trebuie anulate. Fac fals în contracte”

Marius ANGHEL 19 Mar. 2020, 10:17 Campionat

Daniel Oprița (38 de ani) este, la aproape un an distanță după ce a fost demis de la CS Mioveni, încă antrenorul echipei argeșene din Liga 2. În prezent la Steaua, în Liga a 4-a București, unde, în fața presei a fost prezentat ca antrenor, fostul atacant al echipelor Steaua, Dinamo sau Petrolul, a stat de vorbă cu ProSport și a adus acuze incredibile conducătorilor clubului din Mioveni. Oprița e nervos și pe membrii comisiilor FRF, care nu dau un verdict definitiv în acest litigiu.

Oprița susține că toate contractele jucătorilor de la CS Mioveni trebuie anulate de urgență, deoarece au fost făcute prin înșelăciune. De asemenea, susține că rezultatele argeșenilor din acest sezon trebuie anulate.

Daniel Oprița: „Cei de la comisii nu dau verdictul acum, fiindcă ei, de la Mioveni, sunt în procesul de licențiere?”

 

Daniel Oprița susține că a fost dat afară de la CS Mioveni! Se întâmpla anul trecut, în 2019, pe 10 mai. În prima fază, actualul antrenor al Stelei nu a dorit să ofere prea multe amănunte despre litigiul său cu trupa argeșeană sau despre funcția pe care o are în contractul înregistrat în acest moment la Asociația Municipală de Fotbal București (AMFB), însă, mai apoi, s-a dezlănțuit.

„Care este problema ta cu contractul meu de la AMFB? Asta te interesează pe tine acum? Poate am contract sau poate că nu… Eu zic că nu am. La Steaua mă duc doar în timpul meu liber. Mai bine investigați să aflați ce se întâmplă la Mioveni cu contractele și de ce comisiile astea mă tot țin în litigiu de aproape un an, când ele pot să judece totul într-o lună. Dar mă țin așa cu bună știință.

I-am și spus domnului Bodescu (n.r. – Gabriel Bodescu, secretar general-adjunct FRF) că nu se poate așa ceva. Dar cei de la comisie se gândesc că o să cedez eu psihic și o să renunț. Sau nu dau verdictul acum, fiindcă ei, de la Mioveni, sunt și în procesul de licențiere, iar dacă eu câștig, atunci trebuie să îmi dea repede o sumă importantă de bani, că, altfel, nu primesc licența. Dar, dacă suntem în continuare în litigiu și nu este o decizie definitivă, totuși ei pot să primească teoretic licența și noi să ne judecăm în continuare.

La prima comisie (n.r. – Comisia de Disciplină și Etică a FRF), eu și antrenorul meu secund (n.r. – Fănel Nofitovici), deși am avut același contracte ca durată, având doar alte sume, am primit decizii diferite. Antrenorul meu a fost dat liber de contract și și-a primit toți banii până la sfârșitul acordului, iar eu am primit liber de contract și banii doar pe două luni. Păi, este normal? Cei de la Mioveni au făcut recurs la antrenorul meu secund, iar eu am făcut recurs ca să îmi primesc toți banii până la sfârșitul contractului”, a „tunat” Oprița pentru ProSport.

„Federația noastră nu a știut că Mioveni este în insolvență. Avocata lor o dădea din colț în colț”

Daniel Oprița spune că FRF i-a cerut să nu mai facă „atâta vâlvă” în litigiul cu CS Mioveni, că nu știau că acest club se află în insolvență, că șefii grupării argeșene caută ceartă și de ce nu vrea să mai ajungă la un acord amiabil de reziliere. Oprița își vrea banii pe toată durata contractului cu echipa din Liga 2.

