Dulca vrea promovare cu „renăscuta” Luceafărul: „Nimic nu este imposibil”. Bihorenii au produs surpriza etapei, câștigând cu Chindia după ce în urmă cu o săptămână erau desființați

Dulca vrea promovare cu
  • Noul antrenor al Luceafărului, Cristian Dulca, are planuri mari cu formația bihoreană salvată de la desființare în această săptămână, după ce weekendul trecut nu se prezenta la meciul cu FC Argeș.
  • Luceafărul Oradea a câștigat, astăzi, cu cinci debutanți în echipă, primul meci din acest sezon, 2-1 cu Chindia Târgoviște, una dintre cele mai puternice echipe din campionat.


A fost o săptămână „nebună” la Luceafărul Oradea, încheiată însă cum nu se putea mai bine pentru bihoreni. O săptămână în care clubul a fost salvat de la desființare de către asociații omului de afaceri gorjean Nicolae Sarcină, Cristian Dulca a fost numit antrenor, iar mai mulți jucători de la ACS Șirineasa, o altă echipă a lui Sarcină, din Liga 3, au fost aduși la Oradea.

Fostul selecționer al naționalei de tineret a României a avut la dispoziție doar două zile să pregătească echipa, după ce mai mulți jucători au plecat de la Oradea după ce s-a anunțat desființarea clubului, iar ceilalți au avut șase zile în care nu s-au antrenat. Cu toate acestea, Luceafărul a învins Chindia cu 2-1 în etapa a 6-a a Ligii 2. „Este o victorie meritată, sigur că nu e o situație prea bună. Am preluat echipa cu doar două antrenamente. A fost un joc cu o echipă foarte bună, cu un antrenor foarte bun și care joacă de doi ani împreună”, a spus Dulca la finalul jocului.

În primele patru etape jucate pe teren de Luceafărul, echipa a înregistrat doar un egal (1-1 cu Sportul Snagov) și alte meciuri suspecte în care au condus și au fost învinși în partea secundă (1-2 cu Ripensia sau 3-4 cu Brăila).

Cu Chindia, Luceafărul a deschis scorul din penalty prin Claudiu Codoban (23), după ce Vlad Rusu a pătruns în careu și a fost faultat din spate de Vătavu. Însă Liviu Mihai (25) a adus imediat egalarea cu un șut puternic de la 23 de metri, direct sub transversală. Golul victoriei a picat înainte de finalul primei reprize. Constantin Roșu a centrat pe colțul lung, Codoban a reluat cu capul, portarul a respins, dar numai până la Adrian Bedea (42), care a marcat tot cu capul.

Dulca: „Planurile sunt de a ajunge în Liga 1”

Georgios Gakos, Andrei Tînc, Vlad Rusu – ca titulari -, Andrei Dragu și Florian Pîrvu – ca introduși în repriza secundă – sunt jucătorii care au debutat astăzi la Luceafărul și care au fost aduși în aceste zile de noua conducere. Gakos – în primele patru etape a apărat ca titular la Ripensia apoi a fușit la Șirineasa – , Rusu, Dragu și Pîrvu au venit de la echipa din Liga 3.

„Am avut câțiva jucători noi. M-au interesat cele trei puncte pentru că în clasament stăm destul de rău. Îmi era teamă puțin de acest joc, pentru că au fost jucători care nu s-au antrenat de șase zile. Chiar dacă au făcut antrenament individual, nu se compară cu un antrenament organizat. Sunt ardelean și mă bucur că Oradea are o echipă în Liga a 2-a”, a declarat Cristian Dulca, cel care se gândește la promovare. „Sperăm, cu acest proiect, să ajungem să promovăm în Liga 1, chiar dacă nu e acesta un obiectiv principal, în acest an, nimic nu este imposibil. Planurile sunt de a ajunge în Liga 1”, a declarat antrenorul care i-a luat locul lui Cornel Țălnar.

Rămâne însă de văzut dacă echipa va continua să joace la Oradea sau noii finanțatori o va muta mai aproape de județul din care se trag, Gorj. De exemplu, pe Șirineasa, după ce au preluat-o în vară, au mutat-o din comuna vâlceană la Petroșani, în Hunedoara.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – CHINDIA TÂRGOVIȘTE   2-1
Claudiu codoban 23′ – pen., Adrian Bedea 42′ / Liviu Mihai 25′

G. Gakos – Balea, A. Mutu, Tînc, Ban – Feher, Țegle (Dragu 81′) – C-tin. Roșu (cpt.)(Pîrvu 89′), Codoban, Bedea – Vl. Rusu (Chiș Toie 90+1′)
Rezerve neutilizate: Goia – Ciobanu, Covaci, Cioiu
Antrenorul: Cristian Dulca

I. Popescu – Martac, D. Ciobotariu, Vătavu, Dumitrașcu (Ispas 59′) – Bârfoi, L. Mihai, Honciu (cpt.), Crinel Stoica (Cr. Matei 77′) – Cherchez (Cr. Neguț 60′), Neicuțescu
Rezerve neutilizate: Mieilă – Nisipeanu, Pencea, Ad. Ioniță
Antrenor: Nicolae Croitoru

Stadion: Municipal „Iuliu Bodola” (Oradea); Spectatori: 600; Arbitru: Dorin Petru Voina 3 (Reșița); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu 3 (Lugoj) și Răzvan Constantin Nistoran 3 (Reșița); Jucătorul meciului: Claudiu Codoban 3.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN și Florin MIHALCA

Pe aceeași temă