Un mijlocaș de la FCSB și un portar de la Dinamo, cele mai noi achiziții ale Farului. Ce spun cei doi jucători după ce au semnat cu echipa constănțeană

Farul își definitivează lotul înainte de plecarea în cantonamentul din Antalya, care se va produce duminică, 2 februarie. În aceste zile, echipa constănțeană a perfectat alte două transferuri, ajungând, astfel, la patru achiziții în această iarnă. După atacantul Mădălin Martin (27 ani, ex Progresul 05 București) și mijlocașul basarabean Ion Cărăruș (23 ani, ex Harnosand / Suedia), „marinarii” au semnat contracte și cu mijlocașul Laurențiu Ardelean (19 ani) și portarul Mihai Eșanu (21 ani).

Laurențiu Ardelean a debutat în Liga 1 în acest sezon, la FCSB

Laurențiu Constantin Ardelean este un mijlocaș originar din București, împlinește 19 ani pe 9 februarie, iar până acum a evoluat la FCSB 2, în Liga 3. La prima echipă a clubului lui Gigi Becali are 40 de minute jucate în acest sezon de Liga 1, în înfrângere 1-3 cu FC Voluntari, iar în ediția trecută a Cupei României a fost utilizat 44 de minute cu Sănătatea Cluj (scor 6-1).

„Este o provocare și am acceptat-o cu mare plăcere. Aștept să debutez și în Liga a 2-a și sper să o fac cu dreptul, mai ales că este un campionat echilibrat, cu multe echipe bune. Vreau să joc și să am cât mai multe meciuri. Pot juca și defensiv, și ofensiv, dar îmi place mai mult să atac, să am mingea, să dau pase bune colegilor. Sper să mă acomodez rapid, mai ales că mă știu bine cu câțiva dintre jucători. Îmi doresc să ajung cât mai sus în carieră, iar evoluțiile mele din perioada următoare să mă propulseze la naționala U21”, a declarat Ardelean, citat de fcfarulconstanta.ro.

Mihai Eșanu vine de la Dinamo, club care l-a mai împrumutat în Liga 2 la CS Balotești și Daco-Getica

Mihai Alexandru Eșanu este portar, are 21 de ani, e originar tot din București și aparține de Dinamo, club unde, la seniori, nu a apucat să joace. A făcut-o însă împotriva lui Dinamo, în ediția 2016/2017 a Cupei României, când a apărat poarta echipei secunde a „câinilor”, Dinamo II. În acel meci unic creat de tragerea la sorți, Dinamo și-a învins „satelitul” cu 2-1 pentru a accede mai departe în fața următoare a competiției.

Eșanu a fost împrumutat în prima parte a acestui sezon la Daco-Getica, club care s-a retras din Liga 2, însă unde nu a apucat să joace. În ediția trecută a fost de 12 ori rezervă la Dinamo, în Liga 1, iar în campionatul 2017/2018 a fost împrumutat la CS Balotești, în Liga 2, unde a apărat în 9 jocuri.

Mihai Eșanu va fi al doilea portar care aparține de Dinamo și care e cedat la Farul, după Vlad Muțiu (24 ani), care este titularul de drept și căpitanul echipei.

„Este o oportunitate foarte bună pentru mine, mai ales că am venit după o accidentare, și acest trasfer va fi de bun augur pentru mine. Mă știu foarte bine cu Vlad Muțiu, am vorbit cu el înainte să vin și mi-a dat recenzii foarte bune despre echipă, staff și suporteri. Sper să joc, chiar dacă va fi foarte greu, dar cel mai important este să-mi revin, pentru că vin după o perioadă destul de lungă de absență din cauza accidentării”, a spus Eșanu.

În această iarnă, echipa constănțeană s-a despărțit de Patrick Petre, Radu Zamfir, Cosmin Zamfir, Cristian Andrei, Claudiu Băciuț și Alexandru Bodea.

În această iarnă, Farul a desfășurat două meciuri amicale. Primul a fost cu echipa under 19 a clubului, pe care a învins-o cu 4-0, iar al doilea a fost cu Poseidon Limanu-2 Mai (Liga 3), în care a câștigat cu 6-1. Înainte de plecarea în Turcia, echipa constănțeană joacă vineri, de la ora 11:00, pe stadionul „Iftimie Ilisei” din Medgidia cu echipa locală CS Medgidia, ocupanta locului 12 în Seria a 2-a a Ligii 3. Farul se va pregăti în stațiunea Lara, din Antalya, în perioada 2-15 februarie, iar Ianis Zicu își va testa jucătorii în mai multe meciuri amicale, patru dintre adversari fiind deja stabiliți.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FC Farul Constanța

Pe aceeași temă