ASU Poli revine pe stadionul Știința după un scurt periplu pe „Dan Păltinișanu”. Novovici nu știe însă pentru câte meciuri. Arena va intra într-un proces de renovare

Marius ANGHEL 30 Oct. 2017, 16:50 Campionat
ASU Poli revine pe stadionul Știința după un scurt periplu pe

ASU Politehnica revine „acasă”, pe stadionul Știința, pentru meciul cu Știința Miroslava, dar și pentru partidele viitoare. Totuși, nu este sigur dacă toate meciurile de pe teren propriu rămase de jucat din 2017 vor avea loc pe arena din spatele Facultății de Mecanică din Timișoara, deoarece tribuna unde stă galeria CVUCS va intra cât de curând într-un proces de renovare.

Deocamdată, nu este sigur însă când vor demara lucrările. ASU Politehnica a jucat trei meciuri pe stadionul „Dan Păltinișanu”, cu Dunărea Călărași și UTA în campionat, dar și partida de Cupa României cu ACS Poli. „Pentru acest meci am hotărât să jucăm pe Știința. Am prefera să jucăm acolo ce a rămas din 2017, dar depinde și de când vor începe lucrările la tribună. Din acest motiv nu am luat încă o decizie. Nu vor fi afectate pista sau terenul, dar nu ar mai fi loc să stea lumea”, ne-a declarant liderul Asociației Suporterilor Druckeria, Sebastian Novovici.

În 2017, pe lângă meciul cu ieșenii de la Miroslava, echipa suporterilor mai are de jucat pe teren propriu cu Luceafărul Oradea, ASA Târgu Mureș și Dacia Unirea Brăila.

Știința, o alternativă la degradatul și greu de umplutul „Dan Păltinișanu”?

Pentru stadionul Știința fusese gândit un proiect amplu, cu tribune de ambele părți. Magistrala de gaz a orașului împiedică însă ca pe partea cu Facultatea de Mecanică să se poate schimba mare lucru. Totuși, UPT vrea să îmbunătățească partea unde se află și baza de minifotbal a fostului arbitru Tiberiu Lajos, pentru ca arena să fie una mai cochetă și modernă.

„E un proiect pentru o tribună cu mai multe locuri și o clădire unde să fie vestiarele. Terenurile de minifotbal de lângă rămân. Durata ar fi de doi ani. E un proiect cu fondurile Universității, prin Compania Națională de Investiții”, ne-a mai spus Novovici.

Stadionul Știința a fost inaugurat în 1928 și renovat în 1947. A fost „leagănul” fotbalului studențesc timișorean, dar a găzduit și competiții din alte sporturi, inclusiv meciuri de handbal în 11.

Partida dintre ASU Poli și moldovenii de la Știința Miroslava va începe sâmbătă, la ora 14:00.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 30 Oct. 2017, 16:50 Campionat
Pe aceeași temă