Suporterii Rapidului au echipa „pe mână” pentru meciul cu FC Argeș. Debutantul Dan Alexa va trebui să dea apoi explicații pentru rezultat

Marius ANGHEL 19 Mar. 2020, 13:56 Diverse

La finalul acestei săptămâni, sâmbătă, de la ora 12:00, Rapid ar fi trebuit să joace în Regie meciul din etapa a 26-a a Ligii 2 cu Campionii FC Argeș, dacă coronavirusul n-ar fi suspendat competiția cel puțin până la mijlocul lunii mai. În această perioadă de stare de urgență declarată în România, populației i s-a recomandat să rămână în casă, pentru a evita răspândirea maladiei. Rapidiștii au găsit o variantă prin care să își ocupe timpul în acest weekend, cât și să-i țină pe suporteri în casă. Meciul dintre Rapid și Argeș se va juca, însă în mod virtual, pe FIFA 20 Pro Clubs.

Meciul real ar fi trebuit să se joace sâmbătă, de la ora 12:00, însă cel virtual a fost amânat cu o zi, pentru duminică, 22 martie, de la ora 12:00. 

„Campionatul s-a oprit, competiția e în pauză forțată.
La fel ca și voi, ne e greu fără fotbal, fără băieți, fără Rapid. Așa că am decis să continuăm competiția. Virtual, dar alături de voi și, mai ales, împreună cu voi.

De fapt, ne-am gândit că ar fi bine să vă implicați în competiție!
Lucrurile n-au mers exact cum ne-am așteptat în debutul returului, așa că poate ar fi o idee bună să preluam puterea noi, suporterii. Să facem echipa, să stabilim tactica si așezarea în teren. Să le explicăm noi baietilor ce si cum sa joace. Ce ziceti?

În fiecare week-end, începand cu duminica aceasta, vom avea meci.
Virtual, cu ajutorul baieților de la ESports Rapid București. Pentru ca baieții noștri să nu-și iasă din formă și să nu piardă ritmul de competiție, i-am „transferat” in corpore în echipa vișiniilor de la Rapid ESports.

Primul meci, contra celor de la FC Argeș”, sună anunțul clubului Rapid pe pagina de Facebook a echipei.

Suporterii rapidiști se vor „băga” peste Dan Alexa în alcătuirea echipei

Suporterii rapidiști au șansa să fie în mijlocul evenimentelor și să-i facă echipa lui Dan Alexa, cel numit de curând în locul lui Daniel Pancu și care a condus până acum doar trei antrenamente, nu și vreun meci. Prin vot, pe pagina de Facebook a clubului, fanii vor stabili jucătorii care vor fi prezenți în primul „11”, vor alege sistemul de joc, iar Alexa va trebuie să vorbească în numele lor, înainte de meci și după meci, la cald.

Aceeași fani pot să se implice și financiar, în mod real. Astfel, Rapid le-a pus la dispoziție posibilitatea de a cumpăra bilete pentru a urmări acest meci virtual. Iar încasările vor merge la Centrul de Performanță Rapid București.

Biletele pot fi achiziționate online de aici și au un preț de 5 lei.

O astfel de idee cu bani strânși de la suporteri pentru a sprijini copii și juniorii clubului a fost demarată de săptămâna trecută și la Petrolul Ploiești.

Sistemul de joc și cei doi jucători U20 au fost aleși

Evenimentele care vor duce în final la meciul virtual de duminică au început deja. Pentru început, suporterii au ales ca sistem de joc unul ofensiv, 4-3-3. Iar cei dintâi doi jucători aleși în primul „11” al Rapidului au fost cei doi Under 20 obligatorii și în meciul real. Portarul Alexandru Tătaru și atacantul Antonio Sefer au fost opțiunile fanilor, pe tușă rămânând Mihai Popa, Cristian Ignat, Alexandru Catrici, Matei Babaua, Enrichi Finica, Ștefan Pănoiu și Geani Crețu.

Până duminică, suporterii rapidiști pot vota fundașii, mijlocașii și atacanții pe celelalte nouă posturi rămase libere.

Sâmbătă, în preziua meciului, Dan Alexa va susține conferință de presă pentru a explica cum se va descurca cu „11” făcut de suporteri. Duminică, de la ora 12:00, va avea loc partida, iar, la finalul acestuia, Alexa va da explicații la cald despre cum s-au descurcat jucătorii săi în meciul virtual. Nu acesta va fi finalul evenimentului, deoarece Rapid va număra apoi banii strânși din biletele vândute pentru a-i direcționa către Centrul de copii și juniori al clubului.

În fotbalul real, după 24 de etape desfășurate în campionatul Ligii 2, până la suspendarea sa, Rapid ocupă locul 6, cu 37 de puncte, în timp ce Campionii FC Argeș se află pe poziția a 4-a, cu 38 de puncte. Ambele echipe sunt implicate în lupta pentru promovare, din care mai fac parte UTA, CS Mioveni, Turris Oltul, Petrolul și Metaloglobus. Cum va continua această ediție de campionat este, în acest moment, o necunoscută.


Cum arată în acest moment echipa Rapidului: sistemul și jucătorii U20 aleși de suporteri

Marius ANGHEL 19 Mar. 2020, 13:56 Diverse
Pe aceeași temă