Ianis Zicu, după victoria Farului cu Csikszereda: „Am reușit să câștigăm o partidă foarte grea”. Ce i-a spus la pauză lui Ionuț Stoica și de ce l-a schimbat în prima repriză pe Kanda

Marius ANGHEL 09 Sep. 2019, 15:15 Campionat

Farul a câștigat cu 2-0 meciul de pe teren propriu cu FK Csikszereda și și-a menținut seria de invincibilitate fără gol primit în fața propriilor suporteri. Viorel Lică (38) și Ionuț Stoica (74) au marcat golurile constănțenilor în fața unui adversar care a cedat toate partidele jucate în deplasare în acest sezon, fără să înscrie vreun gol.

După o primă repriză destul de echilibrată, în care ambele echipe au avut ocazii, Viorel Lică (38) a deschis scorul cu o execuție din 10 metri, care trebuia însă anulată, deoarece Antoche era în offside și îl masca pe portarul Bordas. Până atunci însă, același portar a salvat cu piciorul din poziție de unu la unu cu Ionuț Stoica, Erdei (23) a trimis pe lângă țintă din afara careului, Alexandru Stoica (26) a reluat spectaculos dintr-o foarfecă laterală, însă Bordas a prins, iar Muțiu a salvat și el cu piciorul la șutul lui Barta (30).

În partea secundă, Farul a fost mult mai stăpână pe ea și a ținut pericolul departe de poarta lui Muțiu. Alexandru Stoica (54) a avut o ocazie bună direct din lovitură liberă, însă Bordas a respins în față, și tot el (59) putea majora diferența când a căpat singur cu portarul, însă a trimis pe lângă poartă. Bordas a respins din vinclu o altă minge trimisă cu efect din lovitură liberă de același Stoica (70), pentru ca în partea opusă Muțiu să salveze la un șut bun către bara a doua a lui Takacs (73).

Golul desprinderii a picat după un contraatac. Ionuț Stoica (74) a plecat cu mingea de la mijlocul terenului, a pătruns în careu pe stânga și a finalizat printre picioarele lui Bordas. Hodgyai (78) putea readuce în joc Csikszereda, însă mingea trimisă cu capul din 8 metri a picat pe plasă, iar Muțiu (85) a salvat de lângă bară puțin mai târziu.

„Sunt convins că la Constanța, după implicarea autorităților locale, echipa va avea liniște din toate puncte de vedere”

La finalul meciului, Ianis Zicu era mulțumit de acest succes și de faptul că echipa sa nu a primit din nou gol, pentru a patra oară în șase etape.

„Era un moment foarte important, un meci pe care nu trebuia să-l ratăm sub nicio formă. Din fericire, am reușit să câștigăm o partidă foarte grea, împotriva unei echipe foarte periculoase la fazele fixe. Știam lucrul acesta. O nouă partidă în care nu primim gol, a patra dintre cele șase disputate în campionat. Băieții fac un lucru extraordinar și reușesc să înțeleagă ce lucrăm la antrenament, iar în momentul în care nu primești goluri, este mult mai ușor să câștigi o partidă.

Este o victorie pe care mi-o doream foarte mult, la fel și jucătorii, iar acest lucru s-a văzut în atitudinea pe care au avut-o. Până la urmă, nu avem de ce să nu fie liniște. Sunt convins că la Constanța, după implicarea autorităților locale, echipa va avea liniște din toate puncte de vedere și, în cel mai scurt timp, va reuși să revină în prima ligă. Dacă nu o să fie anul acesta, pentru că este destul de greu, ținând cont de bugetul mic pe care-l avem față de alte echipe și că nu putem aduce jucători cu mare experiență, la anul sunt convins că lucrurile se pot schimba foarte ușor”, a spus Zicu la conferința de presă.

Felicitări pentru Ionuț Stoica

Antrenorul Farului l-a felicitat și pe Ionuț Stoica pentru prima sa reușită în tricoul echipei din Constanța.

„Mă bucur pentru atacantul nostru, Ionuț Stoica, pentru că face partide foarte bune, își ajută colegii, să creeze oportunițăți pentru cei din spate, iar astăzi a și marcat. La pauză era foarte trist, cu capul în pământ, dar i-am explicat cum trebuie să fie din punct de vedere mental, pentru că un gol va veni cu siguranță în momentul în care tu crezi în el și ești relaxat și, în același timp, concentrat”, a spus Zicu.

Alexandru Ionuț Stoica a evoluat în toate cele șase meciuri pe care Farul le-a disputat în acest sezon și a marcat cu Csikszereda primul său gol în tricoul noii echipe. În sezonul trecut a evoluat pentru FC Voluntari și CS Balotești, de la Voluntarii fiind adus sub formă de împrumut.

Bodo Kanda, înlocuit în prima repriză nu din cauza jocului

Totodată, Ianis Zicu a explicat și de ce l-a schimbat pe Bodo Kanda încă din minutul 32, cu Patrick Petre. Mijlocașul a avut un conflict cu publicul, iar la fiecare atingere era huiduit. Acesta a și fost motivul înlocuirii și pentru care jucătorul va suporta consecințe.

„Nu sunt dezamăgit de jocul lui Kanda, ci de gest. Nu permit nimănui din acest colectiv să pună în pericol liniștea și confortul acestei echipe. Este un gest pe care nu trebuia să-l facă, indiferent de ceea ce strigă cei din tribună. Este un jucător experimentat și nu mă așteptam la așa ceva tocmai din partea lui. Voi discuta cu cei din conducere și cu jucătorul și vom vedea consecințele”, a spus Zicu. După schimbare, Kanda s-a dus direct la vestiare.

Cu această victorie, Farul a acumulat 8 puncte și a urcat pe locul 11. Echipa constănțeană joacă miercuri, de la ora 16:30, la CS Făurei, meciul din Turul 4 al Cupei României, iar în campionat joacă sâmbtăă, de la ora 14:00, la Timișoara, cu ASU Poli.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FC Farul Constanța

Marius ANGHEL 09 Sep. 2019, 15:15 Campionat
Pe aceeași temă