„Domnule, pe mine mă deranjează faptul că cei de la comisii au văzut ceea ce s-a întâmplat și mai aveau un pic să mă facă să înțeleg că este bine să nu mai fac atâta vâlvă. Federația noastră nu a știut că Mioveni este în insolvență. S-a aflat acum la Comisia de Recurs, când avocata celor de la Mioveni a fost întrebată despre insolvență. Pe contracte și în acte nu apărea nimic despre acest lucru… Apoi, avocata lor o dădea din colț în colț. Dar nu o să mă las, indiferent dacă o să câștig sau pierd. Mi-a ajuns de când sunt târât în această judecată, iar acum cei de la Mioveni tot caută ceartă cu mine. Am aflat că au ajuns să se intereseze și pe la AMFB dacă am contract sau nu la Steaua. Dar de ce nu îmi dau ei banii mei? Nu m-au dat ei afară? Am vrut să o rezolv și amiabil cu Telu Stancu (n.r. – Constantin Stancu, directorul executiv al CS Mioveni), dar nu au fost oameni cu mine și nu am avut cu cine să mă înțeleg.

M-au chemat anul trecut din nou la Mioveni că au aflat că sunt prin Italia, la EURO, și nu aveam cum să mă duc atunci la antrenamente. Păi, ce faceți domnilor? Mă dați afară că nu sunt bun, iar apoi vă gândiți voi să îmi faceți „cheie„ și să mă chemați înapoi la muncă, nu? Dacă m-ați dat afară, atunci îmi vreau banii pe tot contractul”, a mai spus Oprița.

„O să le fac plângere penală că este caz de pușcărie”

Fostul atacant face acuze extrem de grave la adresa clubului din Mioveni. Spune că acesta nu respectă regulile unei societăți aflate în insolvență, că face „tot felul de combinații pentru a primi licența” și recomandă echipelor adversare din Liga 2 să facă sesizare și plângere față de CS Mioveni, deoarece rezultatele lor trebuie anulate, deoarece „au făcut fals în contracte”.

Oricum o să le fac plângere penală, că este caz de pușcărie. Vinovații trebuie să plătească. Și eu, și jucătorii am fost înșelați. Nimeni nu a știut că acest club Mioveni este în isolvență. Nu ne-a spus nimeni, iar pe contractele noastre nu apare deloc acest cuvânt. Eu, dacă știam că Mioveni este în isolvență, nu aveam ce să caut acolo. Nu semnam niciodată cu formația asta. Se fac tot felul de combinații pentru a primi licența, iar antrenorii și jucătorii riscă să rămână cu buza umflată atunci când echipele sunt în insolvență. Formațiile din Liga 2 trebuie să se autosesizeze și să le facă și ele plângere celor de la Mioveni. Rezultatele lor trebuie anulate pentru că au făcut fals în contracte”, a încheiat Oprița.

Daniel Oprița a antrenat echipa CS Mioveni în perioada ianuarie – iunie 2019. În cele 13 etape în care a condus echipa, Oprița a înregistrat patru victorii, trei egaluri și șase înfrângeri.

În cariera sa de antrenor, Daniel Oprița a pregătit echipele Metalul Reșița, Juventus București, CSM Școlar Reșița și FC Voluntari. Pe Juventus a preluat-o din Liga 3 și a dus-o până în Liga 1, acolo de unde a fost îndepărtat destul de repede. Pe Metalul a pregătit-o în Liga 2, iar pe Reșița în Liga 3. Pe FC Voluntari a antrenat-o în prima ligă timp de două luni, iulie – august 2018. Și aventura la CS Mioveni s-a dovedit una scurtă. La Steaua a fost numit antrenor pe 11 iulie 2019.

CITEȘTE și: EXCLUSIV | CS Mioveni nu are antrenor principal de aproape un an. Clubul se judecă și acum cu Daniel Oprița, aflat la Steaua. Argeșenii au izbucnit: „El e deștept, iar noi proști, nu?”

Articol scris de Daniel VLAD

 

 

 

Marius ANGHEL 19 Mar. 2020, 10:17 Campionat
Pe aceeași temă