Farul a luat măsuri împotriva lui Kanda, după ce jucătorul a avut un incident cu spectatorii în timpul meciului cu Csikszereda. Sancțiunile pe care le va suporta mijlocașul

Marius ANGHEL 10 Sep. 2019, 13:10 Campionat

Farul a luat măsuri împotriva jucătorului Baudouin Kanda (26 de ani), schimbat de antrenorul Ianis Zicu după 32 de minute scurse în meciul de duminica trecută de la Constanța, cu FK Csikszereda, câștigat cu 2-0. Mijlocașul a fost amendat și va fi exclus din lot pentru următoarele trei meciuri, cu CS Făurei, în Cupa României, ASU Poli și Ripensia, în campionat.

La finalul partidei desfășurate la Constanța, antrenorul Ianis Zicu a explicat de ce l-a schimbat pe Bodo Kanda încă din minutul 32, cu Patrick Petre. Mijlocașul a avut un comportament neadecvat față de publicul aflat în tribunele stadionului, iar la fiecare atingere era huiduit.

„Nu sunt dezamăgit de jocul lui Kanda, ci de gest. Nu permit nimănui din acest colectiv să pună în pericol liniștea și confortul acestei echipe. Este un gest pe care nu trebuia să-l facă, indiferent de ceea ce strigă cei din tribună. Este un jucător experimentat și nu mă așteptam la așa ceva tocmai din partea lui. Voi discuta cu cei din conducere și cu jucătorul și vom vedea consecințele”, spunea Zicu. După schimbare, Kanda s-a dus direct la vestiare.

Luni a avut loc o ședință la care au participat managerul clubului, Tiberiu Curt, antrenorul Ianis Zicu și jucătorul Baudouin Kanda, iar în urma acestei întâlniri „s-a luat decizia ca jucătorul Baudouin Kanda să fie sancționat pecuniar și să fie exclus din lot pentru următoarele 3 meciuri”, a anunțat Farul pe site-ul oficial.

„Îmi cer scuze tuturor pentru gestul necugetat pe care l-am făcut într-un moment tensionat și promit că nu se va mai repeta. Sper să demonstrez prin comportamentul și atitudinea mea că merit să revin în lot și prin evoluțiile mele pe viitor să mă revanșez în fața suporterilor”, a transmis și Baudouin Kanda.

„Clubul nostru dezavuează orice gest de acest fel și le solicită tuturor jucătorilor să respecte spectatorii, orice derapaj urmând să fie drastic sancționat”, a mai transmis Farul.

Mijlocașul bucureștean a semnat cu Farul în vară, după ce ultima dată a evoluat la UTA. În primele șase etape a fost utilizat ca titular și a înscris un gol, cu Dunărea Călărași (scor 1-0).

Pentru Farul urmează meciul de miercuri, de la ora 16:30, la CS Făurei, în Turul 4 al Cupei României, iar în campionat joacă sâmbtăă, de la ora 14:00, la Timișoara, cu ASU Poli.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FC Farul Constanța

Marius ANGHEL 10 Sep. 2019, 13:10 Campionat
Pe aceeași temă