Descătușare pentru ASU Politehnica în derby-ul alb-violet: succes categoric cu Campionii FC Argeș. Echipa lui Nicolae Dică n-a arătat ca una care trage la promovare

Anda DELIU, Marius ANGHEL 05 Oct. 2019, 18:23 Campionat

ASU Politehnica a avut nevoie de etapa a 10-a pentru a obține primul succes acasă în acest sezon, dar a fost unul categoric, la scorul de 3-0, cu Campionii FC Argeș. Echipa lui Nicolae Dică a fost o umbră pe faza de atac, unde nu a contat mai deloc. În schimb, timișorenii au marcat prin Ioan Mera, o dublă, iar în prelungiri a înscris și Artiom Zabun, jucător din Republica Moldova care a debutat abia la acest meci, după probleme cu legitimarea sa.

Poli putea deschide scorul și mai repede, din minutul 6, când Mircea Axente nu a putut fructifica o centrare foarte bună a lui Schieb, de pe stânga. Piteștenii au fost într-o zi foarte slabă și nu prea i-au dat de lucru portarului Mario Contra, cu reluări anemice ale lui Barbu sau Brînzan. În minutul 18, căpitanul Ioan Mera a deschis golul după un corner bătut de Ignea, când l-a păcălit pe Agachi, care a trecut pe sub minge. Argeșenii au avut tot meciul multe șuturi telefonate, din 25 de metri, ca la rugby, astfel că, la pauză, gazdele au intrat liniștite, cu 1-0.

Ex-dinamovistul Marius Alexe introdus la pauză, dar degeaba

După trecerea pe la vestiare, Dică l-a trimis pe teren pe Marius Alexe, teoretic un jucător cu capacitatea de a face diferența la aceste nivel. Piteștenii au reușit să țină de minge, dar degeaba, deoarece nu reușeau să pătrundă nici măcar în careul mare, dar să încrie, spre disperarea managerului-antrenor Nicolae Dică. Chiar dacă s-au concentrat mai mult pe blocarea adversarilor, timișorenii au reușit să marcheze din nou în minutul 74. Ungureanu a trimis din lovitură liberă în careu, iar, de acolo, Ioan Mera a înscris cu capul.

În prelungiri, Poli a pus din nou în pericol poarta piteștenilor. Ignea a vrut să încerce poarta, dar nu i-a ieșit. A apărut însă la finalizare Artiom Zabun (90+2), atacant legitimat după mai mult de trei luni de așteptare, și i-a ieșit. Tot trei luni a așteptat și galeria un succes și goluri acasă, care au venit trei dintr-o singură lovitură.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – CAMPIONII FC ARGEȘ 3-0
Ioan Mera 18′, 74′, Artiom Zabun 90+2′

M. Contra – C. Jurj, Scutaru, Mera (cpt.), Cherecheș – Dros, Ignea – D. Radu (F. Trip 90+1′), Ad. Ungureanu (Coadă 80′), Schieb (Zabun 88′) – Mir. Axente
Rezerve neutilizate: Borbei – Pițigoi, Ad. Lazăr, Vidrăsan
Antrenor: Mugur Gușatu

Agachi – Dănescu, Motroc, Șerbănică, Tofan – Andr. Panait, Brînzan (Rz. Matiș 82′), I. Șerban (Blejdea 70′) – Ct. Barbu (M. Alexe 46′), Rob. Grecu, Buhăescu (cpt.)
Rezerve neutilizate: Oct. Popescu – Oancea, N. Popescu, Turda
Antrenor: Nicolae Dică

Stadion: Știința (Timișoara); Spectatori: 800; Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenți: Răzvan Ionuț Soponar (Baia Mare) și Casian Băla (Arad); Rezervă: Alexandru Dan Gornic (Arad); Observatori: Cornel Corocan (Reșița) și Viorel Vancea (Oradea).

Cu acest succes, ASU Poli a ajuns la 12 puncte și e pe locul 12. Runda viitoare, elevii lui Mugur Gușatu se deplasează la SCM Gloria Buzău. Argeșul a rămas pe locul 6, momentan, cu 16 puncte. Runda viitoare ar fi avut joc acasă, cu CSM Reșița, dar partida a fost amânată la cererea sa, așa că peste două săptămâni au are deplasare la Severin, la Viitorul Pandurii, care astăzi a câștigat cu 7-1 la Reșița.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI și Leczki JOZSI / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 05 Oct. 2019, 18:23 Campionat
Pe aceeași temă