Un atacant crescut la Murcia și fost la Turris Oltul, a șasea achiziție a Farului. „Sunt așteptări mari și sunt speranțe că ne putem lupta la promovare”

Ianis Zicu s-a decis în privința a încă unui jucător pe care l-a testat în ultima perioadă, unul inclus și în lotul deplasat în cantonamentul din Turcia. Atacantul bucureștean Cezar Gherghiceanu (19 ani, împliniți pe 17 ianuarie) a semnat cu Farul și a devenit, oficial, al șaselea transfer perfectat în acest an de clubul constănțean.

Noua achiziție a „marinarilor”, Cezar Hristian Gherghiceanu, și-a făcut junioratul inclusiv în Spania, la Murcia, iar în prima parte a sezonului a făcut parte din lotul echipei Turris Oltul Turnu Măgurele, unde nu i s-a dat șanse să joace. Atacantul a fost utilizat într-un singur meci, cu Pandurii Târgu Jiu, disputat pe 30 noiembrie, în etapa a 20-a a Ligii 2, când, în minutul 90+3, l-a înlocuit pe Cristian Ciobanu.

„Am ales să vin la Farul pentru că este un proiect foarte ambițios și putem face lucruri frumoase. Am găsit un grup unit, sunt așteptări mari și sunt speranțe că ne putem lupta la promovare. Campionatul este strâns, iar matematic nu suntem deloc departe de locul 3, care duce la baraj. La 17 ani am plecat la Murcia, am stat acolo doi ani, dar mi-am dorit să revin în țară și să joc la nivel de seniori. La Turris am fost folosit foarte puțin și mi-am dorit să am șansa de a demonstra ce pot”, a spus Gherghiceanu pentru de fcfarul.ro.

Gherghiceanu a deschis scorul în amicalul cu Septemvri

Gherghiceanu a marcat pentru Farul în primul amical desfășurat în Turcia, cu Septemvri Sofia (scor 2-1), în care a intrat în minutul 60. În minutul 79, Kanda a centrat din dreapta la colțul scurt, iar noua achiziție a constănțenilor a reluat spectaculos, cu pieptul, din cădere, în plasă.

„Atacantul Cezar Gherghiceanu va îmbrăca tricoul alb-albastru în partea a doua a sezonului! Jucătorul în vârstă de 19 ani, care s-a antrenat sub comanda lui Ianis Zicu în ultima perioadă, a semnat un contract cu clubul nostru. Fost internațional sub 18 ani, acesta a făcut ultimii doi ani de juniorat în Spania, la UCAM Murcia, pentru care a marcat 23 de goluri în ultimul sezon la echipa U19. În prima parte a actualului campionatului, a evoluat pentru Turris Turnu Măgurele, debutând atât în Liga a 2-a”, a anunțat Farul achiziționarea lui Gherghiceanu.

Farul se află de duminica trecută în cantonament în Turcia, în Antalya, unde Ianis Zicu are la dispoziție un lot de 25 de jucători, exceptându-l pe Mădălin Martin, rămas în țară din cauza unor probleme musculare. Miercuri, „marinarii” au disputat primul amical pe pământ turcesc, câștigat cu 2-1 cu Septemvri Sofia, liderul ligii secunde din Bulgaria.

Celelalte achiziții făcute de Farul în această iarnă sunt: atacantul Mădălin Martin (27 ani, ex Progresul 05 București), mijlocașul basarabean Ion Cărăruș (23 ani, ex Harnosand / Suedia), mijlocașul Laurențiu Ardelean (19 ani, ex FCSB II), portarul Mihai Eșanu (21 ani, ex Daco-Getica) și fundașul Marius Leca (19 ani, ex Viitorul).

La capitolul despărțiri, Farul nu se mai bazează în partea a doua a sezonului pe Patrick Petre, Cosmin Zamfir, Cristian Andrei, Radu Zamfir, Claudiu Băciuț și Alexandru Bodea.

Foto: FC Farul Constanța

Pe aceeași temă