OFICIAL | Marius Baciu e noul antrenor al echipei Turris Oltul Turnu Măgurele. Stafful pe care îl va avea la formația din Teleorman, pe care a mai condus-o în trecut

Marius ANGHEL 25 Oct. 2019, 19:43 Campionat

Plecat de la Daco-Getica București, club care a anunțat că se retrage din Liga 2, Marius Baciu (44 de ani) și-a găsit rapid o nouă echipă unde să antreneze. Va continua tot în eșalonul secund, însă va trece de la penultima clasată la ocupanta locului 2. Fostul fundaș al echipelor Inter Sibiu, Steaua sau Lille a preluat Turris-Oltul Turnu Măgurele, fostul lider al clasamentului, formație care a stat opt etape pe locul 1 în acest sezon și care s-a despărțit marți de al doilea antrenor pe care l-a avut în doar 13 etape, Florin Bratu.

Marius Baciu va fi al treilea antrenor care va conduce Turris-Oltul în acest sezon. Între etapele 1-9, antrenor i-a fost Erik Lincar, iar Florin Bratu a stat pe bancă în meciurile din etapele 10-13.

Baciu confirmase de ieri pentru Liga2.ro că este în negocieri avansate cu oficialii clubului din Turnu Măgurele, astăzi au stabilit ultimele detalii și apoi a fost prezentat oficial. Fostul stelist a mai antrenat această echipă în urmă cu trei sezoane, în Liga 3, când se numea Voința Turnu Măgurele (ex Voința Saelele), și îi avea în conducere pe Sorin Paraschiv și Valentin Badea.

„Suntem bucuroși să vă anunțăm cooptarea lui Marius Baciu în staff-ul tehnic al echipei noastre. Rolul său va fi acela de antrenor al grupării alb albastre AFC Turris Oltul Turnu Măgurele. Alături de acesta, în staff-ul tehnic vor fi Alexandru Ioniță, Bucuroaia Sorin și Marian Vlad.
Clubul nostru îi urează „Bun venit!” și să aibă parte de cât mai multe succese”
, a anunțat Turris-Oltul.

În cariera de antrenor, Marius Baciu a antrenat echipele Voința Sibiu, Pandurii Târgu Jiu, Unirea Alba Iulia, Silvania Șimleu Silvaniei, ACSMU Politehnica Iași, Flacăra Făget, SC Bacău, Academica Argeș (actuala Academica Clinceni), Voința Saelele (actuala Turris-Oltul Turnu Măgurele, ex Voința Turnu Măgurele), Concordia Chiajna și Daco-Getica București.

În 13 etape, Turris-Oltul a acumulat 26 de puncte și se află pe locul 2, cu un punct mai puțin decât noul lider CS Mioveni. 8 victorii, 2 egaluri, 3 înfrângeri și un golaveraj 25-11 sunt moștenirea lăsată lui Baciu de Lincar și Bratu.

În acest weekend, Turris-Oltul nu joacă, pentru că Petrolul a amânat meciul de la Turnu Măgurele, deoarece are doi jucători la naționala U18. Teleormănenii va avea următorul meci în jurul datei de 2 noiembrie, în etapa a 15-a, în deplasare la Miercurea Ciuc, cu FK Csikszereda.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FC Turris Turnu Măgurele

Marius ANGHEL 25 Oct. 2019, 19:43 Campionat
Pe aceeași temă