Călin Moldovan și-a ales noul colaborator din stafful tehnic după ce fostul antrenor secund a ales să plece de la FC Brașov

Adi MARICA 19 Jan. 2022, 08:58 Liga 2
Călin Moldovan și-a ales noul colaborator din stafful tehnic după ce fostul antrenor secund a ales să plece de la FC Brașov

Rareș Forika (39 de ani), fost jucător în Liga 2 la Forex Brașov, Arieșul Turda, Voința Sibiu, Corona Brașov sau Unirea Tărlungeni, este, începând de luni, antrenor secund la FC Brașov.

Imediat după instalarea lui Călin Moldovan ca antrenor principal la FC Brașov, acesta anunța că îl va avea ca secund pe Liviu Negoiță, fostul său colaborator de la Corona. Doar că Negoiță a refuzat postul de antrenor secund la FC Brașov, astfel că Moldovan a trebuit să se reorienteze.

Chemat, inițial, de Șanta la seniori

Rareș Forika, antrenor la grupa U17 de la FC Brașov, l-a ajutat pe Andrei Șanta în perioada când antrenorul cu pregătirea portarilor a asigurat interimatul și a continuat să fie prezent la antrenamente și să ajute la pregătirea echipei și după instalarea lui Călin Moldovan.

Cum pentru a fi secund la prima echipă, acesta nu mai putea fi antrenor la U17, Forika a avut de ales, iar luni, după o discuție cu Ioan Mărginean, a renunțat la grupa de juniori și a intrat oficial în stafful lui Călin Moldovan.

Nu va putea sta pe bancă la meciurile oficiale

Chiar dacă va fi pentru prima oară secund la o echipă de Liga 2, Forika nu va putea sta pe bancă la meciurile oficiale, pentru că abia la finalul anului trecut a început cursurile pentru obținerea Licenței B UEFA.

În acest moment, stafful lui Moldovan este format din Rareș Forika – antrenor secund, Cătălin Voicu – preparator fizic și Andrei Șanta – antrenor de portari.

Rareș Forika a renunțat la cariera de fotbalist în vara lui 2019, când activa la Corona Brașov. A început să antreneze o grupă de juniori la Corona, iar din vara trecuta a fost antrenorul grupei U17 de la FC Brașov, împreună cu Levi Mihok.

Forika și-a început cariera de antrenor ca secund la AFC Hărman, în Liga 3, ca ajutor al lui Ioan Naghi, apoi a continuat să colaboreze și cu Florin Stîngă.

Antrenori peste antrenori

Pe statul de plată de la FC Brasov se află mai mulți antrenori.

Astfel, Ilie Stan a fost demis după etapa a 9-a, iar FC Brașov trebuie să-i plătească integral acestuia contactul până în vara acestui an. Și ”secunzii” lui Ilie Stan, Romeo Surdu, Casian Maghici, dar și preparatorul fizic Florin Drăghici sunt la dispoziția clubului, aceștia având ca activitate pregătirea jucătorilor aflați pe lista neagră la FC Brașov.

În aceeași situație se află și Marian Constantinescu. Cooptat în vara trecută ca antrenor la Centrul de Copii și Juniori de la FC Brașov, Constantinescu a acceptat oferta lui Ilie Stan să vină ca team-manager la FC Brașov. După demiterea lui Stan, Constantinescu a intrat în dizgrația conducerii, iar pe finalul anului trecut s-a ocupat alături de Surdu, Maghici și Drăghici de pregătirea jucătorilor care nu erau acceptați la antrenamentele echipei de seniori. Marian Constantinescu deține Licența A de antrenor.

A început cantonamentul de la Târgu Secuiesc

Începând de ieri, FC Brașv se află într-un cantonament centralizat la Târgu Secuiesc. Stagiul se va desfășura până pe data de 28 ianuarie.

Încă din prima zi, jucătorii au avut parte de două ședințe de pregătire. Dimineața, la sala de forță a hotelului, iar după amiaza pe terenul sintetic al celor de la KSE Târgu Secuiesc.

În cadrul cantonamentului de la Târgu Secuiesc, FC Brașov va juca două meciuri de pregătire. În data de 22 ianuarie va întâlni Olimpic Zărnești, liderul Ligii a 4-a Brașov, iar pe 28 ianuarie va juca împotriva localnicilor de la KSE (locul 6 în Seria a 5-a a Ligii 3).

Foto: FC Brașov

Adi MARICA 19 Jan. 2022, 08:58 Liga 2
Pe aceeași temă