EXCLUSIV | Cum s-a ajuns la retragerea echipei Daco-Getica din Liga 2. Patronul Ilie Ciuclea: „FRF trebuie să facă două campionate în Liga a 2-a”

Marius ANGHEL 28 Oct. 2019, 13:40 Campionat
EXCLUSIV | Cum s-a ajuns la retragerea echipei Daco-Getica din Liga 2.** Patronul Ilie Ciuclea:

Ilie Ciuclea (foto), patronul clubului Daco-Getica, a explicat pentru ProSport care au fost câteva dintre motivele care l-au determinat să retragă din campionatul Ligii 2 principala echipă a grupării din Colentina. Daco-Getica nu a jucat în weekendul trecut și după a două neprogramare va fi exclusă din competiție și retrogradată în ultima ligă a Bucureștiului, în timp ce clasamentul Ligii 2 va suferi modificări, deoarece rezultatele înregistrate în primele 13 etape vor fi anulate.

„Vă spun foarte sincer că mie îmi place performanța, iar eu pun mare accent pe creșterea copiilor de la noi din pepinieră. Vârful nostru de formă a fost scoaterea pe piață a lui Ciprian Tătărușanu. L-am mai avut și pe Ciprian Petre, un alt fotbalist care a jucat ani buni în Liga 1, dar acum nu se mai putea merge mai departe.

Simțeam că ne făceam de râs și nu doream să mâncăm bătaie prin Liga a 2-a cu 7-2 (n.r. – rezultatul cu care a pierdut echipa la Timișoara, cu Ripensia, meci după care s-a decis retragerea din campionat) sau nu mai știu eu ce scoruri. Nici jucătorii nu mai aveau încredere în forțele lor. În plus, lupta prin Liga 2 nu mi se pare corectă. FRF trebuie să facă două campionate în Liga a 2-a. Unul în care să joace echipele susținute de primării, iar un alt campionat susținut de patroni. Nu se poate pentru unii mumă, iar pentru alții ciumă”, a spus Ciuclea pentru ProSport.

„Mi-ar fi plăcut ca acest club să fie preluat cu adevărat de Mirel Rădoi”

Ilie Ciuclea regretă și acum să nu a ajuns la un acord pentru a-i ceda clubul lui Mirel Rădoi și apropiaților săi. Discuțiile au avut loc în urmă cu doi ani, când echipa juca în Liga 1.

„Când am ajuns în Liga 1 m-am trezit cu un mare proces pe cap, știți și voi foarte bine procesul pe care l-am avut cu acea doamnă pentru terenul din baza noastră din Colentina. M-a dezamăgit și faptul că am avut la echipă jucători mercenari. Am greșit stategia cu unele transferuri, dar nu mai contează. Au venit, s-au făcut că joacă, au luat banii și au plecat. Nici nu am dorit să devin un Gigi Becali. Eu nu aveam forța lui de a mă certa cu toată lumea. Mi-ar fi plăcut ca acest club să fie preluat cu adevărat de Mirel Rădoi, atunci când au fost unele discuții de vânzare.

Iar acum am decis să ne concentrăm doar pe creșterea copiilor noștri din academie, iar după ce Marius Baciu a ajuns la Turris Măgurele (n.r. – numele clubului este Turris Oltul Turnu Măgurele) noi am încheiat o convenție. Cele mai bune produse ale noastre de la academie vor avea întâietate de transfer la Turris Măgurele”, a mai declarat Ciuclea.

Daco-Getica a acumulat doar 6 puncte în cele 13 meciuri jucate în acest sezon al Ligii 2, iar apoi s-a decis să se retragă din compatiție. Rezultatele obținute de bucureșteni vor fi anulate, deoarece retragerea s-a produs înainte de finalul turului. Antrenorul Marius Baciu a semnat deja cu Turris-Oltul Turnu Măgurele.

Articol scris de Daniel VLAD

Marius ANGHEL 28 Oct. 2019, 13:40 Campionat
Pe aceeași temă