CS Mioveni are infirmeria plină înainte ultimului meci din tur. Laurențiu Roșu e limitat în a alege cel mai bun „11”: „Ar fi foarte bine dacă am intra în vacanță”

Marius ANGHEL 23 Nov. 2017, 13:57 Campionat

Duminică, în ultima etapă a turului Ligii 2, CS Mioveni va evolua, în deplasare, la Buftea, contra celor de la Balotești, echipă aflată sub ea în clasament, pe locul 18, retrogradabil. Apoi, pentru argeșeni, următorul meci va fi săptămâna viitoare în Cupă, contra celor de la Gaz Metan Mediaș.

„În primul rând, mă gândesc la meciul de duminică de la Balotești. Mă gândesc cum să obținem o victorie acolo, să facem să creștem moralul jucătorilor. După aceea, vom ajunge și la meciul de Cupă, cu o altă atitudine și mai încrezători în propriile forțe”, a spus Laurențiu Roșu după remiza cu AFC Hermannstadt, la debutul său ca antrenor la Mioveni.

Despre jucătorii pe care îi are accidentați în acest moment, antrenorul Laurențiu Roșu a spus: „Edi Stoica nu mai poate anul ăsta, este accidentant. La fel și Tirică, nu mai joacă. Așa că mi-aș dori să se întrerupă campionatul să putem juca în primăvară. Până atunci încerc să recuperăm jucătorii repede și ve­­dem ce va fi. Pe jucători îi afectează această serie de șapte meciuri fără victorie. Și grupul a fost afectat. De când am venit aici, am întâlnit un grup demoralizat, un grup care nu mi-a transmis că are încredere în el, ca jucători și ca echipă, și am încercat să le ridic moralul cât mai mult și să le redau acea încredere de care aveau nevoie, și eu cred că majoritatea jucătorilor au răspuns pozitiv și au făcut tot posibilul să facă un joc bun și, automat, să câștigăm acest meci, dar am întâlnit un adversar puternic din Liga a 2-a. Și eu mi-am dorit să câștigăm, dar nu s-a putut”.

Tot lotul, pe foaie

La meciul cu Hermannstadt, antrenorii Mioveniului s-au confruntat cu o situație mai deosebită. Astfel, după cum spunea principalul echipei, Laurențiu Roșu, din tot lotul, doar 18 jucători au fost valizi și toți aceștia au fost trecuți pe foaia de joc: „Am avut 18 jucători care au fost apți. Ă‚știa au fost convocați. A fost simplu, dar nu chiar așa cum se crede. Îmi place să am toți jucătorii apți să și am de unde alege”.

Cu această situație, CS Mioveni nu s-a mai confruntat în ultimii ani.

Se vrea vacanță

Situația disperată din lot cu accidentările l-a făcut pe Laurențiu Roșu să își dorească întreruperea campionatului după terminarea etapelor din tur. „Ar fi foarte bine dacă am intra în vacanță, deoarece așa s-ar recupera și jucătorii care acum sunt accidentați și am putea să ne și întărim. Suntem de acord în a aduce jucători pentru a întări lotul. Normal că mi-aș dori ca după ce se joacă ultima etapă din tur să se întrerupă și să jucăm în primăvară. S-au dat situații și în anii trecuți, că în Liga a 2-a nu sunt terenurile ca în Liga 1, cu încălzire și unde îți permiți să joci în decembrie. Vine frigul, terenurile vor fi înghețate și ar fi bine ca aceste două meciuri din retur să le jucăm în primăvară. Ar fi mai bine să joci o etapă – două intermediare în primăvară decât să faci acum antrenamente pe teren înghețat sau pe sintetic și să ajungi să joci la fel”, a explicat Laurențiu Roșu.

Croitoru și Burnea, OK

Dintre jucătorii accidentați, doar doi și-au revenit și au șanse să fie în lot pentru următoarele partide. „Croitoru începe să facă în plus față de acum. Nu știu când va fi recuperat 100%. Singurul care s-a recuperat este Burnea. De duminică, a început antrenamentele cu noi. Nu mai simte durere, iar acum trebuie să se readapteze la efort”, a explicat situația Roșu.

Miza pe preparatorul fizic

Odată cu Laurențiu Roșu, la Mioveni a fost adus și preparatorul fizic spaniol, Felipe Franco. Antrenorul a explicat care este rolul acestuia: „E clar că intervine acum și rolul preparatorului fizic. Acesta colaborează cu antrenorul principal. Ne consultăm când pregătesc antrenamentele, dar fac antrenamentele cum cred eu că e mai bine pentru echipă. Partea fizică e foarte importantă, când nu ai forță, nu te poți lupta cu adversarul, te accidentezi. N-ai cum să dai foarte mare randament. Eu am lucrat la forță, unde am fost și am făcut antrenamente pentru a preveni accidentările”.

După 18 etape desfășurate în campionat, CS Mioveni se află pe locul 10, cu 24 de puncte.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 23 Nov. 2017, 13:57 Campionat
Pe aceeași temă