Marius Baciu povestește ce s-a pariat la pauză în partida UTA – Daco-Getica 6-0, anchetată de FRF și care a adus suspendări jucătorilor! ”Eu am adus la FRF probele. Deci am ajutat ancheta!” | VIDEO

Daniel NAZARE 11 Jun. 2023, 08:54 Liga 2

În partea a treia a interviului realizat de ProSport cu Marius Baciu (48 de ani), ultima dată antrenor în România la Turris Oltul Turnu Măgurele, în urmă cu trei ani și jumătate, acesta povestește despre un meci suspect la pariuri în care a strâns probe pentru Federația Română de Fotbal.

Marius Baciu povestește ce s-a pariat la pauză în partida dubioasă UTA – Daco-Getica! „Eu am adus la FRF probele. Deci am ajutat ancheta!” | FOTO & VIDEO EXCLUSIV

De unde a pornit totul? La 48 de ore după partida UTA – Daco-Getica 6-0 (2-0), disputată în 2019, stafful tehnic din care făcea parte Marius Baciu, antrenor la acel moment la Daco-Getica București, a auzit cum jucătorii se acuzau între ei.

A strâns informații, i-a pus să scrie ce s-a întâmplat, iar șase declarații scrise au ajuns pe masa Departamentului de Integritate din cadrul FRF. Practic, șase jucători povesteau despre un meci dubios cu implicații la pariuri.

Pentru că nu a informat FRF ”de îndată”, așa cum prevede regulamentul, ci la câteva săptămâni, a primit avertisment și o amendă de 10.000 lei. Dar Marius Baciu era chiar cel care a ajutat ancheta.

Marius Baciu: ”Fotbaliștii au început să șușotească… Suspiciuni au fost între ei”

ProSport: Cu pariurile ce s-a întâmplat, e un al doilea dosar?

Marius Baciu: A fost o situație, până să ajung la Măgurele, după un meci UTA – Daco-Getica, 6-1 (n.r. – 6-0 a fost scorul). Atunci nu credeam că e posibil așa ceva. Am fost dezamăgit de rezultat, era o diferență de valoare. Erau mulți tineri valoroși, nu mă gândeam la lucruri necurate.

Totul s-a declanșat la câteva zile după ce am ajuns acasă, fotbaliștii au început să șușotească… Suspiciuni au fost între ei. Eu cu colegii mei din staff, Sorin Bucuroaia și Sabin Ilie, i-am luat la întrebări.

”Treptat am început să facem pe detectivii. Am aflat în câteva zile că unii jucători au jucat la pariuri. Am luat declarații de la 6 jucători. Noi nu am vrut să le facem rău, vă spun sincer”

Dar toți și-au pătat cariera. I-am pus să scrie. Am dat afară pe trei dintre ei, după care alți trei…

Pe urmă, am decis să dau declarațiile la Comisia de Integritate, înscrisurile… Am dat o declarație cum s-a întâmplat totul.

A fost o audiere a jucătorilor, a noastră. Am fost acuzați că nu am denunțat de îndată, conform regulamentului, trecuseră câteva săptămâni. Cei șase au mai zis că sunt și alții, de aia am întârziat puțin.

Marius Baciu: ”Nu știam procedura asta, recunosc”

Ce jucaseră la pariuri fotbaliștii?

Marius Baciu: Două goluri minimum diferență la pauză și cred că a fost 2-0 sau 3-0. Asta au zis ei. Jucătorii au fost suspendați și amendați, eu m-am ales cu avertisment și 10.000 lei, la fel și secundul Sorin Bucuroaia. Motivul: n-am anunțat la timp. Dar nu știam procedura asta, recunosc.

Avocatul Vlad Hossu: Termenul de îndată nu prea este definit, e vag.

Practic, în două dosare ai decizia clasat și o amendă că n-ai prezentat faptele jucătorilor tăi la timp. Dar ești nevinovat în ambele cazuri.

Marius Baciu:  Nicio acuză. Eu am adus la FRF probele. Deci am ajutat ancheta!

