EXCLUSIV | Marius Baciu vorbește despre oferta de la Turris Oltul. În ce stadiu sunt discuțiile și ce plan propune conducătorilor clubului din Teleorman

Marius ANGHEL 24 Oct. 2019, 16:56 Campionat

Rămasă de marți fără Florin Bratu, al doilea antrenor care a condus echipa în primele 13 etape, Turris-Oltul Turnu Măgurele vrea să profite de problemele pe care le are Daco-Getica București și să-i ia managerul-antrenor, dar și cei mai buni tineri jucători. Marius Baciu (44 de ani) e în discuții avansate să fie noul antrenor al formației din județul Teleorman, acesta fiind preferat de președintele Mădălin Ioniță pentru că se aseamănă ca stil cu Erik Lincar, primul antrenor din acest sezon, dar și pentru că în trecut au mai colaborat.

Marius Baciu: „Sunt în discuții foarte avansate”

Marius Baciu își încheie colaborarea cu Daco-Getica în aceste zile, club care a decis să se retragă din Liga 2, iar vineri va fi la Turnu Măgurele pentru a negocia ultimele detalii cu președintele clubului Turris-Oltul. Într-un interviu acordat pentru Liga2.ro, Baciu nu a negat că este aproape să fie noul antrenor al celei de-a doua clasate din eșalonul secund, dar și ce planuri are.

Marius Baciu poartă negocieri și pentru o colaborare între Daco-Getica și Turris-Oltul.

„Sunt în discuții foarte avansate, dar încă nu am semnat. Avem discuții să punem bazele unui proiect mai serios, cu o colaborare și cu Centrul de Copii și Juniori de la Daco-Getica și acum suntem în discuții finale și vedem cum va fi situația. Mâine finalizăm, dacă va fi sau nu va fi.

Am mai fost la echipă. Ca orice antrenor care vrea mai multă performanță, este interesant Turris. Sincer, pentru mine, aș fi dorit mult mai mult să preiau o echipă în pauza competițională, dar, deoarece cunosc oamenii, încerc să ajut, dacă pot să fiu util.

Nu știu ce s-a întâmplat înainte. Eu, dacă o să iau o decizie să mă duc, mă duc, îmi asum, dacă iau decizia să nu mă duc, nu mă duc. Cam asta e. Chiar nu mă interesează ce a fost cu ceilalți dinaintea mea. Și la Daco-Getica, atunci când am venit, s-a zis că nu are răbdare Ciuclea. Și eu am avut o colaborare cu el extraordinară. Și acum am un nod în gât din cauză că s-a desființat echipa”, a spus Marius Baciu pentru Liga2.ro.

Vrea să facă un parteneriat între Turris-Oltul și Daco-Getica

Marius Baciu încearcă să creeze un parteneriat între Daco-Getica și Turris-Oltul, pentru ca munca din ultimii doi ani la clubul bucureștean să nu fie în zadar, iar juniorii pe care i-a crescut să poată avea continuitate.

„Asta se încearcă acum, dacă e să fie să merg la Turris. Copiii noștri să aibă finalitate, să aibă șansa unde să joace la prima echipă. Să existe prima opțiune la fiecare copil al nostru, pe o perioadă de. Se dorește o colaborare și acum se discută detaliile.

Și-au reziliat contractele toți jucătorii cu Daco-Getica, în afară de juniori. Toți jucătorii care nu mai pot juca la juniori își reziliază contractele. Jucătorii care sunt de 2000 o să rămână în continuare să se antreneze la juniorii nostri până în iarnă, când vor putea fi transferați. Dacă mă înțeleg cu Turris-ul, o să aibă clubul prima opțiune în iarnă la jucătorii de 2000 de la Daco-Getica. Dacă nu, se va încerca împrumutul lor în altă parte. Așa se va proceda în continuare”, a declarat Marius Baciu pentru Liga2.ro.

CITEȘTE și: Daco-Getica se retrage din Liga 2. EXCLUSIV | Marius Baciu explică motivele acestei decizii: „Au fost alte probleme care ne-au deranjat.” Ce se întâmplă cu jucătorii și cum va arăta clasamentul

În cariera de antrenor, Marius Baciu a antrenat echipele Voința Sibiu, Pandurii Târgu Jiu, Unirea Alba Iulia, Silvania Șimleu Silvaniei, ACSMU Politehnica Iași, Flacăra Făget, SC Bacău, Academica Argeș (actuala Academica Clinceni), Voința Turnu Măgurele (ex Voința Saelele, actuala Turris-Oltul Turnu Măgurele), Concordia Chiajna și Daco-Getica București.

Marius Baciu ar fi al treilea antrenor care va conduce Turris-Oltul în acest sezon. Între etapele 1-9, antrenor i-a fost Erik Lincar, iar Florin Bratu a stat pe bancă în meciurile din etapele 10-13.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: George FILIP / Mediafax foto

Marius ANGHEL 24 Oct. 2019, 16:56 Campionat
Pe aceeași temă