Daniel Pancu, demis de la Rapid. Angelescu: „Am făcut o listă cu trei antrenori”

Marius ANGHEL 09 Mar. 2020, 15:26 Campionat
Daniel Pancu, demis de la Rapid.** Angelescu:

Înfrângerea cu CSM Reșița, scor 0-1, și startul modest din acest an, în care Rapid a obținut doar două puncte din nouă posibile, a determinat conducerea clubului giuleștean să-l demită pe Daniel Pancu din funcția de antrenor.

Decizia a fost luată astăzi, luni, în urma unei ședințe la care au participat acționarul Victor Angelescu, președintele Ovidiu Burcă, avocatul Andrei Nicolescu, reprezentantul primarului Dan Tudorache, și antrenorul Daniel Pancu, anunță DigiSport. Pancu a fost demis, nu și-a dat demisia, așa cum spunea și ieri, la finalul meciului, că nu o va face.

„Nu mă gândesc să-mi dau demisia. Azi a fost cel mai reușit joc al nostru, cel puțin prima repriză, din tot campionatul. Nu am de ce să iau în calcul să-mi dau demisia. Știam dinainte că e cu totul altă echipă Reșița. Au jucători care au evoluat mult timp în Liga 1. Prima repriză a fost la discreția noastră. Am avut multe ocazii, ratări. Am prins un portar într-o zi bună. Ei ne puteau surprinde doar pe un contraatac sau la fazele fixe”, a declarat Daniel Pancu la finalul jocului.

Victor Angelescu: „Este adevărat că e foarte posibilă înlocuirea lui Daniel. Am făcut o listă cu trei antrenori”

Principalul acționar al clubului Rapid, Victor Angelescu, a confirmat pentru DigiSport desfășurarea ședinței, dar a precizat că decizia finală nu a fost luată.

„Am discutat situația apărută după jocul cu Reșita, însă nu am luat o decizie. După amiază vom avea o nouă întâlnire și este adevărat că e foarte posibilă înlocuirea lui Daniel. Așa, în scurt, am făcut o listă cu trei antrenori și rămâne să vedem ce decidem. Nu vom avea alt antrenor mâine, pentru că nu ne gândisem până acum la schimbare. Pancone a avut toată încredera și susținerea noastră”, a spus Angelescu, care, nu cu mult timp în urmă, luna trecută, spunea la ProSport LIVE că Daniel Pancu nu va fi demis de la Rapid nici dacă nu se va reuși promovarea.

Printre numele vehiculate a fi pe lista lui Victor Angelescu sunt Dan Alexa și Cristiano Bergodi.

Daniel Pancu a preluat ca antrenor Rapid în octombrie 2018, în sezonul trecut, în Liga 3, când i-a luat locul lui Constantin Schumacher. Pancu a reușit să promoveze echipa giuleșteană în Liga 2, iar în acest sezon, după 24 de etape, o lasă pe locul 6, la doar două puncte sub CS Mioveni, clasate pe al doilea loc promovabil, și tot la două sub Turris Oltul, echipe de pe 3, poziție care duce la barajul pentru promovare.

La meciul cu CSM Reșița, întreg stadionul i-a scandat demisia lui Daniel Pancu. În trecut, Pancu a fost salvat în mai multe rânduri de liderii galeriei pentru a nu fi schimbat. În precedentele două jocuri desfășurate în 2020, Rapid a remizat acasă cu Turris Oltul Turnu Măgurele (0-0) și în deplasare cu ASU Poli Timișoara (0-0). În ambele jocuri a avut câte un fotbalist eliminat.

În cele 24 de etape de Liga 2, Rapid a obținut 10 victorii, 7 egaluri, 6 înfrângeri, 37 de puncte și are 32-20 golaverajul.

În acest moment, după 24 de etape desfășurate în campionatul Ligii 2, Rapid ocupă locul 6, cu 37 de puncte, la egalitate cu Metaloglobus, și la două puncte în spatele echipelor CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele, clasatele pe locurile 2 și 3.

Marius ANGHEL 09 Mar. 2020, 15:26 Campionat
Pe aceeași temă