20 echipe s-au înscris în noul sezon al Ligii 2, mai puțin FC Brașov, dar cu retrogradata Metalul Reșița. Aflată în moarte clinică, Foresta a depus cerere pentru că „nu ne costă nimic”

Marius ANGHEL 19 Jul. 2017, 12:59 Campionat

Joi noapte, la finalul zilei de 20 iulie, expiră termenul limită de înscriere în noul sezon al Ligii 2, ediția 2017-2018, campionat care ar trebui să alinieze la start 20 de cluburi. Contactat de Liga2.ro, Auraș Brașoveanu, membru reprezentant al cluburilor din eșalonul secund în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, a mărturisit că până astăzi dimineață, cu aproximativ două zile înainte de încheierea perioadei de înscriere, 19 echipe au depus cererea de participare. FC Brașov e singurul club care nu s-a înscris, fiindcă se va desființa în această vară. În schimb, Metalul Reșița, retrogradata din Liga 2 care încă se află în activitate, e cea de-a 20 echipă care a depus cerere de înscriere pentru a ocupa locul vacant lăsat de brașoveni.

„Sunt 19 echipe înscrise, dintre cele cu drept de participare în noul sezon. Nu s-a înscris FC Brașov. A 20-a este cererea pe procedură a Metalului Reșița și se va lua în calcul în situația în care rămân locuri vacante”, a spus Brașoveanu pentru Liga2.ro.

Astfel, cele 19 cluburi care au drept oficial să participe în noul sezon al Ligii 2 și care au depus cerere sunt: Pandurii Târgu Jiu, ASA Târgu Mureș, UTA, CS Mioveni, Chindia Târgoviște, Dunărea Călărași, CS Afumați, Olimpia Satu Mare, Luceafărul Oradea, Dacia Unirea Brăila, Foresta Suceava, CS Balotești, Academica Clinceni, ASU Politehnica Timișoara, Știința Miroslava, Metaloglobus București, SCM Pitești, Ripensia Timișoara și AFC Hermannstadt.

Metalul Reșița a trimis cerere de înscriere pentru a suplini locul lăsat liber de FC Brașov. Federalii vor decide apoi dacă vor primi sau nu echipa lui Cătălin Rufă în Liga 2. Ar fi al doilea an consecutiv în care clubul lui Rufă ar fi acceptat în eșalonul secund, cu toate că nu a obținut acest drept pe teren, după ce a retrogradat.

Federalii sunt convinși că Foresta se va retrage

Se poate observa că cerere de înscriere în Liga 2 a depus inclusiv Foresta Suceava, grupare care nu are jucători, nu s-a reunit, are datorii la Fisc și nu poate obține finanțare de la autoritățile locale în aceste condiții. Președintele clubului moldovean, Andrei Ciutac, a făcut acest demers în speranța ca până pe 25 iulie, atunci când se stabilește programul noului sezon, poate găsește pe cineva dispus să achite datoriile și activitatea echipei să fie reluată pentru a începe campionatul.

Federalii sunt convinși că Foresta se va retrage din noul sezon dacă în cele șase zile rămase până atunci nu găsește o sursă de continuare a activității. „Vom reuși să îi convingem pe cei care nu credem că au forța necesară să nu încurce, așa cum i-am convins anul trecut pe Bacău și Farul. Singura care acum are o problemă este Foresta, atât. E cea mai vulnerabilă”, a mai spus Auraș Brașoveanu, care mai crede că la Pandurii situația s-a stabilizat odată cu aducerea lui Mihai Teja ca antrenor.

Ciutac, Foresta: „Am trimis cererea de înscriere pentru că nu ne costă nimic”

Datoriile către Fisc ale echipei sucevene au ajuns în acest moment la aproximativ 190.000 de euro, iar președintele Ciutac a explicat în presa locală să această înscriere în Liga 2 a făcut-o pentru că oricum nu îl costa nimic.

„Am trimis cererea de înscriere în campionat pentru că nu ne costă nimic. Dacă se întâmplă o minune și apare cineva dispus să plătească datoriile la Fisc. Aceea este urgența. Dacă am reuși să achităm datoriile la Fisc, putem accesa banii de la Primărie”, a motivat, pentru Obiectiv de Suceava, președintele Forestei decizia de a înscrie clubul în noul sezon. Acum nu face nimic altceva decât să stea cu mâna întinsă și să aștepte să pice din cer un ajutor. Situația financiară a Forestei este blocată încă de la începutul anului 2017, campionatul abia l-a încheiat, în ultima etapă nici măcar nemaifăcând deplasarea. Datoriile clubului au crescut în tot acest timp, iar discuțiile de cedare a Forestei au eșuat în momentul în care primarul Ion Lungu a anunțat că nu permite mutarea echipei în alt oraș. Omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină a dorit Foresta pentru a o muta la Târgu Jiu, însă aflând cerința edilului a dispărut din peisaj.

În plus, Foresta are pe rol mai multe procese la FRF, cu fostul atacant Marius Matei, cu antrenorul Cristian Popovici sau secundul său și în curând va începe să i se acorde noi penalizări financiare, cât și scăderi de puncte.

Noul sezon al Ligii 2 începe pe 5 august, iar data în care se va stabilit programul competițional este 25 iulie.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 19 Jul. 2017, 12:59 Campionat
Pe aceeași temă