A doua achiziție a Farului în 2020, un fost internațional de tineret al Moldovei. În Liga 2 a jucat la Știința Miroslava, iar ultima dată a evoluat în Suedia

Farul a perfectat în această săptămână, marți, al doilea transfer din această iarnă. După atacantul Mădălin Martin, luat de la Progresul 05 București, „marinarii” au bătut palma și cu Ion Cărăruș, un fost internațional de tineret al Moldovei. Mijlocașul de 23 de ani originar din Chișinău a evoluat ultima dată în Suedia, la Harnosand.

Ion Cărăruș a fost testat de Ianis Zicu în amicalul desfășurat sâmbătă cu echipa under 19 a clubului Farul. Moldoveanul a fost utilizat la mijlocul terenului, între Mitrov și Ardelean, în prima repriză a testului câștigat cu 4-0.

Noua achiziție a Farului a început fotbalul la academia celor de la Zimbru Chișinău, iar junioratul și l-a continuat în Portugalia, la SC Braga. La seniori, moldoveanul care are și cetățenie română a evoluat la Peniche (Portugalia), Zimbru Chișinău, Zaria Bălți (Moldova), Știința Miroslava și Harnosand (Suedia). La Miroslava a evoluat în 20 de meciuri când echipa a activat în Liga 2, în sezonul 2017/2018.

„Pentru mine, Farul este o opțiune importantă ca să progresez ca jucător, mi-a plăcut ce a propus clubul și ce obiective are. Este o echipă de tradiție, care-și dorește promovarea și asta visez și eu, să ajung mai sus. Este prea devreme totuși să vorbim despre promovare, o luăm pas cu pas, iar la final tragem linie și poate o să fim acolo, sus în clasament”, a spus, citat de fcfarul.ro, noul jucător al echipei constănțene.

„La 16 ani și jumătate am plecat de acasă și am semnat cu Braga. A fost destul de greu, mai ales că nu cunoșteam limba portugheză, dar m-am adaptat și a fost o perioadă bună. Am jucat la echipa națională sub 21 de ani a Republicii Moldova, cu care am terminat pe locul secund la un turneu puternic în Rusia. În ultimul sezon, am evoluat la o echipă din Suedia, o alegere făcută într-un moment în cariera mea în care am fost nevoit să am continuitate. Fiecare jucător visează la echipa națională și sper ca și eu să ajung acolo”, a mai spus Ion Cărăruș.

„Fostul internațional moldovean de tineret Ion Cărăruș este noul jucător al alb-albaștrilor!

Mijlocașul în vârstă de 23 de ani, care poate evolua atât în fața apărării, cât și în rol ofensiv, a semnat contractul cu FC Farul, după ce s-a pregătit timp de o săptămână sub comanda lui Ianis Zicu și a evoluat în partida de verificare cu echipa sub 19 ani a clubului nostru. Crescut la Academia celor de la Zimbru Chișinău, Cărăruș a plecat la doar 16 ani și jumătate în Portugalia, la SC Braga, unde a efectuat ultima parte a junioratului și a jucat pentru echipa de tineret. La seniori, fotbalistul din Republica Moldova, care deține și cetățenie română, a evoluat la Peniche (Portugalia), Zimbru Chișinău, Zaria Bălți, Știința Miroslava și Harnosand (Suedia).

În scurta sa carieră, Cărăruș a adunat 14 meciuri în Divizia Națională din Republica Moldova, 19 jocuri în Liga a 2-a și a debutat în Europa League”, e prezentarea pe care Farul i-o face lui Ion Cărăruș.

Altfel, Farul dispută următorul meci amical sâmbătă, de la ora 11:00, la Tuzla, cu echipa de Liga 3 Poseidon Limanu-2 Mai.

Foto: Farul Constanța

Pe aceeași temă