Farul și-a luat un fundaș de la Viitorul. „Cred că asta a fost cea mai bună alegere pentru mine”

Farul a perfectat încă o achiziție în această iarnă, a cincea pentru partea a doua a sezonului Ligii 2. Echipa de la malul mării a semnat cu fundașul Marius Leca (19 ani), un constănțean crescut de Academica Gheorghe Hagi și care la Viitorul are câteva minute jucate. „Marinarii” se laudă cu performanțele noului transfer, despre care spun că are în palmares Cupa României și Supercupa României.

Cea mai nouă achiziție a Farului este Marius Sebastian Leca, un fundaș constănțean de 19 ani, născut pe 6 iulie 2000. Acesta vine de la Viitorul, acolo unde nu a jucat în niciun minut în acest sezon de Liga 1, ci a fost rezervă în opt jocuri.

„Cred că asta a fost cea mai bună alegere pentru mine, fiind și acasă. Îmi doresc să evoluez cât mai mult, să mă antrenez cât mai bine, să fiu sănătos și să dau totul pentru echipă. Este un sezon foarte strâns, putem urca foarte sus în clasament dacă legăm câteva victorii. Trebuie să luăm fiecare meci în parte și să ne gândim numai la victorie. În prima parte a sezonului, meciurile din deplasare nu au mers așa bine, ne dorim să câștigăm și pe teren străin și, de ce nu, să ne gândim la promovare. Vreau să joc cât mai bine și poate voi avea șansa să merg și la naționala U21”, a spus Marius Leca, citat de fcfarul.ro.

Marius Leca vine de la Viitorul, club unde a avut trei prezențe la prima echipă

„Fundașul Marius Leca a semnat un contract cu echipa noastră și va îmbrăca tricoul alb-albastru. În vârstă de 19 ani, jucătorul crescut la Academia Hagi a debutat în Liga 1, bifând 3 prezențe, și are în palmares Cupa României și Supercupa României. Internațional U19, Leca a evoluat și în UEFA Youth League, echivalentul Ligii Campionilor la nivel de tineret. El poate juca atât în centrul defensivei, cât și pe partea dreaptă”, anunță Farul transferul lui Marius Leca, unul incomplet și plin de informații eronate.

În primul rând, forma de transfer și durata contractului sunt lucruri tabu la Farul, pe care suporterii echipei sau presa nu trebuie să le știe niciodată. Nu e cazul numai la Marius Leca, ci la toate achizițiile făcute de echipa constănțeană, în această iarnă, cât și înainte.

Apoi, Leca nu are trei prezențe pentru Viitorul în Liga 1, ci doar una, 44 minute în meciul de la Giurgiu cu Astra (câștigat 4-1), în sezonul trecut. Într-adevăr, în total are trei prezențe la echipa lui Hagi, dar celelalte două sunt în meciuri de Supercupă sau Cupa României. Sezonul trecut a evoluat 18 minute în Supercupa cu CFR Cluj, câștigată cu 1-0, care i-a adus în palmares acest trofeu. În Cupa României are 69 de minute jucate la Viitorul în rușinea istorică de pe Cluj Arena, 0-1 cu echipa de Liga 3 Sănătatea Cluj, în care deținătoarea trofeului a fost eliminată din competiție încă din primul ei tur.

Cât despre trofeul Cupa României din palmaresul său, câștigat de Viitorul în ediția 2018/2019, dacă să fi rezervă la un singur meci din întreg sezonul competițional, în sfertul FC Hermannstadt – Viitorul 2-3, atunci, da, Leca înseamnă că este câștigător de Cupă!?

La naționala U19 are patru meciuri, iar în competiția UEFA Youth League are alte patru jocuri, două în ediția 2018/2019 și alte două în 2019/2020.

Celelalte achiziții făcute de Farul în această iarnă sunt: atacantul Mădălin Martin (27 ani, ex Progresul 05 București), mijlocașul basarabean Ion Cărăruș (23 ani, ex Harnosand / Suedia), mijlocașul Laurențiu Ardelean (19 ani, ex FCSB II) și portarul Mihai Eșanu (21 ani, ex Daco-Getica).

La capitolul despărțiri, Farul nu se mai bazează în partea a doua a sezonului pe Patrick Petre, Cosmin Zamfir, Cristian Andrei, Radu Zamfir, Claudiu Băciuț și Alexandru Bodea.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FC Farul Constanța

Pe aceeași temă