”Călăreții roșii” din Șelimbăr pierd primele puncte din acest sezon după remiza cu SC Oțelul. Fazele fixe au decis rezultatul meciului de la Râmnicu Vâlcea

Ovidiu BOICA 26 Aug. 2022, 19:50 Liga 2

CS Comunal Șelimbăr și SC Oțelul Galați au terminat la egalitate, vineri după-masă, la Râmnicu Vâlcea.

Derby-ul etapei a 4-a a Ligii 2, dintre liderul la zi și ocupanta locului al treilea s-a terminat 1-1, gălățenii deschizând scorul din penalty, prin Yuri Cisotti, iar Octavian Ursu egalând dintr-o lovitură liberă cu un șut la vinclu.

Șelimbărenii au acum 10 puncte și cel puțin încă o zi se mențin în fotoliul de lider, în timp ce gălățeanii au 8 puncte și rămân tot pe locul 3 pentru moment.

Fiecare echipă a lovit o dată bara în startul meciului

”Călăreții roșii” rămân neînvinși și, pentru moment, în fotoliul de lider, dar au pierdut cu SC Oțelul primele puncte din acest sezon. După trei victorii consecutive, CS Comunal Șelimbăr a terminat la egalitate disputa cu gălățenii lui Dorinel Munteanu. Meciul de la Râmnicu Vâlcea s-a terminat cu scorul de 1-1, SC Oțelul deschizând scorul dintr-o lovitură de la 11 metri, iar sibienii egalând la puține minute de la reluare cu o reușită demnă de un generic TV.

Cele două echipe au trecut peste minutele de studiu al adversarului și Gorovei a amenințat pentru prima dată poarta lui Mitrovic, dar goalkeeperul venit în vară de la tineretul lui Genoa a reținut în doi timpi (‘2).

Două minute mai târziu, mingea centrată de Riza a căzut pe transversală înainte de a ieși în aut de poartă. Și Natea a luat bara la țintă, balonul șutat de fundașul central al Șelimbărului de la 12-13 metri, lateral dreapta, ștergând butul din dreapta lui Dur-Bozoancă, la colțul lung (9).

În replică, Cisotti a așezat elegant, cu pieptul, pentru voleul lui Cîrjan, dar mingea a căzut pe plasă (11), apoi Mitrovic a reținut cu emoții, de la picioarele lui Cisotti, balonul reluat cu capul de Cîrjan, în urma unei lovituri de la colțul terenului (16).

Cisotti a înscris din penalty, Mitrov a salvat în fața lui Maxim

Gălățenii au deschis scorul dintr-o lovitură de la 11 metri, cu 8 minute înainte de pauză. Dandea a respins din fața lui Mitrovic o minge centrată în cros, portarul Șelimbărului sărise să boxeze, dar s-a prăvălit peste Maxim și ”centralul” Vlad Băban a indicat cu câteva secunde de întârziere punctul cu var.

Juri Cisotti a executat penalty-ul în dreapta lui Mitrovic, care plonjase pe celălalt colț, și SC Oțelul intra în avantaj la vestiare.

Ba, mai mult, gălățenii își puteau dubla avantajul în ultimele secunde ale reprizei, când Maxim a scăpat pe contraatac, singur cu Mitrovic, dar portarul a scos cu piciorul, ca la handbal (45+3).

Octavian Ursu a înscris superb din lovitură liberă. Ambele formații puteau da lovitura

Egalarea a picat la 5 minute de la reluare, când Ciocâlteu a scos o lovitură liberă undeva pe la vreo 21-22 de metri, lateral stânga, și Octavian Ursu l-a învins pe Dur-Bozoancă cu un șut în vinclu, la colțul scurt.

Octavian Ursu putea înclina balanța în favoarea Șelimbărului, însă lobul său peste goalkeeperul Oțelului a fost puțin prea înalt, mingea mângâind transversala înainte de a ieși în afara terenului (55).

Dur-Bozoancă a menținut rezultatul de egalitate pe tabelă cu două intervenții reușite, respingând mai întâi în față mingea șutat de Ursu, care pătrunsese pe stânga, apoi opunându-se la reluarea lui Manole de la 7-8 metri (74).

Putea fi foarte bine însă și 1-2, la un nou contraatac al gălățenilor nou-intratul Nica scăpând singur cu Mitrovic, tatonat de Curtean, dar a trimis atât pe lângă portar, cât și pe lângă bară, la colțul lung, din interiorul careului (79).

Până la urmă, cele două echipe și-au împărțit punctele, unul pentru ”călăreții roșii”, alții pentru jucătorii ”Neamțului”, iar al treilea ducându-se… pe apele Oltului, care curge nu departe de arena din Zăvoi, care îi este drept casă și în acest sezon de vară-toamnă-iarnă echipei lui Eugen Beza.

CS COMUNAL ȘELIMBĂR – SC OȚELUL GALAȚI 1-1

Octavian Ursu 50′ / Juri Cisotti 37′ – penalty

CS Comunal Șelimbăr: Mitrovic – Monea, Natea (Vișa 81′), Dandea (cpt.)(R. Crișan 49′), Riza – Rob. Boboc (Curtean 46′), Al. Luca – Oct. Ursu (Cărăruș 78′), Mir. Manole, Gele – Ciocâlteu
Rezerve neutilizate: Silveanu – Arhirii, D. Ursu, Cîrstean, Tud. Man
Antrenor: Eugen Beza

SC Oțelul: Dur-Bozoancă – Sil. Rus, Yabre, Azinovic, Nedelea – I. Neagu (cpt.)(Mih. Adăscăliței 81′), Cisotti, Jardan (A. Nica 58′) – Laur. Maxim (Mitoi 58′), Cîrjan (Berisha 81′), Gorovei (V. Markovic 73′)
Rezerve neutilizate: R. Pop – Farcaș, Sîrghi, Cireș
Antrenor: Dorinel Munteanu

Stadion: Municipal (Râmnicu Vâlcea – Vâlcea). Arbitru: Vlad Baban (Iaşi). Asistenți: Ferencz Tunyogi (Zalău) și Gheorghiță Bălan (Piteşti). Rezervă: Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni – Alba). Observator arbitri: Iulian Spătaru (Timişoara). Delegat joc: Marian Lumînare (Bucureşti).

CS Comunal Șelimbăr pierde primele puncte în acest sezon, se menține momentan pe locul 1, cu 10 puncte, însă are șanse să fie devansată. SC Oțelul, cu 8 puncte, e tot pe locul 3, dar și ea va fi depășită în clasament.

În etapa a 5-a, Șelimbărul joacă în deplasare la Viitorul Pandurii Târgu Jiu (3 septembrie, ora 11:00), iar SC Oțelul are joc acasă cu Poli Timișoara (3 septembrie, ora 11:30).

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: CS Comunal Șelimbăr

Ovidiu BOICA 26 Aug. 2022, 19:50 Liga 2
Pe aceeași temă