Au spart gheața la Snagov! Dunărea Călărași a avut nevoie de un meci cu cea mai slabă echipă din Liga 2 pentru a obține prima victorie în acest sezon și a ieși din zona retrogradabilă

Marius ANGHEL 08 Sep. 2019, 11:47 Campionat

Dunărea Călărași a reușit în etapa a 6-a a Ligii 2 să câștige primul meci din acest sezon, victima fiind ultima clasată Sportul Snagov.
Bogdan Rusu și Serge Ekollo au marcat golurile victoriei cu 2-0 de la Ghermănești, rezultat care o ridică pe Dunărea în sfârșit peste locurile retrogradabile, pe poziția a 15-a.
Snagovul, care l-a acest meci nu l-a mai avut pe bancă nici pe Valeriu Răchită și nici pe secundul acestuia, Daniel Dumitrache, ci a fost condusă de antrenorul cu portari Viorel Dumitrescu, continuă începutul dezastruos de campionat, e singura echipă fără punct câștigat și are un golaveraj de speriat: 1-21.

Fosta prim-divizionară Dunărea Călărași a avut nevoie de șase meciuri în Liga 2 pentru a obține primul succes. În ciuda lotului cu mulți jucători cu experiență, dar și a antrenorului Cristian Pustai, echipa de pe malul Borcei s-a situat pe loc retrogradabil în primele cinci etape, victoria în fața ultimei clasate Sportul Snagov propulsând-o în afara locurilor care duc în Liga 3.

Dunărea a pornit încrezătoare în meciul de la Ghermănești că poate obține primul ei succes în acest sezon. Bogdan Rusu l-a pus la încercare pe Octavian Stanciu încă din minutul 2, însă n-a putut deschide scorul din marginea careului. Tot jucătorul adus de la FC Hermannstadt și care ultima dată a jucat la Petrolul avea să și spargă gheața pe arena din satul comunei Snagov, însă abia înainte de pauză. Mocioarcă a comis henț în propriul careu, iar Bogdan Rusu (43) a transformat lovitura de pedeapsă.

Safsaf (51) putea aduce egalarea pentru Sportul în debutul părții secunde, însă mingea șutată de acesta s-a oprit în plasa laterală. Gliga (53) a avut, la rândul său, o ocazie bună pentru Dunărea, dar Stanciu l-a blocat. Nu a mai avut însă ce face la șutul lui Serge Ekollo (56), al căruit șut din colțul careului a intrat în plasă.

Apostol (77) a avut o reacție de orgoliu și putea marca pentru Snagov cu o scăriță, dar Calancea n-a fost păcălit. Roșu (82) și Răileanu (84) au irosit și ei ocazii bune de gol, dar și Bawab (85) nu și-a arătat experiența din fața porții, acolo unde fusese servit ideal de Marrone, trimițând peste transversală.

În prelungiri, în minutul 90+3, Karim Safsaf a plecat primul la vestiare, după ce a văzut al doilea cartonaș galben, primit acum după o altercație cu Boboc, și a fost eliminat.

SPORTUL SNAGOV – DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI   0-2
Bogdan Rusu 43′ – penalty, Serge Ekollo 56′

Oct. Stanciu – Poștoarcă, G. Apostol, Mocioarcă, Turbatu – Iul. Roșu, Fl. Lungu, Ad. Stoica (cpt.)(Răileanu 63′) – Safsaf, R. Bucur (Al. Rusu 79′), Cubleșan (Dorobanțu 60′)
Rezerve neutilizate: Micle – Stere, Mirică, C. Novac
Antrenor (de portari): Viorel Dumitrescu
Eliminat: Karim Safsaf 90+3′ (cumul de cartonașe galbene)

Calancea – Sabangeanu, R. Crișan, Bg. Șandru (cpt.), Mendy – Rob. Boboc, Preoteasa (A. Lopez 85′) – Gliga (Honciu 67′), Ekollo, Marrone – Bg. Rusu (Bawab 78′)
Rezerve neutilizate: Krell – Mutu, Zete, Sibiceanu
Antrenor: Cristian Pustai

Stadion: Voința (Ghermănești – Ilfov); Spectatori: 50; Arbitru: Vladimir Andrei Nagy (Aiud); Asistenți: Constantin Mihai Cantemir (Făgăraș) și Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamț); Rezervă: Sorin Costreie (Buftea); Observatori: Zoltan Tamaș (Odorheiu Secuiesc) și Marian Lumânare (București).

Cu 0 puncte acumulate după șase etape, Sportul Snagov rămâne ultima în clasament, iar în runda următoare joacă tocmai luni, 16 septembrie, de la ora 18:00, în deplasare la Ploiești, cu Petrolul. Până atunci însă, joacă miercuri, de la ora 16:30, pe teren propriu, tot cu Petrolul, în Turul 4 al Cupei României.

Dunărea Călărași, cu 5 puncte, iese din zona roșie și urcă pe locul 15, primul care asigură salvarea. În etapa a 7-a joacă sâmbătă, de la ora 11:30, acasă, cu „U” Cluj. Până atunci, Dunărea joacă miercuri, de la ora 17:00, la București, în Regie, cu Rapid, în Cupa României.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: CS Sportul Snagov

Marius ANGHEL 08 Sep. 2019, 11:47 Campionat
Pe aceeași temă