Ai jucat la pariuri?

Marius Baciu:  Niciodată! Nu mă pricep! Mă întreabă prietenii cine bate, ce cred despre un anumit joc, dar eu nu joc.

”Știu că joacă multă lume, că se promovează casele de pariuri, dar nu mă interesează! Un antrenor sau jucător n-are voie să joace la pariuri”

Șapte fotbaliști și doi antrenori au fost suspendați și amendați de FRF

La începutul anului 2022, după ce meciul respectiv avusese loc în septembrie 2019, Comisiei de Disciplină și Etică a FRF a dictat suspendări pentru șapte jucători foști la Daco-Getica București: Alin Stoica (suspendare 2 ani și penalitate sportivă de 200.000 lei), Andrei Voineag (6 luni / 30.000 lei), Gabriel Răducan (3 luni / 15.000 lei), Marius Tudorică (3 luni / 15.000 lei), Ioan Gurău (2 luni, 10.000 lei), Liviu Gheorghe (2 luni, 10.000 lei) și Raphael Stănescu (2 luni, 10.000 lei).

În plus, Marius Baciu, manager în acte în acel moment la Daco-Getica, a primit un avertisment și amendă de 10.000 de lei, la fel și antrenorul din acte la momentul respectiv, Sorin Bucuroaia.

Dintre cei sancționați, Voinean și Răducan au fost integraliști în meciul respectiv cu UTA, Stoica a jucat în prima repriză și a fost înlocuit cu Liviu Gheorghe, Tudorică a fost introdus pe teren în minutul 25, Gurău a fost rezervă, iar Stănescu nu era în lot.

În ediția 2019/2020 a Ligii 2, Daco-Getica se retrăgea din campionat înainte de etapa a 14-a, iar rezultatele înregistrate în primele 13 etape de trupa bucureșteană erau fost anulate. În etapa a 9-a pierdut cu 0-6 la UTA, iar în a 13-a cedase cu 2-7 la Timișoara, cu Ripensia. Acesta din urmă a pus capat finanțatorului echipei, Ilie Ciuclea, care a pus lacătul la club.

În prezent, Daco-Getica a câștigat Liga a 4-a București și va lupta în curând pentru promovarea în Liga 3.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-baciu-nu-exclude-posibilitatea-sa-fi-cazut-la-mijloc-in-razboiul-dna-liviu-dragnea-atunci-cand-a-fost-ridicat-de-mascati-e-urat-sa-mi-vad-numele-19274737

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marturie-cutremuratoare-a-lui-marius-baciu-la-patru-ani-distanta-de-cand-era-ridicat-de-mascati-la-finalul-unui-joc-din-liga-2-am-crezut-ca-e-o-farsa-asteptam-tortul-dar-19274686

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-ionut-gurau-reactie-dupa-suspendarea-primita-in-urma-meciului-uta-daco-getica-ce-spune-portarul-acuzat-ca-a-trantit-partida-19220320

https://liga2.prosport.ro/seria-1/raphael-stanescu-explodeaza-dupa-ce-frf-l-a-suspendat-in-cazul-meciului-trucat-dintre-uta-si-daco-getica-fotbalistul-face-dezvaluiri-uluitoare-eram-la-priveghiul-omului-ca-19220607

https://liga2.prosport.ro/special/live-text/liga-2-etapa-9-adio-invincibilitate-pentru-liderul-turris-oltul-care-pierde-la-pitesti-uta-face-scorul-zilei-una-in-care-s-au-marcat-nu-mai-putin-de-26-de-goluri-in-sase-jocuri-18416966

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionat/daco-getica-se-retrage-din-liga-2-exclusiv-marius-baciu-explica-motivele-acestei-decizii-au-fost-alte-probleme-care-ne-au-deranjat-ce-se-intampla-cu-jucatorii-si-cum-va-arata-clasamentul-18496257

Daniel NAZARE 11 Jun. 2023, 08:54 Liga 2
Pe aceeași temă