Csikszereda încheie turul invincibilă pe teren propriu, dar pe ultimul loc retrogradabil. Valentin Suciu, după remiza cu Argeș: „Ne lipsește marcatorul”

Marius ANGHEL 24 Nov. 2019, 12:48 Campionat

FK Csikszereda a încheiat, sâmbătă, la egalitate, scor 0-0, meciul de la Miercurea Ciuc cu Campionii FC Argeș, din etapa a 19-a a Ligii 2, ultima a turului. Nou-promovata termină, astfel, prima parte a sezonului fără înfrângere pe teren propriu, dar, din cauza punctelor puține obținute din jocurile din deplasare, se situează pe locul 16, ultimul retrogradabil.

Valentin Suciu: „M-aș fi așteptat să marcăm minim un gol”

Antrenorul echipei din Miercurea Ciuc, Valentin Suciu, și-ar fi dorit măcar un gol marcat în poarta Argeșului în urma ocaziilor create.

„Sincer, la ocaziile pe care ni le-am creat, normal că m-aș fi așteptat să marcăm minim un gol. E păcat că ajungem acolo, dar încă ne lipsește marcatorul. Băieții au vrut, și-au dorit, s-a văzut asta. Una peste alta, puteam să și pierdem, deci a fost un joc deschis. Păcat că nu am reușit să fructificăm ocaziile pe care ni le-am creat, să ținem cele trei puncte acasă”, a spus Suciu la conferința de presă.

„Ne lipsește marcatorul, omul care poate să facă diferența în orice moment al jocului”

Înaintea jocului, antrenorul Argeșului, Ionuț Badea, spunea că a analizat Csikszereda și i se pare că o vede jucând pe Ajax. După meci, Badea a vorbit la conferința de presă mai mult despre formația adversă decât de a sa, remarcând că „dacă ar fi avut un pic mai mulți jucători de calitate în atac, Csikszereda nu ar fi fost pe locul care e acum.” Valentin Suciu e de aceeași părere.

„Suntem o echipă cu foarte mulți tineri în lot, jucători care încă nu au experiența necesară pentru nivelul Ligii a 2-a. Dar muncim zi de zi, încercăm să ne creem cât mai multe ocazii. Eu sper ca în etape care au mai rămas să vină și golulurile. Valoarea individuală a jucătorilor stă în echipă, mie așa mi-a plăcut întotdeaua, așa îmi place și acum, și de acum încolo, tot pe acest motto o să continuăm. Dar, într-adevăr, ne lipsește câteodată și șansa, dar ne lipsește marcatorul, omul care poate să facă diferența în orice moment al jocului. Încă așteptăm, suntem în așteptare. A primit fiecare jucător șanse, au demonstrat cât au putut. Poate că la unele șanse meritau mai mult, dar asta este. Așa e în fotbal. Jocul de astăzi a fost deschis, cu toate că ei au avut în lot foști jucători de Liga 1. Mă bucur că nu au reușit să facă diferența, deci valoare indifiduală a lor nu s-a văzut atât de mult, dar organizarea tactică s-a văzut și la ei.

Au fost două echipe care, din punct de vedere tactic, au stat foarte bine în teren, și-au creat ocazii, dar nu au marcat, nici ei, nici noi”, a spus Valentin Suciu.

„Toată lumea se aștepta la mult mai mult. În iarnă încercăm să ne întărim”

La final de tur, Valentin Suciu a fost pus să tragă și câteva concluzii despre această primă parte a sezonului în Liga 2 pentru FK Csikszereda. Așteptările au fost mult mai mari și se așteaptă pauza de iarnă pentru a se face transferuri de calitate, speră antrenorul.

„Sigur, toată lumea se aștepta la mult mai mult, dar, cum am spus-o și înaintea începerii campionatului, este un campionat foarte lung, de uzură. Noi suntem o echipă nouă, tânără și, pas cu pas, trebuie să ne ridicăm la nivelul Ligii a 2-a. Ușor, ușor, mai greu, dar eu zic că, din punct de vedere al colectivului, ne-am regăsit, însă finalitate încă ne lipsește. La multe jocuri am fost neîndreptățiți de arbitri. Niciodată nu m-am ascuns în spatele unor decizii ale arbitrilor. Și ei greșesc, sunt oameni, dar poate că meritam mai mult. Dacă nu erau greșelile respective, puteam să avem mai multe puncte sau nu. Dar, una peste alta, pot să spun că suntem în creștere, trebuie să continuăm tot așa, dar să fim mai atenți la finalizare. În iarnă încercăm să ne întărim lotul actual pe care îl avem și să aducem mai multă calitate. Sper să și reușim”, a mai declarat Valentin Suciu.

Cu 21 de puncte ocținute în 18 meciuri jucate în 19 etape, dintre care 17 în urma partidelor de pe teren propriu, FK Csikszereda se situează pe locul 16, ultimul retrogradabil. Echipa din Miercurea Ciuc va mai disputa însă două jocuri în acest an, cu SCM Gloria Buzău (acasă) și cu Metaloglobus (deplasare).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Pál Zoltán / FK Csíkszereda

Marius ANGHEL 24 Nov. 2019, 12:48 Campionat
Pe aceeași temă