CS Mioveni – Dunărea Călărași, meciul de deschidere al ultimei etape din 2017. Roșu vrea să întrerupă seria de 17 jocuri de invincibilitate a lui Alexa

Marius ANGHEL 07 Dec. 2017, 17:35 Campionat
CS Mioveni - Dunărea Călărași, meciul de deschidere al ultimei etape din 2017.** Roșu vrea să întrerupă seria de 17 jocuri de invincibilitate a lui Alexa

În ultimul meci din 2017, CS Mioveni o va întâlni pe teren propriu, vineri, de la 18:30, pe Dunărea Călărași, a doua clasată. Argeșenii nu mai pot urca în Liga 2, dar cu un succes își pot păstra locul al 9-lea pe care se află în acest moment.

Galben-verzii nu trec însă printr-o perioadă bună de formă. După ce sub comanda lui Laurențiu Roșu au remizat cu AFC Hermannstadt (1-1) și au câștigat cu CS Balotești (3-0), pentru CS Mioveni au urmat două înfrângeri, 0-1 cu Gaz Metan în optimile Cupei României și 1-2 cu CS Afumați în campionat.

Vineri, cu Dunărea Călărași urmează un nou joc dificil pentru CS Mioveni și antrenorul Laurențiu Roșu. 17 meciuri consecutive fără înfrângere în campionat are echipa lui Dan Alexa înaintea etapei a 21-a a Ligii 2.

„Partida cu Dunărea Călărași este la fel ca jocurile pe care le-am avut până acum, un meci foarte greu, ținând cont că adversarul este și pe locul 2 în clasament. Au o serie foarte lungă de rezultate pozitive, au jucători foarte buni pentru Liga 2, care pot face oricând diferența. Sper însă să câștigăm cele trei puncte, pentru că avem nevoie mare de ele. Venim după înfrângerile cu Mediaș din Cupă și Afumați din campionat, dar în aceste ultime două meciuri nu meritam să pierdem după cum a evoluat jocul. Cu Mediaș am dominat, iar la Afumați nu am reușit mai mult, deși am pus presiune pe adersar. Nu am obținut ce am vrut, deși aveam nevoie de puncte. Acum, în ultimul meci trebuie să facem tot posibilul să câștigăm. Au fost foarte importante toate aceste meciuri de când am venit eu pentru a obține puncte în clasament. Acum suntem în fața meciului cu care încheiem anul 2017 și se termină o serie foarte lungă de meciuri”, a spus, citat de csmioveni.ro, Roșu.

Antrenorul argeșenilor ar fi preferat însă ca aceste meciuri din retur să nu fie programate în 2017. „Am mai spus-o, era bine să nu se mai joace, dar acum, în aceste condiții, facem tot posibilul să evoluăm bine și să câștigăm. Vom vedea după perioada de vacanță ce va fi, dar eu sper ca să se recupereze toți jucătorii. Gândul nostru este acum doar la meciul de mâine. Întâlnim o echipă solidă, care a avut 10 victorii la rând, apoi a făcut și două egaluri, iar în ultimele două meciuri a câștigat. Sunt într-o formă foarte bună, ne așteaptă un meci greu și vom face tot posibilul să câștigăm. Într-adevăr, în ultimele partide am avut meciuri cu locurile 1, 2, 3, 4… dar așa a fost făcut calendarul. Nu se știa de la început că aceste echipe sunt unde sunt acum în clasament. Însă e clar că noi trebuie să abordăm fiecare meci la victorie, iar cu Dunărea încercăm să câștigăm cele trei puncte. Totodată suntem conștienți că adversarul este foarte puternic, dar nu cedăm, luptăm până la finalul meciului. Sper să reușim să câștigăm și să încheiem anul cu o victorie și cu speranțe mai multe pentru partea a doua a sezonului. Până acum, etapă de etapă a trebuit să improvizăm, am avut jucători care nu au evoluat pe postul lor… dar asta este situația, încercăm să aliniem cel mai bun unsprezece”, a mai declarat Laurențiu Roșu.

După 20 de etape desfășurate în acest sezon, CS Mioveni are 27 de puncte strânse și se află pe locul 9. În schimb, adversara sa, Dunărea Călărași, se află pe locul 2, cu 46 de puncte, cu unul mai puțin decât liderul AFC Hermannstadt.

Marius ANGHEL 07 Dec. 2017, 17:35 Campionat
Pe aceeași temă