Blonzii Petrolului, decisivi cu Energeticianul! Arnăutu: „Intram într-o pasă neagră”. Moldoveanu: „Mă apăsa că n-am mai marcat de foarte mult timp”

Marius ANGHEL 20 Mar. 2019, 15:23 Campionat

Petrolul a câștigat fără mari probleme meciul de pe teren propriu cu Energeticianul, scor 2-0, în încheierea etapei a 25-a a Ligii 2, și cu cele trei puncte se menține aproape de contracandidatele în lupta pentru promovare. „Lupii” se mențin la cinci puncte în spatele liderului Sportul Snagov, la trei de „U” Cluj, două de Academica Clinceni și unul de Chindia Târgoviște.

Arnăutu: „Veneam după două egaluri și, oarecum, intram într-o pasă neagră”

Sergiu Arnăutu (28 de ani) a deschis scorul în minutul 20, după ce a interceptat o minge șutată de Neacșa în blocajul lui Kozoronis, a avansat până în fața careului, acolo de unde a finalizat cu un șut lângă bara din stânga lui Axinte.

Aflat la primul gol în 2019 și la al nouălea în acest sezon, atacantul ploieștean crede că victoria cu Energeticianul a evitat intrarea echipei sale într-o pasă neagră. „Mă bucur că am marcat. Important era să câștigăm în această seară. Veneam după două egaluri și, oarecum, intram într-o pasă neagră, dar cred că în această seară am făcut un joc bun și ne bucurăm că am luat cele trei puncte. Am avut emoții mari la ocazia lor, dar e bine că am scăpat cu bine și asta este cel mai important”, a spus Arnăutu la finalul jocului.

Chiar înainte de joc, Arnăutu și-a făcut șuvițe blonde. Totuși, jucătorul nu crede că acest lucru l-a ajutat să marcheze. „A fost ceva de moment, cu două ore înainte de meci, dar, probabil, nu cred că asta a contat în această seară, că mi-am vopsit eu părul. Pur și simplu nu aveam ce face în cameră și am zis să fac o nebunie. Am zis că poate îmi iese, și mi-a ieșit”, a mai declarat Arnăutu, care a vorbit și despre faptul că, înaintea meciului, șefii clubului au fost în vestiar pentru a transmite un mesaj jucătorilor: „Au fost alături de noi de la începutul campionatului. În niciun moment nu s-a pus problema să se îndepărteze de noi. Ne-au susținut indiferent de pașii greșiți pe care i-am făcut și le mulțumim pe această cale și sperăm să nu-i dezamăgim”.

Moldoveanu: „Eram puțin frustrat că nu puteam marca”

Al doilea gol al Petrolului a fost reușit de Robert Moldoveanu (20 de ani), un alt jucător vopsit blond în cap. Atacantul adus sub formă de împrumut de la Dinamo a marcat în minutul 82 primul său gol în tricoul echipei ploieștene. Moldoveanu a primit pe culoar de la Rusu, a scapat singur cu Axinte și l-a învins cu un șut printre picioare.

„Sunt foarte bucuros că am marcat în această seară. N-am mai marcat de foarte mult timp și acest lucru mă apăsa și, acum, sper ca totul să fie bine de la meci la meci. Eram puțin frustrat că nu puteam marca, dar acum sper să înscriu la fiecare meci. Suporterii m-au felicitat și mi-au zis să o țin tot așa, că o să fie bine. Nu o fost o victorie grea. I-am dominat tot meciul, nu au avut niciun șut pe poartă și am meritat această victorie. Vrem să dăm totul la fiecare meci, la Timișoara să batem și să avem un moral bun înaintea partidei cu Cluj. Sunt 100 la sută sigur că o să promovăm”, a comentat Robert Moldoveanu la finalul meciului cu Energeticianul.

În etapa a 26-a, Petrolul joacă duminică, de la ora 18:00, la Timișoara, cu ASU Politehnica.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Cristi Stavri / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 20 Mar. 2019, 15:23 Campionat
Pe aceeași temă