Încă o reziliere la FC Brașov! Liviu Negoiță a decis să plece de la echipă: ”Am trecut prin momente dificile, iar fotbalul nu este acum o prioritate pentru mine”

Adi MARICA 06 Jan. 2022, 16:10 Liga 2
Încă o reziliere la FC Brașov! Liviu Negoiță a decis să plece de la echipă: ”Am trecut prin momente dificile, iar fotbalul nu este acum o prioritate pentru mine”

La mijlocul lunii noiembrie a anului 2021, Camera Națională de Soluționare a Litigiilor (CNSL) din cadrul FRF a dat verdict favorabil în cazul memoriilor depuse de antrenorii Călin Moldovan, Liviu Negoiță, Adrian Szabo, dar și de jucătorii Adrian Voicu, Ștefan Nicolau, Mihai Laszlo, Marius Manole, Raul Toader, Nicolae Roșu și Radu Linguraru împotriva noului FC Brașov, în urma cesionării locului în Liga 2 de la Corona Brașov și necooptarea lor în noul proiect fotbalistic.

Antrenorii, dar și jucătorii au semnat contracte cu FC Brașov, mai puțin însă Liviu Negoiță. Deși a fost dorit de Călin Moldovan în stafful său, Negoiță și-a reziliat ieri contractul, pe cale amiabilă, cu echipa din Liga 2.

Liviu Negoiță se desparte de FC Brașov: ”Nu aș fi avut timp să fiu în programul echipei”

Ioan Mărginean a încheiat ieri vacanța și s-a apucat de treabă. Prima întâlnire a fost cu Liviu Negoiță, iar ”Limoniu” a avut parte de o surpriză când a aflat că antrenorul secund nu dorește să rămână la echipă.

Cele două părți au bătut palma rapid, iar Negoiță a încheiat conturile cu FC Brașov. ”A fost decizia mea. Pe finalul anului trecut am avut probleme familiale, am trecut prin momente dificile, iar fotbalul nu este acum o prioritate pentru mine. Apoi, din toamnă, sunt și profesor de sport la Vulcan și chiar nu aș fi avut timp să fiu în programul echipei. Le urez multă baftă băieților, dar și lui Călin Moldovan, cu care am lucrat excelent în ultimii doi ani. În toată această perioadă în care am colaborat cu Călin chiar nu m-am simțit ca un antrenor secund. Pot spune că a fost un coleg și un bun prieten. Se anunță un play-out infernal pentru FC Brașov, dar am încredere în Călin că poate redresa situația. Brașovul merită o echipă măcar la nivelul Ligii a 2-a”, a spus Negoiță.

286 de meciuri în Liga 1 ca jucător

Liviu Negoiță (44 de ani) a avut o carieră frumoasă ca fotbalist, însă nu a apucat să joace pentru FC Brașov. Negoiță a început fotbalul la ICIM, iar pasul în fotbalul mare l-a făcut la Petrolul, unde a jucat opt sezoane.

În Liga 1, brașoveanul a mai jucat la Astra, Unirea Urziceni, Ceahlăul Piatra Neamț, FC Argeș și Dacia Mioveni. În total are 286 de meciuri jucate în primul eșalon.

După ce și-a încheiat cariera de fotbalist, Negoiță s-a apucat de antrenorat. A început ca secund la FC Voluntari, în Liga a 3-a, apoi, în 2014, a fost secund pentru scurt timp la FC Brașov. Ulterior a trecut la juniori la Kids Tâmpa Brașov, iar în ultimii ani a fost la Corona Brașov.

Ultimele zile de vacanță la FC Brașov

Altfel, jucătorii echipei FC Brașov vor încheia luni, 10 ianuarie, vacanța de iarnă.

Pe 11 și 12 ianuarie jucătorii lui Călin Moldovan vor efectua vizita medicală, după care vor începe antrenamentele. În perioada 18-24 ianuarie, echipa brașoveană va merge în cantonament la Târgu Secuiesc.

Cu 12 puncte acumulate în acest sezon din care s-au desfășurat 16 etape, FC Brașov se află pe locul 16 din 20 în Liga 2. Echipa brașoveană va evolua în play-out, unde va încerca să se salveze de la retrogradare. Până atunci însă, în ultimele trei meciuri din sezonul regular, înainte de intrarea în play-out, echipa lui Călin Moldovan va mai întâlni Poli Iași (deplasare), Metaloglobus (acasă) și FK Csikszereda (deplasare), adversari destul de dificili.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cine-o-apara-pe-fc-brasov-cosmin-dur-bozoanca-a-fost-in-curtea-clubului-insa-nu-i-a-oferit-contract-si-a-plecat-la-sc-otelul-marginean-vrea-un-portar-fost-la-poli-iasi-19215402

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-panait-despre-plecarea-de-la-fc-brasov-n-am-primit-nicio-explicatie-19215307

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-patru-locuri-sunt-libere-pentru-play-off-ul-ligii-2-insa-doua-sunt-ca-si-ocupate-pentru-celelalte-doua-are-sanse-matematice-si-clasata-pe-locul-15-cum-poate-fk-miercurea-ciuc-lua-fata-cel-19215222

Adi MARICA 06 Jan. 2022, 16:10 Liga 2
Pe aceeași temă