Poli Timișoara, și amendată, și rămasă fără casă! Clubul e sancționat financiar după meciul întrerupt cu Petrolul, iar CJ Timiș nu vrea să redeschidă ”Dan Păltinișanu”

Anda DELIU 10 Mar. 2022, 19:45 Liga 2
Poli Timișoara, și amendată, și rămasă fără casă! Clubul e sancționat financiar după meciul întrerupt cu Petrolul, iar CJ Timiș nu vrea să redeschidă ”Dan Păltinișanu”

Politehnica Timișoara are parte doar de vești proaste zilele acestea. După ce a pierdut meciul cu Petrolul la ”masa verde”, clubul și-a aflat și pedeapsa financiară, una nu tocmai de neglijat. De asemenea, președintele Consiliului Județean Timiș nu dorește să stea la discuții cu clubul și spune că nu se va redeschide ”Dan Păltinișanu” nici pentru meciuri pe timp de zi!

Poli are de plătit amenzi de 6.700 de lei după meciul cu Petrolul

Poli a fost sancționată financiar cu 6.700 de lei pentru că s-a stins nocturna, dar și cu alți 5.000 de lei, pentru că fanii au dat cu petarde și au aprins fumigene.

”În baza art. 83/1 și 3/a și c raportat la art. 83/2/b din RD, SSU Politehnica Timișoara se sancționează cu penalitate sportivă de 5000 lei.

În baza art. 16/10 din ROAF coroborat cu art. 83/5 din RD cu aplicarea art. 34 din RD, SSU Politehnica Timișoara se sancționează cu Forfait (3-0 în favoarea echipei ACS Petrolul 52) și i se aplică penalitate sportivă de 1700 lei.

În conformitate cu art. 45/3 din RD, clubul SSU Politehnica Timișoara va fi sancționată cu Forfait (3-0 în favoarea echipei ACS Petrolul 52) și va executa sancțiunea de penalitate sportivă de 6700 lei”, se arată în decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF din 9 martie.

Alin Nica nu poate fi înduplecat să redeschidă ”Dan Păltinișanu”

Clubul dorea să discute cu președintele Consiliului Județean Timiș (proprietarul arenei) pentru a-l convinge să redeschidă stadionul, închis după ce nocturna s-a stins de două ori în meciul cu Petrolul și a făcut de râs Timișoara în țară.

”Dan Păltinișanu” e în procedura de conservare de doi ani. Alin Nica, revenit de la Expoziția Mondială din Dubai spune că e vorba de siguranța arenei, din cauza golurile din valul de pământ pe care sunt ridicate tribunele. Se bazează pe o expertiză de doi ani, perioadă în care arena s-a tot închiriat, și Politehnicii, dar și Ripensiei.

”E strict o problemă de siguranță a fotbaliștilor și a spectatorilor, a tuturor participanților. Știți că acest stadion a fost închis în 2019. Eu am făcut o concesie către suporteri și echipă tocmai din dragostea pe care o port acestui sport. Am participat la mai multe meciuri, m-am implicat personal în atragerea unor sponsori și am deschis arena. Prima dată pentru antrenamente, apoi, pentru încă un meci, apoi pentru un tur, apoi pentru retur, apoi am reușit să dăm drumul și la nocturnă, dar s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Nu înțeleg aceaste manifestări cu ură și condamnare. Nu puteam să nu mai cerem chirie, pentru că așa cere legea și legea trebuie respectată”, spune Alin Nica.

Nocturna nu se va mai repara pentru că e prea scump

Referitor la instalația de nocturnă, Nica spune că reparația ar costa mult și nu se justifică, având în vedere demolarea programată.

Unii fani ai echipei susțin că problemele au apărut pentru că mentenanța nu o mai asigura AEM, firma ce a și montat nocturna, dar Nica neagă și susține că atunci când a spus că Poli poate juca la Lugoj sau Sânnicolau Mare s-a bazat pe discuțiile despre găsirea unei soluții dacă echipa ar promova (dar atunci se pomenea de investiții, nu starea actuală a celor două arene).

”Soluția e să grăbim ridicarea noului stadion. Săptămânile viitoare urmează să se termine și studiul de fezabilitate și urmează aprobarea indicatorilro tehnico-economici în comisiile CNI și ale Ministerului Dezvoltării. Iar după aceea se face procedura tehnică. Noi urmează să facem procedura de demolare, avem banii prevăzuți. Din cauza crizei guvernamentale s-au întârziat aceste lucruri. Reparații la nocturnă ar costa multe milioane vechi, nu mai putem să reparăm nocturna. Nu am schimbat niciun contract de mentenanță.
(n.r – despre Sânnicolau și Lugoj, unde arenă e părăginită și există un birt la tribună) Eu am spus ce am spus în urma unor discuții de principiu. Acele două propuneri au venit din partea suporterilor. Nu cunosc stadioanele, nu am fost pe ele, nu cred că e problema președintelui CJT să meargă pe stadioane. CJT nu are nicio obligație să asigure infrastructura pentru echipele de fotbal”, a conchis Alin Nica, într-o notă sfidătoare.

Poli Timișoara va juca sâmbătă, de la ora 14:00, cu FC FC Hermannstadt pe Știința, arenă care și ea va intra în șantier în următoarele luni! După meci, fanii vor face un marș tocmai pentru a evidenția problema infrastructurii sportive din Timișoara.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/la-doua-saptamani-de-la-stingere-nocturnei-pe-dan-paltinisanu-fanii-polisti-ies-in-strada-sa-protesteze-cu-un-mars-prin-timisoara-daca-bucurestiul-nu-ne-da-trebuie-sa-ne-19222511

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rectorul-universitatii-politehnice-din-timisoara-recunoaste-ca-viitorul-echipei-poli-in-oras-poate-sa-se-complice-extrem-din-cauza-infrastructurii-nu-stim-ce-vom-face-in-viitor-se-19221584

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-s-a-identificat-problema-care-a-dus-la-caderea-nocturnei-pe-dan-paltinisanu-si-se-incearca-remedierea-sa-poli-timisoara-ar-putea-evolua-tot-pe-marele-oval-19221244

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stadionul-dan-paltinisanu-se-inchide-presedintele-cj-timis-ofera-o-solutie-ridicola-pentru-poli-timisoara-sa-joace-meciurile-de-acasa-in-afara-orasului-19220686

Anda DELIU 10 Mar. 2022, 19:45 Liga 2
Pe aceeași temă