Emulație la Arad, pentru ca UTA să reușească, în sfârșit, promovarea! Laszlo Balint: „Este destul de multă energie pozitivă în jurul echipei și trebuie să profităm de acest lucru”

Marius ANGHEL 14 Aug. 2019, 13:33 Campionat
Emulație la Arad, pentru ca UTA să reușească, în sfârșit, promovarea!** Laszlo Balint:

După două sezoane în care a lăsat ștacheta jos, încheind pe locurile 12, respectiv 13 în Liga 2, UTA Arad are un start promițător de campionat după schimbările masive efectuate în vară. Cu Laszlo Balint (40 de ani) antrenor, echipa arădeană și-a câștigat clar primele două meciuri, 3-0 cu Dunărea Călărași, respectiv Petrolul Ploiești, și cu un golaveraj 6-0 devansează celelalte două formații care au și ele punctaj maxim, nou-promovatele Turris Oltul Turnu Măgurele și SCM Gloria Buzău.

UTA nu vrea să transmită prin reprezentanții ei că are ca obiectiv promovarea, însă, chiar și fără să îl spună, acesta este principalul scop cel puțin al antrenorului principal și al jucătorilor. „Bătrâna Doamnă” pare mai pregătită ca niciodată în această ediție de campionat, iar Laszlo Balint spune că la Arad există stabilitate și se fac toate eforturile pentru ca problemele întâmpinate în ultimele două sezoane să nu se mai repete. În plus, finalizarea noului „Francisc Neuman” și desfășurarea meciurilor pe acest stadion în cât mai scurt timp ar crește și mai mult puterea echipei.

„Din punct de vedere financiar, există stabilitate. Într-adevăr, au fost anumite probleme cu anumite întârzieri, însă oamenii din club m-au asigurat că se vor fac toate eforturile pentru ca acest probleme să nu se repete, cu întârzierile salariale. Deocamdată, lucrurile sunt pe un făgaș normal. Ca și condiții de antrenament, beneficiem de terenuri bune, terenuri de iarbă. Într-adevăr, este un impediment faptul că jucăm pe sinteticul de la Motorul și sperăm să se finalizeze cât mai curând darea în folosință a noului „Francisc Neuman”, un stadion care, știe toată lumea, este pe ultima sută de metri în ceea ce privește construcția lui. Un alt argument care a fost, cumva, decisiv în alegerea mea de a veni la Arad este stadionul. Un stadion nou crează emulație și este mai mare dragul să-ți faci meseria când intri pe un asemenea stadion, indiferent că ești fotbalist sau antrenor. Lucrurile sunt ok, oamenii din club au făcut toate eforturile în această perioadă de vară, atât în ceea ce privește transferurile, cât și în ceea ce privește condițiile de pregătire. Am avut parte de un cantonament foarte bun în Slovenia, cu condiții foarte bune și meciuri de pregătire care ne-au ajutat foarte mult. La acest moment, lucrurile sunt în regulă. Știu că au fost probleme, știau și jucătorii. Până la urmă, fenomenul acesta de instabilitate este destul de prezent în fotbalul românesc, însă ne dorim cu toții să avem liniște, să avem stabilitate și să ne putem face meseria fără să ne gândim, mai departe, la alte probleme”, a spus Laszlo Balint la ProSport Live.

Schimbare se poate observa și în rândul suporterilor echipei. Dacă în precedentele ediții au avut de reproșat mai multe lucruri conducătorilor, dar și antrenorului Ionuț Popa, acum, aceștia par să fi apreciat toate modificările făcute în vară.

„Și suporterii sunt foarte atașați de echipă. Chiar de la prima etapă am simțit această căldură cu care înconjoară echipa. Eu știu foarte bine ce înseamnă suporterii de la Arad, pentru că am jucat acolo. La fel de bine pot să spun și despre autoritățile locale, că sunt lângă echipă și sprijină echipa cu absolut tot ce se poate. Cred eu că, la acest moment, este destul de multă energie pozitivă în jurul echipei și trebuie să profităm de acest lucru și să încercăm să muncim, să o facem bine și să scoatem maxim din moment. Ce va fi în viitor sunt lucruri pe care putem să le influențăm doar prin parcursul nostru, prin randamentul pe care îl va da echipa, prin rezultatele noastre și să sperăm să fie bine din acest punct de vedere și să fim cu fruntea sus mereu”, a mai declarat antrenorul echipei UTA, Laszlo Balint.

Pentru UTA urmează un meci pe teren propriu, programat sâmbătă, de la ora 11:00, pe arena Motorul, cu nou-promovata FK Csikszereda, cea care vine și ea după un succes cu 3-0, acasă cu Metaloglobus. Formația din Miercurea Ciuc a fost antrenată în perioada septembrie 2017 – mai 2018 de Laszlo Balint, în Liga 3, însă atunci nu a reușit promovarea.

Intervenția lui Laszlo Balint la ProSport Live poate fi ascultată începând de la minutul 50 al emisiunii expuse mai jos:

Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 14 Aug. 2019, 13:33 Campionat
Pe aceeași temă