Daco-Getica a reînviat la nivel de seniori, la doi ani după retragerea din Liga 2! Cine antrenează acum echipa din Colentina: ”Vrem să facem pași mici, dar siguri”

Daniel NAZARE 03 Sep. 2021, 13:44 Liga 4
Daco-Getica a reînviat la nivel de seniori, la doi ani după retragerea din Liga 2! Cine antrenează acum echipa din Colentina: ”Vrem să facem pași mici, dar siguri”

Daco-Getica București, echipa patronată de Ilie Ciuclea, revine în fotbal, de această dată la nivel de Liga 4. În toamna lui 2019, echipa din cartierul bucureștean Colentina se retrăgea din campionatul Ligii 2 după desfășurarea meciului din etapa a 13-a, pierdut cu 2-7 la Timișoara, cu Ripensia.

Fosta Juventus București, nevoită să-și schimbe numele în vara lui 2018 în Daco-Getica, după un proces cu Juventus Torino, a lansat în fotbalul mare mulți jucători cunoscuți. Ciprian Tătărușanu este numele cel mai sonor plecat din Colentina, acesta dorind, de altfel, să deschidă o școală de portari la Daco-Getica.

Ciprian Petre (acum FC Buzău), George Călințaru (acum la Steaua) sau actualul internațional de juniori Gabriel Plumbuitu (acum la Metaloglobus) sunt alte nume importante lansate la formația din Colentina.

Daco-Getica și-a reînființat echipa de seniori, în Liga 4 București

Denumit în trecut Juventus București, clubul nu avea nicio legatură, în afara numelui, cu fostul Juventus București din perioada interbelică, mutat la Ploiești și numit Petrolul.

În prima etapă din Liga 4 bucureșteană, Daco-Getica Bucuresti a învins în deplasare cu 2-1 pe ACS Sportivii București. Azi, de la ora 17.00, pe stadionul Juventus București (terenul central), Sos. Fundeni, nr. 243, echipa întâlnește pe Regal Sport.

”Experimentul nostru nu a reuşit. Din păcate, copiii pe care i-am promovat nu s-au ridicat la aşteptările noastre în acest moment. Rezultatele de pe teren ne-au făcut să decidem asta”, decidea Ilie Ciuclea, patronul de la Daco Getica, la momentul retragerii din competiția eșalonului secund.

”În continuare, voi continua să finanţez clubul. Prin această decizie nu se pune problema să renunţ. Copiii pe care i-am promovat la Liga 2 vor continua la club, vor juca la grupelor lor de vârstă. Ce vom face pe viitor, dacă vom avea prima echipă, nu ştiu momentan. Depinde. Poate că la anul ne vom înscrie din nou unde ni se va permite, probabil că în Liga a patra. Dar asta depinde şi dacă aceşti copii vor înţelege ce vrem de la ei şi vor ajunge la nivelul de pregătire pe care îl dorim”, completa Ilie Ciuclea (foto).

Echipă cu fotbaliști de 17 și 18 ani

Cu un puternic Centru de Copii și Juniori, care are grupe la toate categoriile de vârstă, Daco-Getica a revenit în această vară la nivel de seniori după doi ani de absență. De fapt, Cristian Câmpeanu, antrenorul echipei, are la dispoziție doar juniori de 17 și 18 ani care evoluează la nivel celui de al patrulea eșalon.

Baza sportivă este una excelentă, cu un gazon care ar fi invidiat de multe dintre formații de prim eșalon.

”Domnul Ciuclea a decis să revenim la nivelul unei echipe de seniori pentru a permite tinerilor noștri jucători să facă pasul către fotbalul adevărat într-un cadru deosebit. Vrem să facem pași mici, dar siguri, pe calea reconstruirii unei echipe competitive care să reprezintă în fotbalul românesc cartierul Colentina”, a precizat Radu Vasile, președintele echipei, aflat în slujba grupării bucureștene de peste 30 de ani.

Un singur sezon pe prima scenă a fotbalului românesc

Actuala echipă a promovat în prima ligă în sezonul 2016-2017, dar tot atunci a pierdut dreptul de utilizare a stadionului, deoarece terenul pe care se afla acesta a fost retrocedat urmașilor persoanelor de la care a fost confiscat de regimul comunist, motiv pentru care în acel an și-a disputat meciurile pe teren propriu pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești.

A retrogradat după primul sezon în prima ligă; în acea perioadă, clubul Juventus Torino, care deține drepturile exclusive asupra denumirii Juventus în toate țările europene, a cerut schimbarea numelui echipei, astfel că la 17 iulie 2018, clubul și-a schimbat denumirea în Daco-Getica București.

În momentul retragerii din campionatul Liga 2, ediția 2019-2020, după 13 etape, Daco-Getica București ocupa locul 19 din 20, cu 6 puncte, cu unul mai mult decât ultima clasată Sportul Snagov. Sezonul avea să continue cu trei etape în 2020, imediat după desfășurarea rundei a 24-a fiind ”înghețat” din cauza izbucnirii pandemiei COVID-19.

2 victorii și 11 eșecuri erau rezultatele înregistrate de bucureșteni în acel ultim sezon de Liga 2, în care antrenor l-a avut pe Marius Baciu.

Foto: Școala de Fotbal Daco Getica București

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionat/soc-in-liga-2-daco-getica-se-retrage-din-campionat-experimentul-nostru-nu-a-reusit-doua-echipe-sunt-favorizate-de-acest-abandon-18493005

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionat/daco-getica-se-retrage-din-liga-2-exclusiv-marius-baciu-explica-motivele-acestei-decizii-au-fost-alte-probleme-care-ne-au-deranjat-ce-se-intampla-cu-jucatorii-si-cum-va-arata-clasamentul-18496257

Daniel NAZARE 03 Sep. 2021, 13:44 Liga 4
Pe aceeași temă