Constanța jucătorilor ofensivi, adevărata problemă a echipei UTA? Balint: „Nu pot fi mereu la un nivel ridicat, dar sunt sigur că vor ajuta această echipă”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 16 Sep. 2019, 16:22 Actualizat: 16 Sep. 2019, 16:23 Campionat

Imediat după ultimul fluier al meciului cu CS Mioveni, disputat duminică, în etapa a 7-a a Ligii 2, Laszlo Balint a spus că își asumă remiza (scor 1-1), pe care – de altfel – o privește ca pe un insucces. Mergând mai departe, antrenorul utist a făcut o altă afirmație: „Poate am fost lipsit de inspirație la primul «11».

Întrebat dacă poate intra în detalii, „principalul” arădenilor a adăugat: „Nu pot să spun ce am greșit, sunt problemele staffului tehnic, o să le discutăm intern. Am avut variante de echipă, știiți foarte bine că trebuie să jucăm cu doi juniori…Andrei Rus avut plusuri și minusuri, a fost în media echipei, am încercat să punem în practică o strategie. Am ales jucătorii pentru asta, de asta am și riscat cu Stancu, din păcate e accidentat și cred l-am pierdut pentru mult timp. Dar, aveam nevoie de fundaș lateral de picior stâng, căci doream să îi desfacem pe flancuri pe cei de la Mioveni. S-au organizat bine pe centru și trebuia să profităm de spațiile de pe benzi”.

După un început lansat cu trei goluri în două partide, Valentin Buhăcianu (foto jos) e pe sec de o lună de zile. Totodată, David Miculescu încă nu s-a deblocat în acest sezon, deși ieri a avut pe stângul, în 7-8 metri, golul de 2-1. „Într-adevăr, Buhăcianu a avut două-trei ocazii foarte mari. Am avut discuții cu el, dar, până la urmă, nu ar fi important dacă înscrie sau nu, atâta timp cât UTA câștigă. El vrea mult, trage tare la antrenamente, trebuie să ridice capul. Sunt și astfel de perioade în randamentul unui jucător, nu poate fi mereu la un nivel ridicat. Muncește mult și sunt convins că va redeveni acel jucător eficient care a demonstrat că poate să fie. În ceea ce-l privește pe Miculescu, a avut azi momente foarte bune. A apărut și la finalizare, a reușit să se integreze în acel joc colectiv mai ales în prima repriză. Acolo sunt foarte mulțumit, pe atacul pozițional echipa s-a prezentat bine, inclusiv Miculescu. Dar, David a avut și momente când a ieșit din joc, e tânăr, trebuie răbdare. Nu poate să fie constant mereu, dar sunt convins că el ne va ajuta și în perioada următoare, dar va ajuta echipa și pe termen lung”, au fost cuvintele lui Laszlo Balint, citate de Sport Arad.

Sigur, UTA a avut mari probleme și pe faza defensivă, dar, chiar antrenorul arădenilor a spus că și-a asumat nici riscuri în acest sens, jucând cu fundașii centrali la 30-40 de metri de buturile lui Iacob, iar fundașii laterali proiectați și ei mult pe atac. Oarecum, tehnicianul arădean recunoaște că a dorit o mai mare consistență pe faza de atac, în detrimentul unei siguranțe superioare în apărare, iar când doi-trei dintre fotbaliștii săi ofensivi nu dau tocmai randamentul așteptat, rezultatele se văd și pe tabelă.

CITEȘTE și: Iacob a îmbrăcat din nou haina salvatorului: „Experiența mă ajută să judec fazele mai dificile, suntem UTA și egalul nu ne mulțumește”

Șeroni a pus serios osul cu Mioveniul: „În special în prima repriză am făcut un meci bun, cu aportul spectatorilor trebuia să câștigăm azi”

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 16 Sep. 2019, 16:22 Actualizat: 16 Sep. 2019, 16:23 Campionat
Pe aceeași temă